25.8.10

=======================

ΤΙ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ;

Με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι μας στο εξωτερικό διαπιστώσαμε ότι οι ώρες σε όλες τις χώρες του κόσμου δεν ακολουθούν το ίδιο σύστημα.

Βασικά όλες ακολουθούν την τάξη με τις ατράκτους, τις ζώνες που χωρίζουν τη γη σε 24 περιοχές που διασχίζουν τον πλανήτη, όμως πολλές χώρες έχουν διαλέξει ώρα που μπορεί να είναι διαφορετική από εκείνη που τους αναλογεί γεωγραφικά.

Για παράδειγμα η Αλβανία ακολουθεί την ώρα της Ιταλίας και όχι των βαλκανικών χωρών όπου ανήκει. Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης έχουν κοινή ώρα αν και ανήκουν σε διαφορετικές ζώνες κ.ο.κ.

Με άλλα λόγια κάθε χώρα έκανε τις δικές της επιλογές ανάλογα με τις ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αυτό θυμίζει τον τρόπο που διάφορες θρησκείες και θρησκευτικοί ηγέτες ορίζουν το ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ημερολόγιο. Ορίζοντας χρόνους και καιρούς για διάφορα γεγονότα που αναφέρονται μεν στην Αγία Γραφή, χωρίς όμως να γίνεται προσδιορισμός του ακριβούς χρόνου.

Αυτό το «ΚΕΝΟ» έρχονται να «καλύψουν» οι φιλόδοξοι εσχατολόγοι και όχι μόνο, δημιουργώντας καθένας το δικό του ιερό «ημερολόγιο» και «ωρολόγιο», δυστυχώς τις περισσότερες φορές προς γελοιοποίησή τους.

Ας μην τους μοιάσουμε, λοιπόν.
.