21.10.12

"Αξίες" σε φωτοτυπίες...


"Αξίες" σε φωτοτυπίες...



__Αν κάποιος προσπαθούσε να σας "πλασάρει" ένα χαρτονόμισμα σε ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ, πώς θα τον λέγατε;
__Προφανώς ΑΠΑΤΕΩΝΑ...
__Ό,τι μοιάζει σε κάτι, (ακόμη και αν είναι πιστό αντίγραφο) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΛΠΙΚΟ...
 
__Αυτό το ξεπέρασαν οι κληρικοί στη Λαμία, σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, και ΕΦΗΥΡΑΝ μία λύση πρακτική γι' αυτούς αλλά ΑΠΑΤΗΛΗ για τον λαό που προσπάθησαν να εξαπατήσουν: 
Για να μην κουβαλούν την "γνήσια" εικόνα του αγίου που τιμούσαν,  η οποία είναι αρκετά βαριά ή ίσως πολύτιμη σε αξία, σκέφτηκαν να παρουσιάσουν και να μεταφέρουν ΜΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ...
__Θα έλεγε κανείς πως τούτο είναι ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ όμως η αλήθεια είναι πως 1900 χρόνια και ο Χριστός που παρουσιάζουν και η Εκκλησία που υποκρίνονται ότι "είναι" δεν είναι περισσότερο από μία αντιγραφή και μάλιστα ΚΑΚΕΠΤΥΠΗ!!!
__Ένα θέατρο σκιών που περιφέρουν στους δρόμους κάτω από σύμβολα και ράσα και μύθους και παραδόσεις και έθιμα, που κάθε άλλο είναι παρά γνήσια χριστιανικά... 

Στη Λαμία όμως οι ευλαβείς αντιλήφθηκαν  την ΑΠΑΤΗ και διαμαρτυρήθηκαν. 

Ας ευχηθούμε να αντιληφθούν και την άλλη απάτη, ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ, της πλαστογραφίας του Χριστού και της Εκκλησίας Του.

Είπε κάποτε ο Χριστός:
«Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, διότι περιέρχεσθε την θάλασσαν και την ξηράν διά να κάμητε ένα προσήλυτον, και όταν γείνη, κάμνετε αυτόν υιόν της γεέννης διπλότερον υμών» 
(Ματθ. 23:15).  



=


http://news.sporeas.com/wp-content/uploads/2012/10/%CE%95%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%9D%CE%91-%CE%91%CE%93.-%CE%9B%CE%9F%CE%A5%CE%9A%CE%91-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%80%CE%AF%CE%B1.jpg
ΕΙΚΟΝΑ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ, φωτοτυπία.
 

Πού όμως βρίσκεται η θρησκευτική πλάνη καί μάλιστα είς διπλούν;Η θρησκευτική πλάνη βρίσκεται όπως είπαμε στήν ειδωλολατρεία, όπου άθελα ή καί ηθελημένα επιδίδεται ό θρησκευόμενος, μέ τήν περιφορά τής εικόνας κάποιου εικονιζόμενου αγίου ή “αγίου”.
Η διπλή πλάνη, εν προκειμένω στήν Λαμία μέ τήν εικόνα τού Αγίου Λουκά (περιφερόμενη στούς δρόμους στίς 18 Οκτωβρίου), είναι ότι, αντί τής εικόνας πού λογίζεται ώς… αυθεντική, καί περιφέρεται κατ’ έτος στούς δρόμους τής Λαμίας, περιέφεραν οι επιτήδειοι παππάδες μιά εικόνα τού Λουκά σέ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ, όπου καί προσεπάθησαν νά τήν παρουσιάσουν ώς τήν αυθεντική. Έλα όμως πού ο λαός γαλουχήθηκε καί εθίστηκε στό νά βρίσκεται μπροστά στήν αυθεντική εικόνα! Εύκολο ήταν λοιπόν γιά τόν λαό νά καταλάβει τήν διαφορά… όπως καί έγινε.
Η οργή τού λαού θορύβησε τό ιερατείο καί στέλεχος της δικαιολογήθηκε, λέγοντας: “Ποιος θα μπορούσε να κουβαλήσει τώρα την παλιά εικόνα που είναι και βαριά…”. Γι’ αυτό λοιπόν τήν αντικατέστησαν μέ μιά ελαφρότερη… μέ ένα κομμάτι φωτοτυπημένο χαρτί.

