21.5.12

Καλλιεργώντας το "αντίπαλο δέος"...

Πολλά λέγονται και γράφονται ενάντια στους Μουσουλμάνους, τα οποία σκόπιμα κατευθύνονται από διάφορους πολιτικούς κύκλους υποστηρίζοντας διάφορα συμφέροντα.
__Όμως οι Χριστιανοί πρέπει να είναι ΣΩΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΙ και να μην επηρεάζονται από τις σκοπιμότητες και στρατηγικές διεφθαρμένων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων που έτσι διαιωνίζουν το ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ για να εκμεταλλεύονται τους λαούς.
__Προφανώς και δεν συμμεριζόμαστε τις θρησκευτικές διδασκαλίες του Ισλάμ, για τις οποίες πολλά έχουν γραφτεί από σοβαρούς ανθρώπους, όμως αυτό δεν αλλάζει το καθήκον του Χριστιανού ΝΑ ΑΓΑΠΑ όχι μόνο ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ αλλά πολύ περισσότερο ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ, ανεξάρτητα από θρησκεία, πιστεύω και οποιαδήποτε άλλη διαφορά.


10 Επικίνδυνοι Μύθοι για το Ισλάμ
και οι Σωστές Απαντήσεις

1
Το Ισλάμ είναι θρησκεία βίας. Αν είσαι Μουσουλμάνος, είναι απαίτηση της θρησκείας σου να είσαι βίαιος.
Το Ισλάμ ως θρησκευτικό σύστημα δεν είναι περισσότερο βίαιο από τον Χριστιανισμό ή τον Ιουδαϊσμό. Στο όνομα αυτών των τριών θρησκειών έχει γίνει πολύ κακό. Κανείς δεν λέει τον "Χριστιανισμό" βίαιο, λόγω της Κου Κλουξ Κλαν, και των «Σταυροφόρων». Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε το σύνολο του Ισλάμ για τις ενέργειες ενός 1%.
2
Οι Μουσουλμάνοι σε γενικές γραμμές είναι οπισθοδρομικοί. Δεν έχουν υψηλή κουλτούρα.
Μερικές από τις μεγαλύτερες συμβολές στην Δυτική κοινωνία, προέρχονται από τις ισλαμικές χώρες. Οι ιστορικοί αναγνωρίζουν ότι η Αναγέννηση, που ξεκίνησε στην Ιταλία το 1400, είχε ρίζες στην πρώιμη Αραβική Αναγέννηση με έδρα τη Βαγδάτη. Επίσης οι Επιστήμες έχουν βαθιές ρίζες στον αραβικό μουσουλμανικό κόσμο.
3
Οι Μουσουλμάνοι είναι Άραβες. Όλοι οι άγιοι τόποι  τους είναι στην Αραβία.
Από τα 1,4 δισεκατομμύρια Μουσουλμάνων, μόνο 280 εκατομμύρια μιλούν αραβικά ως πρώτη τους γλώσσα. Οι μεγαλύτερες χώρες Μουσουλμάνων είναι η Ινδονησία, η Ινδία, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Οι άγιοι τόποι των Χριστιανών δεν είναι στο Ισραήλ.
4
Οι μουσουλμάνοι πιστεύουν στον Αλλάχ, έναν ψεύτικο Θεό, και ακολουθούν τον Μωάμεθ.
Κανείς Μουσουλμάνος δεν λέει ότι «ακολουθεί τον Μωάμεθ". Η μόνη λέξη για τον "Θεό" στην αραβική γλώσσα είναι Αλλάχ. Οι περισσότεροι Χριστιανοί στην Μέση Ανατολή λατρεύουν τον  Θεός με το όνομα "Αλλάχ". Αρκεί να δείτε μια μετάφραση της Βίβλου π.χ. στα τούρκικα.
5
Το Ισλάμ διδάσκει τους Μουσουλμάνους να σκοτώνουν Χριστιανούς και Εβραίους.
Δεν υπάρχει ούτε μία γραμμή στο Κοράνι που προστάζει τους Μουσουλμάνους να σκοτώσουν τους Χριστιανούς ή τους Εβραίους. Στην πραγματικότητα, ισχύει το αντίθετο.
6
Οι Μουσουλμάνοι δεν μπορούν να ενσωματωθούν στις δυτικές κοινωνίες, διότι το Ισλάμ είναι ασυμβίβαστο με τη δημοκρατία.
Πολλές μουσουλμανικές χώρες έχουν μια μορφή δημοκρατίας. Υπάρχουν κάποιες πραγματικότητες που κάνουν δύσκολη μια Δημοκρατία δυτικού τύπου, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το Ισλάμ.
7
Το Ισλάμ είναι μια παραθρησκεία και όχι μια πραγματική μονοθεϊστική θρησκεία.
Το Ισλάμ, ο Χριστιανισμός και ο Ιουδαϊσμός ανέκαθεν ονομάζονται οι τρεις μεγάλες Μονοθεϊστικές θρησκείες.
8
Οι Μουσουλμάνοι ακολουθούν τυφλά τους δασκάλους τους και δεν σκέφτονται οι ίδιοι.
Το Ισλάμ έχει πολλές "εκδόσεις" όπως και ο Χριστιανισμός. Οι Μουσουλμάνοι δεν είναι περισσότερο πρόθυμοι να "ακολουθήσουν" τι λένε οι δάσκαλοί τους, από όσο οι Χριστιανοί της Δύσης.
9
Το Ισλάμ είναι αντίθετο με τον Ιησού. Δεν πιστεύει σ' Αυτόν.
Αν ρωτήσεις τον Μουσουλμάνο αν πιστεύει στον Ιησού, θα αρχίσει να λέει πόσο πολύ τον αγαπά. Αν και, υπάρχουν μερικά σημεία παρεξήγησης, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον αγαπούν.
10
Οι Μουσουλμάνοι αντιτίθενται στον εκσυγχρονισμό.
Οι Μουσουλμάνοι αντιστέκονται στον εκσυγχρονισμό, επειδή βλέπουν τα κακά του δυτικού κόσμου και δεν τα θέλουν. Πράγματα όπως συμμορίες, πορνογραφία, διαζύγιο κ.λπ., θεωρούνται ως "Αξίες της Δύσης" ασυμβίβαστες με το Ισλάμ.


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.  Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com