21.3.11

Ισλαμικός 
ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ 
φανατισμός


Από το πληροφοριακό δελτίο της Αρχιεπισκοπής  "ΠΡΟΝΑΟΣ" (Τεύχος 457, 21 Μαρτίου 2011) μαθαίνουμε τα εξής:



-----------------------------------------------------
Ισλαμικός φανατισμός στα Κατεχόμενα

Οι Καινές Διαθήκες και τα προσευχητάρια, που προορίζονταν για τους ελληνοκύπριους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, κατασχέθηκαν από τις τουρκικές αρχές. Τα συγκεκριμένα βιβλία προσπάθησε να μεταφέρει στα κατεχόμενα σχολεία ο επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, ως δώρα προς τα παιδιά Παρόλα αυτά, το λεγόμενο τελωνείο στο κατοχικό οδόφραγμα απαγόρευσε τη μεταφορά τους και κράτησε τα βιβλία. Ο επίσκοπος μαζί με τον επαρχιακό επιθεωρητή Λάρνακας του υπουργείου Παιδείας, Μιχάλη Λοϊζίδη, και έναν εκπαιδευτικό, θέλησαν να επισκεφθούν το Ριζοκάρπασο.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» υπό τον τίτλο «Και τώρα κρίση με τα βιβλία», έγραψε για αριθμό βιβλίων θρησκευτικού περιεχομένου που προορίζονταν για Ε/Κ μαθητές του Ριζοκαρπάσου, τα οποία κατασχέθηκαν. Η «Αφρίκα» αφιέρωσε το κύριο άρθρο της στο συγκεκριμένο θέμα, με τον τίτλο «Ισλαμικός φανατισμός - Απαγόρευση του Ιησού». Στον επίτιτλο, μάλιστα, έγραψε ότι αυτοί που ισχυρίζονται ότι στην «ΤΔΒΚ» υπάρχει ελευθερία έκφρασης των θρησκευτικών πιστεύω, απαγόρευσαν βιβλία με θρησκευτικό περιεχόμενο. Τέλος, η εφημερίδα «Βολκάν» τιτλοφόρησε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα «Και πάλι οι παπάδες, και πάλι προβοκάτσια». Η εν λόγω εφημερίδα έγραψε ότι όπως πιστεύεται, τώρα η ε/κ διοίκηση, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, θα καταγγείλει το γεγονός στην ΕΕ.
 
----------------------------------------------------------------

Κακό, πολύ κακό.
Όταν όμως γίνεται από μουσουλμάνους ίσως υπάρχει μία δικαιολογία. 
Όταν όμως γίνεται από Ορθόδοξους, ποια δικαιολογία υπάρχει;

Επειδή, όπως θυμούνται οι επισκέπτες μας, ο μητροπολίτης Ιερεμίας ζήτησε ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΙΝΕΣ ΔΙΑΘΗΚΕΣ που μοίρασαν στην επαρχία του ετερόδοξοι!!!!


========================================



Sunday, October 03, 2010


ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ
ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κυκλοφόρησε στις 8-8-10 Εγκύκλιο με την οποία ζητεί –άκουσον άκουσον— ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ της Καινής Διαθήκης (της εγκεκριμένης από τα Πατριαρχεία και την Ιερά Σύνοδο), επειδή διανεμήθηκε από «προτεστάντες»...




Διαβάστε και φρίξτε:


Σχετικά με αυτά πού σας έδωκαν οι απρόσκλητοι επισκέπτες μας αιρετικοί, την Καινή Διαθήκη και τα φυλλάδια τους, να τα παραδώσετε όλα στην φωτιά. Δεν θέλουμε τον λόγο του Θεού από τα δικά τους χέρια. Είναι πλανεμένοι. Εννοούμε πολύ καλά τον σκοπό τους και την άπατη τους. Ακούστε: Για να παρα πλανήσουν τον λαό μας, παρουσιά ζονται ότι δεν διαφέρουν τάχα από μας και γι' αυτό έδωσαν την Καινή Διαθήκη εγκεκριμένη από τα Πα τριαρχεία και την Ιερά Σύνοδο της 'Ελλάδος. Αλλά, αφού αυτοί δεν παραδέχονται Πατριαρχεία και Ιερά Σύνοδο, γιατί έκαναν αυτή την πονηριά; Και γι' αυτή τους την άπατη μας γίνονται ακόμη περισ σότερο αποτροπιαστικοί και απο βλητέοι "Έξω αυτοί από μας!

Την Καινή Διαθήκη, Χριστιανοί μου, θα την πάρετε από τα δικά μας χέρια. Παρακαλώ την Παναγία μας να φωτίσει κάποιον πλούσιο και να μας δώσει χρήματα - γιατί εμείς σαν Μητρόπολη δεν έχουμε - και θα τυπώσουμε την Καινή Διαθήκη ως έκδοση τής Μητρόπολης μας, για να την δώσουμε σε όλα τα σπί τια των Χριστιανών μας. Ευχηθείτε να έρθει γρήγορα ή ευλογημένη αυτή ώρα. Αποτελεί όνειρο μου και δυνατή επιθυμία της καρδιάς μου να μπει ό λόγος του Θεού σε όλα τα σπίτια των χριστιανών μας.
Με πολλές ευχές ο Μητροπολίτης Ιερεμίας




Υπόψιν, ότι ο εν λόγω Μητροπολίτης είναι επιπλέον και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Έδρα της Εισαγωγής στην Παλαιά Διαθήκη και Ερμηνείας του Κειμένου των Ο’, γεγονός που κάνει το ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ.





Πρόκειται για τον Μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Ιερεμία (κατά κόσμον Παναγιώτη Φούντα) ο οποίος τρεις μέρες μετά την εκλογή του και μία ημέρα πριν την χειροτονία του σε σύσκεψη των Καθηγητών της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύσκεψη που ήταν από καιρό προγραμματισμένη, εξελέγη παμψηφεί τακτικός Καθηγητής στην Ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης.






ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"




Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.



.