 

Τό φωτοτυπημένο αυτό χαρτί, τό τίμησαν… άκουσον-άκουσον, οι μητροπολίτες Φθιώτιδας κ. Νικόλαος καί Τριφυλίας καί Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, κλήρος καί εκκλησίασμα καθώς καί επίσημοι κρατικοί παράγοντες.
Επίσης, σύμφωνα καί μέ τήν Λαμιώτικη εφημερίδα “ΗΜΕΡΑ” (απ’ όπου καί επεξεργαστήκαμε τίς φωτογραφίες), τό φωτοτυπημένο χαρτί τό συνόδευσαν καί: “τό τιμητικό άγημα τής ΜΕΡ.ΥΠ., μαθητές σχολείων, μέλη τού Λυκείου Ελληνίδων μέ παραδοσιακές φορεσιές αλλά καί μέλη τού Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ενώ κατά τήν διάρκεια τής λιτάνευσης παιάνιζε ή μπάντα τής Φιλαρμονικής τού Δήμου Λαμιέων”.
Λαμία 18 Οκτωβρίου 2012. Περιέφεραν οι επιτήδειοι παππάδες μιά εικόνα τού Λουκά σέ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ.
[ http://news.sporeas.com/?p=8849 ]
=

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Σκέψεις, λόγια, πράξεις...


Σκέψεις, λ
όγια, πράξεις
...


==

__Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν την αντίληψη της Ανέξοδης Χάρης. Σύμφωνα μ’ αυτή όλα είναι εντάξει για εμάς, και δεν έχει σημασία πώς εμείς ζούμε, πώς ενεργούμε, πώς σκεπτόμαστε.
__Αλλά αυτή η λανθασμένη νοοτροπία μπορεί να καταστρέψει τη ζωή μας και μας οδηγήσει μακριά από τον Θεό.
__Κάποιος είπε:

> Προσέχετε τις σκέψεις σας, γίνονται λόγια.

> Προσέχετε τα λόγια σας, γίνονται πράξεις.

> Προσέχετε τις πράξεις σας, γίνονται συνήθειες.

> Προσέχετε τις συνήθειές σας, γίνονται χαρακτήρας.

> Προσέχετε το χαρακτήρα σας, γίνεται το πεπρωμένο σας.


__Αυτό που ξεκινά ως μια απλή σκέψη μπορεί τελικά να προσδιορίσει τη μοίρα μας, ακόμη και το αιώνιο μέλλον μας.

Εκείνος που είπε τα παραπάνω, πρέπει να έχει ακούσει ή διαβάσει τα λόγια του Σολομώντα που βρίσκονται στις Παροιμίες 23:7: "Καθώς φρονεί εν τη ψυχή αυτού, τοιούτος είναι".

__Οι σκέψεις μας αντανακλούν τι άνθρωποι είμαστε πραγματικά. Αν έχουμε σκέψεις μίσους, φθόνου, πλεονεξίας κ.ο.κ., αυτές θα εκδηλώσουμε με λόγια–πράξεις–συνήθειες.

Αν, όμως, έχουμε τις καρδιές μας γεμάτες με καλά  πράγματα, μπορεί να βγει από αυτές κάτι που δεν είναι καλό;

__Ο Παύλος συνόψισε σωστά όταν έγραφε στην προς Φιλιππησίους 4:8:
"Το λοιπόν, αδελφοί, όσα είναι αληθή, όσα σεμνά, όσα δίκαια, όσα καθαρά, όσα προσφιλή, όσα εύφημα, αν υπάρχη τις αρετή και εάν τις έπαινος, ταύτα [αυτά τα πράγματα] συλλογίζεσθε".
__Να σκέφτεστε "αυτά τα πράγματα". Αν έχουμε γεμίσει το χρόνο μας σκεπτόμενοι "αυτά τα πράγματα" που προτείνει ο Παύλος, θα μας οδηγήσουν στην αιώνια Βασιλεία του Θεού Πατέρα.

