21.5.12

Αφαίρεση από τις Γραφές;
__Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το παραπάνω δημοσίευμα του Ο.Τ. όμως το έντυπο είναι συνήθως καλά πληροφορημένο ώστε να αναλαμβάνει την ευθύνη των γραφομένων του.
__Χωρίς αμφιβολία το ζήτημα είναι λίαν σημαντικό και θυμίζει το λόγο της Αποκάλυψης (Αποκ. 22:19)
«και εάν τις αφαιρέση από των λόγων του βιβλίου της προφητείας ταύτης, ο Θεός θέλει αφαιρέσει το μέρος αυτού από του βιβλίου της ζωής και από της πόλεως της αγίας και των γεγραμμένων εν τω βιβλίω τούτω». 
Δεν φοβίζουν τον Πατριάρχη και τους συνεργάτες του τα παραπάνω λόγια; 
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com

'Οταν δεν μιλούν οι δικοί μας...
==
__Επιφανείς ξένοι διακεκριμένοι επιστήμονες, οι περισσότεροι εξ αυτών νομπελίστες, δημοσίευσαν στο περιοδικό «Science», μία επιστολή προς τους κορυφαίους Ευρωπαίους, με την οποία τάσσονται στο πλευρό της Ελλάδας και των Eλλήνων. H επιστολή δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Science» και απευθύνεται στους Χέρμαν Βαν Ρομπάι, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Μάρτιν Σουλτς και τους ζητά να λάβουν μέτρα για να βοηθηθεί η χώρα μας ώστε να βγει από την οικονομική κρίση.
__Η επιστολή έχει τίτλο «Υποστήριξη για την Ελλάδα» (Support for Greece) και την πρωτοβουλία εμφανίζεται να είχε ο Γερμανός ιατρός-ιολόγος Χάραλντ Tσουρ Χάουζεν, κάτοχος του Βραβείου Νομπέλ Ιατρικής 2008.
__Στην επιστολή αναγνωρίζεται η ύπαρξη ενός ισχυρού ανθρώπινου επιστημονικού δυναμικού στην χώρα μας και τονίζεται ότι, με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων και με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας, η χώρα θα είναι σε θέση σταδιακά να γίνει πιο ανταγωνιστική.
__Την επιστολή υπογράφουν οι επιστήμονες: Peter C. Agre, Νομπέλ Χημείας 2003, Elizabeth H. Blackburn, Νομπέλ Ιατρικής 2009, Günter Blobel, Νομπέλ Ιατρικής 1999, Edmond H. Fischer, Νομπέλ Ιατρικής 1992, Carol W. Greider, Νομπέλ Ιατρικής 2009, Jules A. Hoffmann, Νομπέλ Ιατρικής 2011, H. Robert Horvitz, Νομπέλ Ιατρικής 2002,  Sir Richard Timothy (Tim) Hunt, Νομπέλ Ιατρικής 2001,  Eric R. Kandel, Νομπέλ Ιατρικής 2000,  Wolfgang Ketterle, Νομπέλ Φυσικής 2001,  Roger D. Kornberg, Νομπέλ Χημείας 2006,  Yuan T. Lee, Νομπέλ Χημείας 1986, Robert, Lord May of Oxford, Royal Swedish Academy's Crafoord Prize 1996,  John C. Mather, Nobel Prize in Physics 2006, Prof. Iain Mattaj, Director General, EMBL, Sir Paul M. Nurse, Νομπέλ Ιατρικής 2001, Sir Venkatraman Ramakrishnan, Νομπέλ Χημείας 2009,  Sir Richard J. Roberts, Νομπέλ Ιατρικής 1993, Hamilton O. Smith, Νομπέλ Ιατρικής 1978,  Thomas A. Steitz, Νομπέλ Χημείας 2009,  Kurt Wüthrich, Νομπέλ Χημείας 2002, και   Harald zur Hausen, Nobel Prize Νομπέλ Ιατρικής 2008.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com

Καλλιεργώντας το "αντίπαλο δέος"...

Πολλά λέγονται και γράφονται ενάντια στους Μουσουλμάνους, τα οποία σκόπιμα κατευθύνονται από διάφορους πολιτικούς κύκλους υποστηρίζοντας διάφορα συμφέροντα.
__Όμως οι Χριστιανοί πρέπει να είναι ΣΩΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΙ και να μην επηρεάζονται από τις σκοπιμότητες και στρατηγικές διεφθαρμένων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων που έτσι διαιωνίζουν το ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ για να εκμεταλλεύονται τους λαούς.
__Προφανώς και δεν συμμεριζόμαστε τις θρησκευτικές διδασκαλίες του Ισλάμ, για τις οποίες πολλά έχουν γραφτεί από σοβαρούς ανθρώπους, όμως αυτό δεν αλλάζει το καθήκον του Χριστιανού ΝΑ ΑΓΑΠΑ όχι μόνο ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ αλλά πολύ περισσότερο ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ, ανεξάρτητα από θρησκεία, πιστεύω και οποιαδήποτε άλλη διαφορά.


