29.7.14

Ποιος είναι ο θεός σου;

Ποιος είναι ο θεός σου; 


.
.

Δεν είναι σπάνιο να κρίνεται ο «ΤΥΧΙΚΟΣ» επειδή τόλμησε να εκφέρει γνώμη ή κρίση σε βάρος κάποιων προσώπων ή κύκλων, λες και αυτοί δικαιούνται "ασυλίας"...
Με τέτοια νοοτροπία μας τηλεφώνησε πρόσφατα κάποιος αναγνώστης από νησί των Κυκλάδων, παραπονούμενος επειδή με όσα γράψαμε εκθέταμε το δικό του δόγμα απέναντι στους ετερόδοξους που υπάρχουν στο νησί του.
\
Τέτοια αντίληψη δεν ταιριάζει με το δικό μας σκεπτικό, γι' αυτό και αναφερόμαστε χωρίς προσωποληψία και χωρίς προκατάληψη για τους διάφορους χώρους ή πρόσωπα και όταν κάτι είναι ανάρμοστο ή όταν κάτι είναι επαινετό, είναι τέτοιο για οποιονδήποτε το έχει πει ή το έχει κάνει.
\
Για τούτο δεν διστάζουμε να προβάλλουμε κάτι καλό, ακόμη κι αν το έχει πει "ο πάπας της Ρώμης", όπως επίσης δεν διστάζουμε να καυτηριάσουμε κάτι κακό, ακόμη και αν το έχει πει "ο πάπας της Ρώμης"... Εσείς τώρα, όπου "πάπας της Ρώμης" μπορείτε να σκεφτείτε οποιονδήποτε "πάπα" ή "παπά", "αιδεσιμότατο" ή "ιεροκήρυκα", "εκδότη" ή "συγγραφέα", "Ορθόδοξο" ή "Ευαγγελικό" ή "Ρωμαιοκαθολικό", ή οτιδήποτε άλλο περνάει από το μυαλό σας.
\
Λυπούμαστε, λοιπόν, αν κάποιοι δυσανασχετούν όταν οι πράξεις ή τα λόγια τους αναφέρονται και σχολιάζονται από τις σελίδες του «Τ». Αλλά το παιχνίδι που θέλει να μιλάμε για τους μεν αλλά να σιωπούμε για τους δε, εμείς δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να το παίξουμε, ακόμη και όταν κάποιος θα επιχειρούσε "να μας βάλει πιπέρι στο στόμα ή να μας τραβήξει το αυτί"... |

=================