__Είμαστε ό,τι σκεφτόμαστε. Γι’ αυτό ας μην εγκαταλείπουμε την προσπάθεια να σκεφτόμαστε τις υποσχέσεις του Θεού προς εμάς.
__Αν μάλιστα έχουμε αποκτήσει την καλή συνήθεια να απομνημονεύουμε περικοπές από το λόγο του Θεού, αυτό χτίζει άριστα την πίστη μας για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε σωστά κάθε περίσταση και πρόβλημα.
.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Μητροπολίτες σε δικαστήρια...


Μητροπολίτες σε δικαστήρια
...

=
Ο Απόστολος Παύλος ρώτησε κάποτε τους πιστούς της Κορίνθου:
«Τολμά τις από σας, όταν έχη διαφοράν προς τον άλλον, να κρίνηται ενώπιον των αδίκων και ουχί ενώπιον των αγίων; Δεν εξεύρετε ότι οι άγιοι θέλουσι κρίνει τον κόσμον; και εάν ο κόσμος κρίνηται από σας, ανάξιοι είσθε να κρίνητε ελάχιστα πράγματα;» (1Κορ. 6:1-2  )

Αλλά τι κάνουν οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας;
Από το ιστολόγιο http://aktines.blogspot.co.uk/2012/10/blog-post_17.html μαθαίνουμε:
  • Ο Αρχιεπ. Ιερώνυμος (ως Θηβών) μήνυσε τέσσερις Επισκόπους το 2004 για ανάμιξη τού ονόματός του σε οικονομικά σκάνδαλα και για συκοφαντία. Τούς μητροπολίτες, δηλαδή, Καρυστίας Σεραφείμ, Νικοπόλεως Μελέτιο, Θεσσαλονίκης Άνθιμο και Καλαβρύτων Αμβρόσιο.
  • Ο μητρ. Λαρίσης Ιγνάτιος έχει υποβάλει δεκάδες μηνύσεις και αγωγές κατά των Αγωνιζομένων Λαρισαίων Χριστιανών, φορτώνοντάς του με την καταβολή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
  • Ο μητρ. Ν. Ιωνίας Κωνσταντίνος υπέβαλε μήνυση κατά ιερέως και τού οδηγού του για συκοφαντία.
  • Ο μητρ. Ναυπάκτου Ιερόθεος κατά ηγουμένου Ι. Μονής.
  • Ο μητροπ. Πειραιώς κατέθεσε μήνυση κατά διαφόρων.
  • Ο μητροπ. Σύρου Δωρόθεος Β΄ κατά εκδότη.
  • Ο μητροπ. Μεσσηνίας απείλησε (στις τελευταίες Αρχιεπισκοπικές εκλογές) για προσφυγή στη Δικαιοσύνη τον μητροπ. Σπάρτης, και επίσης τον Κυθήρων.
  • Ο πρ. Ζακύνθου Χρυσόστομος έκανε τρείς τουλάχιστον μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφου, εκδότη καί αρχιμανδρίτη.
  • Ο μητρ. Καλαβρύτων Αμβρόσιος κατήγγειλε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δημοσιογράφους για υβριστικές εκφράσεις, με αποτέλεσμα να τούς επιβληθεί ως ποινή, η επιβολή 15.000 ευρώ.
  • Ο πρ. Πειραιώς Καλλίνικος κατέθεσε μήνυση για συκοφαντικά δημοσιεύματα και συκοφαντικό βιβλίο.
  • Ο μητρ. Βεροίας Παντελεήμων κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για συκοφαντία και κατεδίκασε δικηγόρο, κ.λπ.
=

__Με άλλα λόγια τυφλή υποταγή στα αποστολικά θεσπίσματα... :-) :-) :-)

 
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Κάλεσον τους εργάτας...


Κάλεσον τους εργάτας
...


..


