26.7.10

===============================
Ο ΘΕΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ





Σήμερα έλαβα ένα γράμμα από έναν Έλληνα ισοβίτη σε φυλακή των ΗΠΑ.

Είναι παλιά η ιστορία του και δεν είναι δική μου δουλειά να πω αν η φυλάκισή του είναι εκεί δίκαια ή άδικα.

Το γεγονός όμως είναι πως βάζοντας τη διεύθυνσή της Φυλακής στο Ίντερνετ (Google Maps) μπόρεσα να δω τις εγκαταστάσεις όπως φαίνονται από τον δορυφόρο. (Βλέπε εικόνα)!

Και τότε σκέφτηκα, αν εγώ, ένα χωμάτινο ανθρωπάκι μπορώ να έχω σήμερα τέτοια ΟΠΤΙΚΗ, πόσο περισσότερο μπορεί ο Θεός να βλέπει και να ξέρει τον φίλο μας Γιώργο και την καρδιά του και την υπόθεσή του, ώστε να δώσει μέσα του ό,τι πραγματικά χρειάζεται.

Αν το θέλετε, θυμηθείτε τον Γιώργο στις προσευχές σας.





.

=========================
ΚΡΙΣΗ και ΣΗΨΗ


Διαβάσαμε το εξής ΑΛΗΘΙΝΟ:

  • Η ΚΡΙΣΗ μπορεί να είναι γύρω μας

    αλλά ας δούμε μήπως

    η ΣΗΨΗ είναι ΜΕΣΑ ΜΑΣ.




.

========================

ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Αυτά που πολλές φορές με το δικό μας τρόπο είπαμε και γράψαμε, κινδυνεύοντας μάλιστα να παρεξηγηθούμε, τα ομολόγησε πρόσφατα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας. Στη διάρκεια της γιορτής για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο έντονα στοιχεία κριτικής για το πολιτικό σύστημα της χώρας «χρωμάτισαν» την ομιλία του κ. Προέδρου.

Χαρακτήρισε δίκαιη την κριτική που δέχεται το πολιτικό σύστημα της χώρας με αφορμή την οικονομική κρίση, λέγοντας ότι «παρά τη διεθνή συγκυρία, αν είμαστε ειλικρινείς, θα αναγνωρίσουμε ότι η ευθύνη για την ελληνική παρακμή βαραίνει κυρίως την πολιτική τάξη, που έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελίξεις. Η αποδοκιμασία που δέχεται σήμερα το πολιτικό σύστημα είναι πολλές φορές ακατέργαστη μέσα στη γενίκευσή της, είναι όμως –στον πυρήνα της– δίκαιη».

Παράλληλα, τόνισε ότι «η κρίση δεν είναι ίδια για όλους. Κάποιοι χάνουν κέρδη, για πολλούς μειώνονται μισθοί και συντάξεις, άλλοι χάνουν τις δουλειές τους, δηλαδή τα πάντα. Οι πιο αδύναμοι φτάνουν στα όρια της επιβίωσης», είπε, συμπληρώνοντας ότι «η διαμαρτυρία είναι δίκαιη και δικαιολογημένη, όχι όμως όταν εκφράζεται με συντεχνιακό αυτισμό και αδιαφορία για την κοινωνική πλειοψηφία» και ότι «αυτό που ονομάζουμε κοινωνική συνοχή κινδυνεύει σοβαρά».

Ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε πως «ό,τι αρνητικό έγινε τις τελευταίες δεκαετίες σ’ αυτό τον τόπο έγινε εις βάρος της νέας γενιάς». Στους νέους «παραδίνουμε μία χώρα που έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, μία χώρα που για πολλά χρόνια ακόμη θα πρέπει να πληρώνει το δυσβάστακτο δημόσιο χρέος. Δεν έχουν ευθύνη οι νέοι άνθρωποι γι’ αυτή την πορεία, υφίστανται όμως τις συνέπειές της. Το λιγότερο που τους οφείλουμε είναι να τους διασφαλίσουμε καλύτερη παιδεία, την ένταξή τους στην παραγωγή, να τους δώσουμε δηλαδή προοπτική».

Δεν έχουμε διάθεση να προσθέσουμε στα λόγια του σεβαστού κ. Προέδρου. Ας τα προσέξουν εκείνοι που φιλοδοξούν να ΣΩΣΟΥΝ τη χώρας κι εκείνοι που νομίζουν ότι αυτοί οι κύριοι μπορεί να είναι ΣΩΤΗΡΕΣ