10 Επικίνδυνοι Μύθοι για το Ισλάμ
και οι Σωστές Απαντήσεις

1
Το Ισλάμ είναι θρησκεία βίας. Αν είσαι Μουσουλμάνος, είναι απαίτηση της θρησκείας σου να είσαι βίαιος.
Το Ισλάμ ως θρησκευτικό σύστημα δεν είναι περισσότερο βίαιο από τον Χριστιανισμό ή τον Ιουδαϊσμό. Στο όνομα αυτών των τριών θρησκειών έχει γίνει πολύ κακό. Κανείς δεν λέει τον "Χριστιανισμό" βίαιο, λόγω της Κου Κλουξ Κλαν, και των «Σταυροφόρων». Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε το σύνολο του Ισλάμ για τις ενέργειες ενός 1%.
2
Οι Μουσουλμάνοι σε γενικές γραμμές είναι οπισθοδρομικοί. Δεν έχουν υψηλή κουλτούρα.
Μερικές από τις μεγαλύτερες συμβολές στην Δυτική κοινωνία, προέρχονται από τις ισλαμικές χώρες. Οι ιστορικοί αναγνωρίζουν ότι η Αναγέννηση, που ξεκίνησε στην Ιταλία το 1400, είχε ρίζες στην πρώιμη Αραβική Αναγέννηση με έδρα τη Βαγδάτη. Επίσης οι Επιστήμες έχουν βαθιές ρίζες στον αραβικό μουσουλμανικό κόσμο.
3
Οι Μουσουλμάνοι είναι Άραβες. Όλοι οι άγιοι τόποι  τους είναι στην Αραβία.
Από τα 1,4 δισεκατομμύρια Μουσουλμάνων, μόνο 280 εκατομμύρια μιλούν αραβικά ως πρώτη τους γλώσσα. Οι μεγαλύτερες χώρες Μουσουλμάνων είναι η Ινδονησία, η Ινδία, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Οι άγιοι τόποι των Χριστιανών δεν είναι στο Ισραήλ.
4
Οι μουσουλμάνοι πιστεύουν στον Αλλάχ, έναν ψεύτικο Θεό, και ακολουθούν τον Μωάμεθ.
Κανείς Μουσουλμάνος δεν λέει ότι «ακολουθεί τον Μωάμεθ". Η μόνη λέξη για τον "Θεό" στην αραβική γλώσσα είναι Αλλάχ. Οι περισσότεροι Χριστιανοί στην Μέση Ανατολή λατρεύουν τον  Θεός με το όνομα "Αλλάχ". Αρκεί να δείτε μια μετάφραση της Βίβλου π.χ. στα τούρκικα.
5
Το Ισλάμ διδάσκει τους Μουσουλμάνους να σκοτώνουν Χριστιανούς και Εβραίους.
Δεν υπάρχει ούτε μία γραμμή στο Κοράνι που προστάζει τους Μουσουλμάνους να σκοτώσουν τους Χριστιανούς ή τους Εβραίους. Στην πραγματικότητα, ισχύει το αντίθετο.
6
Οι Μουσουλμάνοι δεν μπορούν να ενσωματωθούν στις δυτικές κοινωνίες, διότι το Ισλάμ είναι ασυμβίβαστο με τη δημοκρατία.
Πολλές μουσουλμανικές χώρες έχουν μια μορφή δημοκρατίας. Υπάρχουν κάποιες πραγματικότητες που κάνουν δύσκολη μια Δημοκρατία δυτικού τύπου, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το Ισλάμ.
7
Το Ισλάμ είναι μια παραθρησκεία και όχι μια πραγματική μονοθεϊστική θρησκεία.
Το Ισλάμ, ο Χριστιανισμός και ο Ιουδαϊσμός ανέκαθεν ονομάζονται οι τρεις μεγάλες Μονοθεϊστικές θρησκείες.
8
Οι Μουσουλμάνοι ακολουθούν τυφλά τους δασκάλους τους και δεν σκέφτονται οι ίδιοι.
Το Ισλάμ έχει πολλές "εκδόσεις" όπως και ο Χριστιανισμός. Οι Μουσουλμάνοι δεν είναι περισσότερο πρόθυμοι να "ακολουθήσουν" τι λένε οι δάσκαλοί τους, από όσο οι Χριστιανοί της Δύσης.
9
Το Ισλάμ είναι αντίθετο με τον Ιησού. Δεν πιστεύει σ' Αυτόν.
Αν ρωτήσεις τον Μουσουλμάνο αν πιστεύει στον Ιησού, θα αρχίσει να λέει πόσο πολύ τον αγαπά. Αν και, υπάρχουν μερικά σημεία παρεξήγησης, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον αγαπούν.
10
Οι Μουσουλμάνοι αντιτίθενται στον εκσυγχρονισμό.
Οι Μουσουλμάνοι αντιστέκονται στον εκσυγχρονισμό, επειδή βλέπουν τα κακά του δυτικού κόσμου και δεν τα θέλουν. Πράγματα όπως συμμορίες, πορνογραφία, διαζύγιο κ.λπ., θεωρούνται ως "Αξίες της Δύσης" ασυμβίβαστες με το Ισλάμ.


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.  Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com

Πιστός και αληθινός!


Ο Θεός δεν πραγματοποιεί
όλες τις ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ μας,
αλλά όλες τις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ Του!


Dietrich Bonhoeffer
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.  Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com

"Οι πλούσιοι κλαύσατε"...




__Τα παραπάνω έγραψε ο π. Δανιήλ Αεράκης στο περιοδικό "Ιωάννης Βαπτιστής" (Μάιος 2012). 
__Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε; Αρκεί σ' εμάς η χάρη του Θεού, που μας μαθαίνει την ΕΥΣΕΒΕΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ.
«Μέγας πλουτισμός είναι η ευσέβεια μετά αυταρκείας» 
(1Τιμ. 6:6)



 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.  Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com