2.1.13

7 τρόποι για να σώσετε τον χρόνο σας...




7 τρόποι για να σώσετε τον χρόνο σας...

==


Υπάρχουν πολλές συνήθειες που μπορεί να οδηγήσουν σε χάσιμο του χρόνου μας. Εδώ δίνονται επτά χρήσιμα μέτρα για να τον προστατεύσουμε:


1. Οργανωθείτε προσεκτικά ώστε να ξέρετε το πραγματικό φορτίο σας – Αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Μήπως δεν γνωρίζετε αληθινά το φορτίο σας; Όταν οι άνθρωποι λένε, «Έχω πάρα πολλά να κάνω," συνήθως ζητώ να μου δείξουν τον κατάλογο των υποχρεώσεων τους. Είναι τραγικό ότι πολλοί από αυτούς δεν έχουν μια σαφή άποψη για το τι πρέπει να κάνουν. Πολλαπλοί κατάλογοι σε σκόρπια χαρτιά δείχνουν το χάος που βρίσκονται. Αν δεν ξέρετε ποιο είναι το φορτίο σας, πώς ελπίζετε να το αντιμετωπίσετε;


2. Μάθετε να λέτε ΟΧΙ –    Να μπορείτε να λέτε σε άλλους ΟΧΙ! Μην δέχεστε συνεχώς καθήκοντα και υποχρεώσεις από άλλους; Αυτή η δήθεν «καλοσύνη» μπορεί να σας δημιουργεί επιπλέον βάρη που σας εμποδίζουν να προχωρήσετε. Συχνά έρχονται από το πουθενά φίλοι ή και άγνωστοι ακόμη, λέγοντας: "Μπορείς να με βοηθήσεις σ’ αυτό;" Μερικές φορές, η σωστή απάντηση είναι "Όχι".


3. Τελειώνετε ό,τι αρχίζετε – Ένας άλλος λόγος που συγκεντρώνουμε φορτία είναι ότι δεν ολοκληρώνουμε κάνετε ποτέ εντελώς πράγματα που αναλάβαμε. Το ξεκίνημα μιας εργασίας είναι εύκολο, αλλά το τέλος της είναι δύσκολο. Εδώ αποδεικνύεται πως η παροιμία ότι Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ δεν αληθεύει όλες τις φορές. Μην ξεκινήσετε άλλα καθήκοντα αν δεν είναι σίγουρο ότι θα τα ολοκληρώσετε. Λίγα ολοκληρωμένα πράγματα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από ό, τι πολλά πράγματα που άρχισαν αλλά δεν τελείωσαν.


4. Μην τα κάνετε όλα μόνοι σας – Οι παραφορτωμένοι άνθρωποι είναι συχνά εκείνοι που προσπαθούν να τα κάνουν όλα μόνοι τους. Δεν αναθέτουν τίποτε σε άλλους, είτε επειδή είναι πάρα πολύ απασχολημένοι μ’ αυτό που κάνουν, ή πιστεύουν ότι οι άλλοι δεν είναι ΕΞ ΙΣΟΥ ΙΚΑΝΟΙ για να το κάνουν. Ο επιμερισμός ενός έργου είναι βασικό στοιχείο της παραγωγικότητας. Βεβαιωθείτε ότι δεν φορτωθήκατε καθήκοντα που άλλοι θα μπορούσαν να τα εξυπηρετήσουν καλύτερα.


5. Βάζετε σαφείς στόχους – Οι ξεκάθαρες προσδοκίες είναι απαραίτητες για να υπάρχει αποτέλεσμα. Έχετε πιάσει ποτέ τον εαυτό σας να εργάζεται για κάτι, ενώ  διαπιστώνετε ότι και κάποιος άλλος κάνει το ίδιο επίσης; 


6. Προστατεύστε το χρόνο σας – Αν δεν υπερασπίζεστε το χρόνο σας, κάποιος θα βρεθεί να τον κλέψει. Γιατί θεωρούμε αποδεκτό να αφήνουμε τους ανθρώπους να κλέβουν το χρόνο μας; Ενώ δείχνουμε μεγάλη ευαισθησία π.χ. για τα χρήματά μας, αντιμετωπίζουμε το χρόνος μας σαν παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε αυστηρή στην προστασία του πιο ακριβού αγαθού στη ζωή μας: του χρόνου μας. Γι’ αυτό μην αφήνετε άλλους να σπαταλούν το χρόνο σας χωρίς σοβαρό λόγο. 

7. Δώστε προσοχή στη θεία σοφία – Η Αγία Γραφή προτρέπει (αν δεν προστάζει):


«Περιπατείτε εν φρονήσει προς τους έξω, εξαγοραζόμενοι τον καιρόν» (Κολ. 4:5).


Για να το λέει αυτό ο Θεός στον λόγο Του, κάτι περισσότερο γνωρίζει από εμάς! Ας μην Τον περιφρονούμε!
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com