7.10.12

Όταν περιφρονείται ο λόγος του Θεού...

Όταν περιφρονείται ο λόγος του Θεού...
==
__Η κατάφωρη παραβίαση της απλότητας της λειτουργίας της Εκκλησίας όπως περιγράφεται στην Καινή Διαθήκη από την πλειονότητα των Ευαγγελικών και Πεντηκοστιανών εκκλησιών είναι προφανής και οι πικροί καρποί της φανεροί.
__Το εξομολογητικό κείμενο που αναδημοσιεύουμε παρακάτω, λέει πολλά και υπονοεί ακόμη περισσότερα.
__Ατυχώς δεν έχουμε λόγους για να ελπίζουμε καλυτέρευση των πραγμάτων, επειδή οι αρμόδιοι δεν ενδιαφέρονται να υποχωρήσουν στη θεία βουλή....
__________________________

Το βάρος του ενός - γιατί οι ποιμένες αγκομαχούν στην διακονία
Οι ποιμένες βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση
Στις περισσότερες εκκλησίες σήμερα, προσλαμβάνουμε ένα άτομο (ή μια μικρή ομάδα) για να κάνει την δουλειά των πολλών. Η Βίβλος μας διδάσκει ότι ο Θεός "έδωσε άλλους μεν αποστόλους, άλλους δε προφήτες, άλλους δε ευαγγελιστές, άλλους δε ποιμένες και δασκάλους" Και όμως, εμείς τοποθετούμε τους ποιμένες να είναι όλα αυτά ταυτόχρονα - να ηγούνται, να διακονούν, να εμπνέουν, να προκαλούν και να διδάσκουν - όλα την ίδια στιγμή!

Η Βίβλος διδάσκει ξεκάθαρα ότι ο Θεός έχει δώσει στον κάθε ένα μας χάρη για την οικοδομή της εκκλησίας. Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε πολύ διαφορετικοί διακονικοί ρόλοι τους οποίους ο Θεός έδωσε μέσα στην εκκλησία, σύμφωνα με την Εφεσίους 4 - απόστολοι, προφήτες, ευαγγελιστές, ποιμένες και διδάσκαλοι. Το πρόβλημα είναι ότι, οι εκκλησίες προσπαθούν να βρουν τον ένα άντρα (ή γυναίκα) ο οποίος ταιριάζει σε όλες αυτές τις κατηγορίες ταυτόχρονα. Αυτό δεν ήταν ποτέ το σχέδιο του Θεού για την εκκλησία. Η εκκλησία έχει ήδη όλα όσα χρειάζεται. Δεν είναι δυνατό να δώσουμε εργολαβία το έργο της συνδυασμένης εκκλησίας σε ένα άτομο, ανεξάρτητα από το πόσο ταλαντούχο μπορεί να είναι.

Ένα άτομο (ο ποιμένας) είναι συμβολικά υπεύθυνος για την πνευματική ανάπτυξη των πολλών. Ένα άτομο είναι υπεύθυνο για την πνευματική υγεία μιας ολόκληρης κοινότητας. Ένα άτομο στέκεται μπροστά σε πολλά, υπεύθυνο να διδάξει, να ηγηθεί και να τους εμπνεύσει, ένα επί πληρωμή μοντέλο προς μίμηση υπό πίεση να διατηρήσει μια εντύπωση ότι "όλα είναι υπό έλεγχο". Αυτό είναι ένα βαρύ φορτίο για ένα άτομο να σηκώσει.

