29.7.14

Ποιος είναι ο θεός σου;

Ποιος είναι ο θεός σου; 


.
.

Δεν είναι σπάνιο να κρίνεται ο «ΤΥΧΙΚΟΣ» επειδή τόλμησε να εκφέρει γνώμη ή κρίση σε βάρος κάποιων προσώπων ή κύκλων, λες και αυτοί δικαιούνται "ασυλίας"...
Με τέτοια νοοτροπία μας τηλεφώνησε πρόσφατα κάποιος αναγνώστης από νησί των Κυκλάδων, παραπονούμενος επειδή με όσα γράψαμε εκθέταμε το δικό του δόγμα απέναντι στους ετερόδοξους που υπάρχουν στο νησί του.
\
Τέτοια αντίληψη δεν ταιριάζει με το δικό μας σκεπτικό, γι' αυτό και αναφερόμαστε χωρίς προσωποληψία και χωρίς προκατάληψη για τους διάφορους χώρους ή πρόσωπα και όταν κάτι είναι ανάρμοστο ή όταν κάτι είναι επαινετό, είναι τέτοιο για οποιονδήποτε το έχει πει ή το έχει κάνει.
\
Για τούτο δεν διστάζουμε να προβάλλουμε κάτι καλό, ακόμη κι αν το έχει πει "ο πάπας της Ρώμης", όπως επίσης δεν διστάζουμε να καυτηριάσουμε κάτι κακό, ακόμη και αν το έχει πει "ο πάπας της Ρώμης"... Εσείς τώρα, όπου "πάπας της Ρώμης" μπορείτε να σκεφτείτε οποιονδήποτε "πάπα" ή "παπά", "αιδεσιμότατο" ή "ιεροκήρυκα", "εκδότη" ή "συγγραφέα", "Ορθόδοξο" ή "Ευαγγελικό" ή "Ρωμαιοκαθολικό", ή οτιδήποτε άλλο περνάει από το μυαλό σας.
\
Λυπούμαστε, λοιπόν, αν κάποιοι δυσανασχετούν όταν οι πράξεις ή τα λόγια τους αναφέρονται και σχολιάζονται από τις σελίδες του «Τ». Αλλά το παιχνίδι που θέλει να μιλάμε για τους μεν αλλά να σιωπούμε για τους δε, εμείς δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να το παίξουμε, ακόμη και όταν κάποιος θα επιχειρούσε "να μας βάλει πιπέρι στο στόμα ή να μας τραβήξει το αυτί"... |

=================

Γενοκτονίες στην ιστορία από «χριστιανούς»

Γενοκτονίες στην ιστορία...