=

''Κάλεσον τους εργάτας...''
 Ματθ. 20/8

Απ' όλους τους τόπους εργατιά,
αγρότες απ' τον κάματο
της μέρας  και της νύχτας,
κι όλοι της τίμιας δουλειάς

που ολημερίς μοχθείτε
και άλλοι με περίσσια πονηρά
τους κόπους σας αρπάζουν!

Ελάτε τώρα στον Χριστό
δικαίωση ΜΟΝΟ Σ' ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ!

Βράχος / "Εύρυτος", Σεπτ. 2012

=
__Πόσο ωραία και ρεαλιστικά μιλάει ο Βράχος στο ποίημά του αυτό, απευθυνόμενος στην εργατιά και την αγροτιά, που τόσο συχνά πέφτουν θύμα στις διάφορες "σειρήνες" της πολιτικής, κομματικής και κεφαλαιουχικής εκμετάλλευσης...


__Λόγια ακούγονται πολλά, που εύκολα παρασύρουν στην κοινωνική πλάνη και την απάτη...
__Από έργα και συνέπεια πάσχει ο κόσμος αυτός, ο οποίος "εν τω πονηρώ κείται" και όπου πονηρός "ο πατήρ αυτού του ψεύδους"...

__Μοναδική απελευθέρωση Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.
Σ' αυτόν αν έτρεχαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και όλες οι άλλες εργατικές ενώσεις, θα εύρισκαν και θα μοίραζαν σε όλους την αγάπη, την ισοτιμία, την αληθινή αξία, την πραγματική ζωή...
__Αλλά κοντά στον Χριστό σβήνουν όλοι οι άλλοι "ήλιοι" οι ψεύτικοι αυτού του κόσμου που μάλλον ως "ήλοι" λειτουργούν, καρφώνοντας και ματώνοντας τις καρδιές των ανθρώπων κι αυτό δεν αρέσει στην ματαιοδοξία των ανθρώπων...

 .
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Τι συμβαίνει με τους Graham;;;


Τι συμβαίνει με τους Graham;;;

 
=
Η οργάνωση του Billy Graham αφαίρεσε όλα τα κείμενα που ανέφεραν τον Μορμονισμό ως "αίρεση" από την ιστοσελίδα της, μετά τη συνάντηση του ιεροκήρυκα με τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Mitt Romney την περασμένη εβδομάδα όταν υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει την προεδρική εκστρατεία του.
Η αφαίρεση έγινε όταν μία ομάδα για τα δικαιώματα των ομοφυλομανών/ομοφυλοφίλων παρατήρησε ότι οι αρνητικές αναφορές για τους Μορμόνους εξακολουθούσαν να υπάρχουν στην ιστοσελίδα παρ’ όλο που ο Graham υποστήριξε την υποψηφιότητα του Romney, ενός Μορμόνου. (Οκτ. 11).
Ο Ken Μπαρούν, επικεφαλής του BGEA, επιβεβαίωσε την αφαίρεση, την Τρίτη:
"
Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι πάντα η προώθηση του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού. Αφαιρέσαμε τα στοιχεία από την ιστοσελίδα, διότι δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε σε μια θεολογική συζήτηση, κάτι που έχει πολιτικοποιηθεί στη διάρκεια αυτής της εκστρατείας".
Οι περισσότεροι
Ευαγγελικοί θεωρούν τους Μορμόνους ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, περιέργως όμως, εξακολουθούν να υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Romney.
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων θα χρειαστεί την ισχυρή βοήθεια των Ευαγγελικών, που είναι το 1/4 του εκλογικού σώματος, για να νικήσει τον πρόεδρο Ομπάμα στις 6 Νοεμβρίου.
=

__Ενός κακού δοθέντος, μύρια έπονται...
__Ύστερα από την αχαρακτήριστη υποστήριξη των Γκράχαμ υπέρ του Μορμόνου υποψηφίου, τώρα αναγκάζονται να ΥΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, αποσύροντας τις καταγγελίες / αποδείξεις γιατί η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ROMNEY είναι μία αίρεση.
__Άλλη μία φορά αποδεικνύεται πως η σχέση ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ είναι πάντα σε βάρος της θρησκείας...
__Όποιος έχει μάτια βλέπει...  
   .
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com