Η εκκλησία σε σειρές καθισμάτων έχει γίνει το βάρος του ενός, αντί της συνδυασμένης δύναμης των πολλών. Ένα άτομο στέκεται μπροστά, λαμβάνοντας συμβολικά την ευθύνη για την πνευματική ανάπτυξη και υγεία ολόκληρης της εκκλησίας, ενώ η υπόλοιπη εκκλησία κάθεται σιωπηλά σε σειρές, τα πνευματικά τους χαρίσματα αναξιοποίητα, τα "πνευματικά" τους χέρια δεμένα πίσω από τις πλάτες τους. Άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να συνεισφέρουν ή να ανταποκριθούν, θα κλείσουν τον διακόπτη και θα γίνουν απαθείς. Θα χάσουν πεποίθηση στον εαυτό τους και ούτε καν θα μπουν στον κόπο να προσπαθήσουν. Θα αρχίσουν να πιστεύουν ότι δεν έχουν τίποτα αξιόλογο να συνεισφέρουν. Ποτέ δεν θα ενδυναμωθούν να ανακαλύψουν το πνευματικό τους χάρισμα ή να το χρησιμοποιήσουν για την οικοδομή της εκκλησίας.

Αυτή η ανισορροπία είναι κακή για τον λαό του Θεού. Είναι κακή και για τους ποιμένες επίσης. Τα στατιστικά αποκαλύπτουν πόσο μη βιώσιμος είναι ο ρόλος ενός ποιμένα. Σύμφωνα με στατιστικά, το 45% των ποιμένων αναφέρουν ότι υποφέρουν από περιόδους τόσο έντονης κατάθλιψης ή "καψίματος" ώστε χρειάστηκε να σταματήσουν την δουλειά τους για ένα χρονικό διάστημα. 50% αναφέρουν ότι νιώθουν ανίκανοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της δουλειάς. 75% αναφέρουν ότι υποφέρουν από έντονο στρες το οποίο προκαλεί συναισθηματικά ζητήματα. 94% νιώθουν υπό πίεση να έχουν την τέλεια οικογένεια. Πάνω από 20.000 ποιμένες αποχωρούν από την διακονία κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, εξαιτίας "καψίματος", διενέξεων ή ηθικής αποτυχίας. Αυτό είναι σημάδι ενός πάρα πολύ στρεσογόνου μονοπατιού καριέρας.

Η υπευθυνότητα της πνευματικής αύξησης και υγείας της κοινότητας θα έπρεπε να μοιράζεται ανάμεσα στους πολλούς, όχι να την επωμίζεται ένα άτομο. Αλλά η συνάθροιση είναι αποδυναμωμένη και δεν είναι σε θέση να μοιραστεί το φορτίο. Δεν μπορούμε να τους ενεργοποιήσουμε με το να κηρύττουμε περισσότερο δυναμικά κηρύγματα. Δεν μπορούμε να τους ταρακουνήσουμε με το να δυναμώσουμε την μουσική ή να προσθέσουμε κι άλλους μουσικούς στην σκηνή. Χρειάζεται να τους δώσουμε φωνή, να τους δώσουμε αξία, να τους δώσουμε δυνατότητα αντίκτυπου. Χρειάζεται να τους ενδυναμώσουμε και να τους συμπεριλάβουμε στην διακονία του ενός προς τον άλλο. Χρειάζεται να σταματήσουμε να προσθέτουμε στο βάρος του ενός και να αντλήσουμε από την δύναμη των πολλών.
 
Της Kathleen Ward, Church In A Circle
  
Μεταφρασμένο κατόπιν αδείας από το αρχικό άρθρο
____________
ΠΗΓΗ:
http://www.facebook.com/notes/theodosis-paschalidis/%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1/10151134227414375


__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Την φύλαγαν πολύ καλά...



Την φύλαγαν πολύ καλά...


==
__Η "χαμένη" λίστα ήταν πολύ καλά φυλαγμένη στα ασφαλέστερα χέρια και συρτάρια...
__Και βέβαια ο καθένας μπορούσε --αν ήθελε, λέμε-- να την χρησιμοποιήσει ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕ...
__Αλλά ευτυχώς που δεν γίνονται τέτοια αναξιοπρεπή πράγματα στην Ελλάδα... Αλίμονο!!!.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Μυστηριώδη "μυστήρια"...

Μυστηριώδη "μυστήρια"...
 