.
.
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ 
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια  
(σε πρόχειρη μετάφραση - η διεύθυνση της ιστοσελίδας στο τέλος)
Βέλγιο / Κογκό
Στη δεκαετία του 1890, το Βελγίο στρατολόγησε δια της βίας τον πληθυσμό του Κογκό για συλλογή ελεφαντόδοντου και καουτσούκ. Πολλοί βασανίστηκαν, ακρωτηριάστηκαν και δολοφονήθηκαν μέχρι την έναρξη του 20ου αιώνα. Δεδομένου ότι δεν πραγματοποιήθηκε απογραφή μέχρι το 1924, είναι δύσκολο να υπολογισθεί ο ακριβής αριθμός των νεκρών αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις κυμαίνονται μέχρι σε 10 εκατ. ευρώ. 
Γερμανική Νοτιοδυτική Αφρική
Στην γερμανική Νότιο-Δυτική Αφρική (σημερινή Ναμίμπια ) μεταξύ 1904 και 1907, 80% του πληθυσμού Herero και 50% του πληθυσμού Νάμα σκοτώθηκαν σε μια βίαιη εκστρατεία καμένης γης με επικεφαλής τον γερμανικό στρατηγό Lothar von Trotha. Μεταξύ 24.000 και 100.000 των Herero και 10.000 Νάμα σκοτώθηκαν. 
Αμερική
Από τα 1490, όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος αποβιβάστηκε στην Αμερική ως το τέλος του 19ου αιώνα, ο γηγενής πληθυσμός του δυτικού ημισφαιρίου μειώθηκαν, με την εσκεμμένη εθνοκτονία των αυτόχθονων πληθυσμών στην αμερικανική ήπειρο ήταν η σκόπιμη χρήση της ασθένειας ως βιολογικό όπλο, το οποίο προτάθηκε για πρώτη φορά από έναν διοικητή των βρετανικών δυνάμεων Jeffery Amherst. 
Μεξικό
Στο Μεξικό (1847-1901) έγιναν ωμότητες από τους Ευρωπαίους και τους ιθαγενείς που κόστισαν έως και 200.000 φόνους» [58]
Το 1835, οι Απάτσι είχαν σκοτώσει τουλάχιστον 5.000 έποικους. Σε αντίδραση η πολιτεία της Σονόρα πλήρωσε 100 πέσος ανά πολεμιστή, 50 πέσος ανά γυναίκα και 25 πέσος ανά παιδί. [59] 
Ηνωμένες Πολιτείες
Σύμφωνα με το αμερικανικό γραφείο απογραφής (1894), "Οι πόλεμοι με τους Ινδιάνους υπό την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν στοιχίσει τη ζωή περίπου 19.000 λευκών (άνδρες, γυναίκες και παιδιά), και 30.000 Ινδιάνων». Επίσης περίπου 17.000 Τσερόκι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.  
Newfoundland, Καναδάς
Οι Beothuks μετακινήθηκαν σε τόπους ξένους προς την παραδοσιακή γη και τρόπο ζωής τους και οδηγήθηκαν σε ασιτία και πείνα. Όμως άλλοι μελετητές πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι πραγματοποίησαν μια παρατεταμένη εκστρατεία γενοκτονίας εναντίον τους.
Αυστραλία
Παραβλέποντας την πληροφορία ότι οι Βρετανοί διέδωσαν την ασθένεια της ευλογιάς μεταξύ των ιθαγενών, ο ιστορικός Geoffrey Blainey έγραψε ότι, από το 1830, «Η ασθένεια είχε σκοτώσει τους περισσότερους, αλλά και ο πόλεμος και η ιδιωτική βία είχε επίσης καταστροφικές ».
Στην αποικιακή περίοδο (1788-1901), ο πληθυσμός των 500,000 έως 750,000 ιθαγενών μειώθηκε σε λιγότερα από 50.000. Περίπου 20.000 σκοτώθηκαν από σφαγές και διαμάχες με αποίκους. 
Ρωσία
Η ρωσική τσαρική αυτοκρατορία είχε με τους Κιρκασίους στο Βορειοδυτικό Καύκασο για περισσότερα από εκατό χρόνια. Ο τσάρος διέταξε την απέλαση του μεγαλύτερου μέρους του μουσουλμανικού πληθυσμού του Βόρειου Καυκάσου. Περίπου 1-1,5 εκατομμύριο Τσερκέζοι σκοτώθηκαν και οι περισσότεροι του μουσουλμανικού πληθυσμού απελάθηκαν.
Στη διάρκεια του ρωσικού εμφύλιου πολέμου οι Μπολσεβίκοι σκότωσαν μεταξύ 300.000 και 500.000 Κοζάκων το 1919-1920. 
Κροατία
Μετά τη ναζιστική εισβολή της Γιουγκοσλαβίας, οι Ναζί και φασίστες ιδρύθηκε το ανεξάρτητο κράτος της Κροατίας. Αμέσως μετά ξεκίνησε μια εκστρατεία τρόμου εναντίον των Σέρβων, Εβραίων και Ρομά. Από το 1941 έως το 1945, το καθεστώς Ουστάσι σκότωσε περίπου 300.000 έως 350.000 άτομα, κυρίως Σέρβους και σχεδόν το σύνολο του εβραϊκού πληθυσμού και των Ρομά. Σύμφωνα με υπηρεσίες των  ΗΠΑ 320,000-340,000 Σέρβοι δολοφονήθηκαν από τους Ουστάσι ενώ εβραϊκές πηγές τους ανεβάζουν σε πάνω από 500.000 Σέρβους που δολοφονήθηκαν με σαδιστικό τρόπο.







=================