2.1.13

Σε ποια Βηθλεέμ γεννήθηκε...


Σε ποια Βηθλεέμ γεννήθηκε...

==

__Ενδιαφέρουσα όμως ανίσχυρη και απολύτως αναιτιολόγητη η παραπάνω ερώτηση και μάλιστα από κάποιον Ισραηλινό αρχαιολόγο Αβιρα Οσρί ...τον οποίο όμως, περιέργως, δεν μπορέσαμε να ανακαλύψουμε ΠΟΥΘΕΝΑ στο διαδίκτυο, εκτός από την εν λόγω "είδηση"... Τυχαίο άραγε;

Εντούτοις, και χωρίς αρχαιολόγο, ας δούμε το ζήτημα διεξοδικά:
1. Βεβαίως και υπήρχαν δύο πόλεις/χωριά με το όνομα Βηθλεέμ στη χώρα του Ισραήλ.
Η μία ήταν η Βηθλεέμ στην περιοχή της φυλής Ζαβουλών, στα βόρεια της Παλαιστίνης.
Η άλλη ήταν η Βηθλεέμ Εφραθά, στην περιοχή της φυλής Ιούδα.
2. Ο προφήτης Μιχαίας (5:2) προσδιορίζει τον τόπο της γέννησης του Μεσσία ως εξής: «Και συ, Βηθλεέμ Εφραθά, η μικρά ώστε να ήσαι μεταξύ των χιλιάδων του Ιούδα, εκ σου θέλει εξέλθει εις εμέ ανήρ διά να ήναι ηγούμενος εν τω Ισραήλ· του οποίου αι έξοδοι είναι απ' αρχής, από ημερών αιώνος». Από αυτή την πόλη ήταν η καταγωγή και του Δαβίδ, μέσω του παππού του Βοόζ, (Βλ. βιβλίο Ρουθ) γι’ αυτό και αυτή η νότια πόλη ονομάζεται «πόλη Δαβίδ».

3. Ο Ιωσήφ ήταν απόγονος του Δαβίδ, γι’ αυτό και έπρεπε κατά την ρωμαϊκή απογραφή να πάει στον τόπο της καταγωγής του.
4. Εκεί ακριβώς στην νότια Βηθλεέμ Εφραθά έγινε και η γέννηση του Ιησού Χριστού.
5. Πουθενά η Αγία Γραφή δεν λέει όλα εκείνα τα «γλυκανάλατα» της παραδοσιακής διήγησης, (όπως π.χ. ότι ο Ιησούς γεννήθηκε σε «πανδοχείο» ή «στάβλο», ότι η έγκυος Μαρία ταξίδεψε ετοιμόγεννη πάνω σε γαϊδούρι… κ.λπ. Αντίθετα λέει ότι η ώρα να γεννήσει ήρθε ΕΝΩ ΗΣΑΝ ΕΚΕΙ... και όχι μόλις πήγαν εκει... που μπορεί να σημαίνει ότι ήταν εκεί αρκετό καιρό πριν από την ώρα της γέννησης.
Λέει όμως η Καινή Διαθήκη ότι ο Ιησούς και η μητέρα Του ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ 40 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ...
Άραγε θα ήταν εύκολο να μεταφερθεί η ΑΣΑΡΑΝΤΙΣΤΗ λεχώνα Μαρία από τη Βηθλεέμ Ζαβουλών στην Ιερουσαλήμ;
///Η απόσταση από Βηθλεέμ Εφραθά στην Ιερουσαλήμ είναι μόλις 7,5 χιλιόμετρα...

///Αντίθετα η απόσταση από την άλλη Βηθλεέμ της περιοχής της Γαλιλαίας είναι 150 χιλιόμετρα...

Όλα τα άλλα, όσο ρομαντικά και αν ακούγονται και αν ακόμη ταιριάζουν στο σκηνικό της «ανθρώπινης» μεσαιωνικής διήγησης των Χριστουγέννων, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

__Συνεπώς, και παρά την εκτίμηση που έχουμε προς τους αρχαιολόγους, ο εν λόγω κ. Αβιρά Οσρί δεν μιλάει επιστημονικά και αντικειμενικά...

Είναι δε άξιο απορίας πώς δεκάδες ελληνικές ιστοσελίδες και ιστολόγια έσπευσαν ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΟΥΣΙΑ ΑΥΤΗ "ΕΙΔΗΣΗ" έστω και με τη μορφή υπόθεσης... ενώ η άποψη αυτή του αρχαιολόγου δημοσιεύθηκε ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2005 (πριν από 7 χρόνια) στο παραπάνω περιοδικό.
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

7 τρόποι για να σώσετε τον χρόνο σας...




7 τρόποι για να σώσετε τον χρόνο σας...

==


Υπάρχουν πολλές συνήθειες που μπορεί να οδηγήσουν σε χάσιμο του χρόνου μας. Εδώ δίνονται επτά χρήσιμα μέτρα για να τον προστατεύσουμε:


1. Οργανωθείτε προσεκτικά ώστε να ξέρετε το πραγματικό φορτίο σας – Αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Μήπως δεν γνωρίζετε αληθινά το φορτίο σας; Όταν οι άνθρωποι λένε, «Έχω πάρα πολλά να κάνω," συνήθως ζητώ να μου δείξουν τον κατάλογο των υποχρεώσεων τους. Είναι τραγικό ότι πολλοί από αυτούς δεν έχουν μια σαφή άποψη για το τι πρέπει να κάνουν. Πολλαπλοί κατάλογοι σε σκόρπια χαρτιά δείχνουν το χάος που βρίσκονται. Αν δεν ξέρετε ποιο είναι το φορτίο σας, πώς ελπίζετε να το αντιμετωπίσετε;


2. Μάθετε να λέτε ΟΧΙ –    Να μπορείτε να λέτε σε άλλους ΟΧΙ! Μην δέχεστε συνεχώς καθήκοντα και υποχρεώσεις από άλλους; Αυτή η δήθεν «καλοσύνη» μπορεί να σας δημιουργεί επιπλέον βάρη που σας εμποδίζουν να προχωρήσετε. Συχνά έρχονται από το πουθενά φίλοι ή και άγνωστοι ακόμη, λέγοντας: "Μπορείς να με βοηθήσεις σ’ αυτό;" Μερικές φορές, η σωστή απάντηση είναι "Όχι".


