27.11.11



Τις πταίει;

"Our background and circumstances may have influenced who we are, but we are responsible for who we become."
    -- Barbara Geraci
Το περιβάλλον που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, όπως και οι συνθήκες, μπορεί να έχουν παίξει μεγάλο ρόλο σ’ αυτό που είμαστε τώρα, όμως εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ.
__Συχνά οι άνθρωποι –και ως ένα βαθμό έχουν δίκιο— αποδίδουν τις ατυχίες ή δυστυχίες της ζωής τους, τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες ή τις μάταιες προσπάθειες σ’ εκείνα που οι γονείς, τα αδέλφια, άλλοι συγγενείς και οι γείτονες ακόμη «ετοίμασαν» γι’ αυτούς χωρίς αυτούς.
__Επίσης αποδίδουν μεγάλες ευθύνες στο εκκλησιαστικό καθεστώς μέσα στο οποίο έζησαν (στην έντονη παρουσία του ή στην ολοκληρωτική απουσία του) σε ανθρώπους που όντας σε θέσεις εξουσίας/διακονίας κανονικά θα έπρεπε να φροντίσουν για εκείνους που είχαν στην ευθύνη τους.
Αλλά η μόνιμη και μοιρολατρική μεμψιμοιρία, από την ώρα που κατάλαβε το άτομο πού βρίσκονται τα λάθη και οι ευθύνες των άλλων, σε τίποτε δεν βοηθά ούτε οδηγεί πέρα από έναν λάκκο θλίψης ή κατάθλιψης, που όσο ταχύτερα βγει κάποιος, τόσο γρηγορότερα θα φτάσει στη θεραπεία και λύση των προβλημάτων του.
__Κάποιοι έμειναν αμόρφωτοι μέσα σε ανέσεις που τους πρόσφερε το πλούσιο οικογενειακό περιβάλλον, ενώ την ίδια ώρα άλλοι μορφώθηκαν και διακρίθηκαν όντας αβοήθητοι μέσα σε καταστάσεις φτώχειας, πολέμων, προσφυγιάς και μετανάστευσης.
__Η πρώτη ομάδα άφησε ανεκμετάλλευτες τις προσφερόμενες ευκαιρίες. Η δεύτερη ομάδα ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ευκαιρίες για να φτάσει στο στόχο της.
O μεγαλύτερος και σπουδαιότερος παράγοντας, Ο ΘΕΟΣ, πρέπει να βρίσκει χώρο για να εργαστεί ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ. Ίσως αντίθετα στις προσωπικές μας επιλογές, σίγουρα όμως ΚΑΛΥΤΕΡΑ από όσα εμείς μπορούμε να κρίνουμε.
--------------------------------------------------------------------------------------
«Εις τον δυνάμενον υπερεκπερισσού να κάμη υπέρ πάντα όσα ζητούμεν ή νοούμεν, κατά την δύναμιν την ενεργουμένην εν ημίν, εις αυτόν έστω η δόξα εν τη εκκλησία διά Ιησού Χριστού εις πάσας τας γενεάς του αιώνος των αιώνων· αμήν.» 
(Εφεσ. 3:20-21)

--------------------------------------------------------------------------------------

Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com