=
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τον Δεσπότη σε βίντεο
=


__Ο καυγάς γίνεται για τον ΠΑΡΑ (ή ΜΑΜΩΝΑ)! Τα άλλα είναι λόγια για "πασατέμπο"...
__Γιατί να δίνουν τα χρήματα στα κέντρα και να μην τα δίνουν στην εκκλησία;
__Μα επειδή την εκκλησία την έχουν ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΑΠΟΥΛΗ ΜΟΥ...
__Οι τελετές γίνονται ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ και όχι για τη "χάρη" που εσείς δήθεν μοιράζετε --ενώ έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να μοιράζετε-- ΔΩΡΕΑΝ...
__Γι' αυτό και ο κόσμος φεύγει ΜΑΚΡΙΑ ΣΑΣ...
.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Οι πρώην και οι επόμενες...

Οι πρώην και οι επόμενες...
==
__Για όλα φταίνε οι γκ******, οι πρώην και οι επόμενες.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Προσέχετε...

Προσέχετε...
=
«Προσέχετε δε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς εσάς με ενδύματα προβάτων, έσωθεν όμως είναι λύκοι άρπαγες». (Ματθαίος 7:15)
=




Υπάρχουν τρεις ελληνικές λέξεις [προσέχετε, βλέπετε, φυλάττεσθε], οι οποίες προειδοποιούν για να αντιμετωπίσουμε έναν πιθανό κίνδυνο. Σε έναν κόσμο υπό τον έλεγχο του Σατανά, υπάρχουν πολλά όργανά του, που επιχειρούν και κάποιες φορές μπορούν να παραπλανήσουν και να υπονομεύσουν την πίστη και τη ζωή του απρόσεκτου χριστιανού.
__Ο λόγος στο χωρίο εδώ προειδοποιεί για ψευδοπροφήτες και αναφέρεται σε προφήτες (=δασκάλους ή ποιμένες), οι διδασκαλίες των οποίων είναι ανατρεπτικές της βιβλικής αλήθειας. Ο Ιωάννης προειδοποιεί "Αγαπητοί, μη πιστεύετε εις παν πνεύμα, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα εν ήναι εκ του Θεού· διότι πολλοί ψευδοπροφήται εξήλθον εις τον κόσμον" (1 Ιωάννη 4:1), και ο Ιησούς είπε ότι "πολλοί ψευδοπροφήται θέλουσιν εγερθή και πλανήσει πολλούς" (Ματθ. 24:11).
Ο Ιησούς προειδοποίησε επίσης τους ακολούθους να προσέχουν "από της διδαχής των Φαρισαίων και Σαδδουκαίων" (Ματθαίον 16:12). Αυτές οι αρχαίες ιουδαϊκές αιρέσεις έχουν τα αντίστοιχά τους και σήμερα μεταξύ των διαφόρων ρευμάτων της χριστιανικής πίστης όπως στην υποκρισία των νομικιστών και τον σκεπτικισμό των «φιλελευθέρων» ή κοσμικόφρονων, που και οι δύο είναι καταστροφικές για την αληθινή βιβλική πίστη και ζωή.
__Πολύ σχετική με τις τάσεις των «εξυπνάκηδων» ουμανιστών διανοουμένων σήμερα είναι η προειδοποίηση στην Κολοσσαείς 2:8: "Βλέπετε μη σας εξαπατήση τις διά της φιλοσοφίας και της ματαίας απάτης, κατά την παράδοσιν των ανθρώπων, κατά τα στοιχεία του κόσμου και ουχί κατά Χριστόν". Αυτή είναι η μόνη αναφορά της Βίβλου στη φιλοσοφία, που εδώ ταυτίζεται με την «μάταιη απάτη".
__Τέλος, ο απόστολος Πέτρος γράφοντας, "φυλάττεσθε, διά να μη παρασυρθήτε με την πλάνην των ανόμων και εκπέσητε από τον στηριγμόν σας" (2 Πέτρου 3:17), αναφέρεται σ’ εκείνη την κατηγορία «χριστιανών» που διαστρεβλώνουν τις Γραφές, ώστε να τις κάνουν να ταιριάζουν με τη νατουραλιστική κοσμοθεωρία τους.
__Με άλλα λόγια προσπαθούν να διερευνήσουν και να εξηγήσουν τα πάντα μέσα από επιστημονική παρατήρηση και ανάλυση, που όμως δεν μπορούν να περιλάβουν τα υπερβατικά φαινόμενα, όπως είναι ο Θεός, οι ενέργειες και οι σχεδιασμοί Του, αναφορικά με τον άνθρωπο και όχι μόνο, παραγνωρίζοντας χωρία όπως τα 2Πέτ. 3:3-6 κ.λπ.
.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ...