3. Τελειώνετε ό,τι αρχίζετε – Ένας άλλος λόγος που συγκεντρώνουμε φορτία είναι ότι δεν ολοκληρώνουμε κάνετε ποτέ εντελώς πράγματα που αναλάβαμε. Το ξεκίνημα μιας εργασίας είναι εύκολο, αλλά το τέλος της είναι δύσκολο. Εδώ αποδεικνύεται πως η παροιμία ότι Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ δεν αληθεύει όλες τις φορές. Μην ξεκινήσετε άλλα καθήκοντα αν δεν είναι σίγουρο ότι θα τα ολοκληρώσετε. Λίγα ολοκληρωμένα πράγματα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από ό, τι πολλά πράγματα που άρχισαν αλλά δεν τελείωσαν.


4. Μην τα κάνετε όλα μόνοι σας – Οι παραφορτωμένοι άνθρωποι είναι συχνά εκείνοι που προσπαθούν να τα κάνουν όλα μόνοι τους. Δεν αναθέτουν τίποτε σε άλλους, είτε επειδή είναι πάρα πολύ απασχολημένοι μ’ αυτό που κάνουν, ή πιστεύουν ότι οι άλλοι δεν είναι ΕΞ ΙΣΟΥ ΙΚΑΝΟΙ για να το κάνουν. Ο επιμερισμός ενός έργου είναι βασικό στοιχείο της παραγωγικότητας. Βεβαιωθείτε ότι δεν φορτωθήκατε καθήκοντα που άλλοι θα μπορούσαν να τα εξυπηρετήσουν καλύτερα.


5. Βάζετε σαφείς στόχους – Οι ξεκάθαρες προσδοκίες είναι απαραίτητες για να υπάρχει αποτέλεσμα. Έχετε πιάσει ποτέ τον εαυτό σας να εργάζεται για κάτι, ενώ  διαπιστώνετε ότι και κάποιος άλλος κάνει το ίδιο επίσης; 


6. Προστατεύστε το χρόνο σας – Αν δεν υπερασπίζεστε το χρόνο σας, κάποιος θα βρεθεί να τον κλέψει. Γιατί θεωρούμε αποδεκτό να αφήνουμε τους ανθρώπους να κλέβουν το χρόνο μας; Ενώ δείχνουμε μεγάλη ευαισθησία π.χ. για τα χρήματά μας, αντιμετωπίζουμε το χρόνος μας σαν παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε αυστηρή στην προστασία του πιο ακριβού αγαθού στη ζωή μας: του χρόνου μας. Γι’ αυτό μην αφήνετε άλλους να σπαταλούν το χρόνο σας χωρίς σοβαρό λόγο. 

7. Δώστε προσοχή στη θεία σοφία – Η Αγία Γραφή προτρέπει (αν δεν προστάζει):


«Περιπατείτε εν φρονήσει προς τους έξω, εξαγοραζόμενοι τον καιρόν» (Κολ. 4:5).


Για να το λέει αυτό ο Θεός στον λόγο Του, κάτι περισσότερο γνωρίζει από εμάς! Ας μην Τον περιφρονούμε!
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Αν δεν το δείτε θα χάσετε...


Αν δεν το δείτε θα χάσετε...


==

__Επισκεφθείτε στον παραπάνω δεσμό για να θαυμάσετε τις ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗ ΕΡΓΑ των Ευρωβουλευτών και Βουλευτών που εισπράττουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ για να κοιμούνται στα άνετα καθίσματα των ΕΥΑΓΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ που κατά συνθήκη ονομάζονται ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ (αντί για κοινόβια ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΙΑ... όπως θα ταίριαζε καλύτερα).
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Ας δούμε το 2013 με άλλη ματιά...


Ας δούμε το 2013 με άλλη ματιά...

  Το βίντεο αυτό δίνει κάποιες σκέψεις προβληματισμού που αξίζει να προσέξουμε.    = Διάρκεια βίντεο 4 λεπτά =  


__Σίγουρα όλες οι προβλέψεις μιλούν για δύσκολη χρονιά.

__Φταίνε κι άλλοι... φταίμε κι εμείς...

__Ο καθένας στο βαθμό της ευθύνης του και της συμμετοχής του στο καθημερινό γίγνεσθαι αυτού του τόπου αλλά και της στενότερης κοινωνικής, οικογενειακής και ατομικής μας ζωής…

__Η άρνηση κάθε ευθύνης σε τίποτε δεν βοηθά ως προς την τακτοποίηση ζητημάτων και λύση προβλημάτων…

__Το φταίνε οι άλλοι απλώς καθησυχάζει την συνείδηση, αλλά συχνά και την αποκοιμίζει…

__Αφήνοντας για λίγο τα ΠΙΣΩ, ας δούμε ΤΩΡΑ πώς εμείς μπορούμε  καθένας από τον εαυτό του και για τον εαυτό του, αλλά και για τους άλλους, να γίνουμε χρήσιμοι, εποικοδομητικοί, θετικοί.
__



 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com