Ρουκέτες γίνονται τριαντάφυλλα...
__Είναι εύκολο να καταριέσαι το σκοτάδι και είναι εύκολο να σκέφτεσαι συνέχεια τον εχθρό και να τρέμεις από το φόβο σου για πιθανούς κινδύνους...
__Ένας Εβραίος καλλιτέχνης κατάφερε να ξεπεράσει τον τρόμο από τις ρουκέτες που κάθε τόσο εκτοξεύουν εναντίον τους οι Παλαιστίνιοι και μετατρέπει τα υπολείμματα των βλημάτων σε όμορφα ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ.
__Εύκολο; Δεν θα το λέγαμε....
__Κατορθωτό; Ασφαλώς και ΝΑΙ!

__Μπορείς να τρέμεις από το φόβο σου ή μπορείς να κάνεις τον εχθρό σου να τρέμει από το κακό του.

__Στο χέρι σου είναι τι θα διαλέξεις...

Η Βίβλος λέει: «Μη νικάσαι υπό του κακού, αλλά νίκα διά του αγαθού το κακόν» (
Ρωμ. 12:21).
__Ωραία συμβουλή!
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Οι εξηπνάκηδες...

Οι εξηπνάκηδες...
=
Στην «τσιμπίδα» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχουν πιαστεί 80.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2012.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα συμπεριλάβει το τέλος (προσαυξημένο με το πρόστιμο) στο εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος των συγκεκριμένων φορολογούμενων.
Για τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες που έχουν παραλάβει το εκκαθαριστικό και δεν έχουν καταβάλει το τέλος κυκλοφορίας, θα αποσταλεί ειδοποιητήριο για την καταβολή του.
Υπενθυμίζεται, ότι η εκπρόθεσμη καταβολή συνεπάγεται τον διπλασιασμό του τέλους κυκλοφορίας.
=
__Υπάρχουν πολλοί που στηριζόμενοι στην αδιαφορία του κράτους επιτυγχάνουν να προσπερνούν τους νόμους και να ζουν σε βάρος των συμπολιτών τους, σφυρίζοντας κλέφτικα...
__Ναι, ΚΛΕΦΤΙΚΑ, επειδή όταν κλέβουν το κράτος ΚΛΕΒΟΥΝ τους συμπολίτες τους.
__Αλλά και οι άνθρωποι έχουν τρόπο, όταν το αποφασίσουν, να βρουν τους παραβάτες, τους "εξηπνάκηδες" και να τους αναγκάσουν να πληρώσουν τα οφειλόμενα και με το παραπάνω.
__Το κακό είναι πως επειδή κάποιοι νομίζουν πως θα κρυφτούν από το κράτος και τον αστυφύλακα, θα καταφέρουν το ίδιο και με τον Θεό...
__Τον Θεό που εύκολα βαφτίζουν ως Θεό της αγάπης, της μακροθυμίας, του ελέους, ξεχνώντας ή παραβλέποντας θεληματικά πως αυτός ο ίδιος Θεός είναι και Θεός ΤΑΞΗΣ, ΑΡΧΩΝ, ΝΟΜΩΝ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...
__Μπορεί εσένα να μην σου  αρέσει ένας τέτοιος Θεός, αλλά η γνώμη σου και η γνώμη μου δεν πρόκειται να αλλάξει ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Εκείνου που, αντίθετα από τους διεφθαρμένους ανθρώπους, ούτε προσωποληπτεί ούτε μεροληπτεί... Μην το ξεχνάς λοιπόν!

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com