16.12.14

Οι ποιμένες σχεδιάζουν μεγάλη ληστεία στις Εκκλησίες τον Ιανουάριο

Οι ποιμένες σχεδιάζουν
μεγάλη ληστεία τον Ιανουάριο
...

.
.
Ο ένοπλος ληστής παίρνει τα χρήματά σας με ένα όπλο στο χέρι˙ ο ποιμένας παίρνει τα χρήματα σας κραδαίνοντας την Βίβλο.

Ο Ιησούς επέπληξε τους μισθοδοτούμενους θρησκευτικούς ηγέτες των βιβλικών ημερών. Τους είπε: «Είναι γεγραμμένον, Ο οίκός μου οίκος προσευχής θέλει ονομάζεσθαι, σεις δε εκάμετε αυτόν σπήλαιον ληστών» (Ματθ. 21:13). 
Αυτός ο λόγος παραμένει επίκαιρος για τους ποιμένες των εκκλησιών σήμερα. Έρχονται με όλα τα είδη συστημάτων με στόχο να αποσπάσουν χρήματα από τα μέλη της εκκλησίας τους. Ψάχνουν τις γραφές, ψάχνουν για εδάφια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να εκμεταλλευτούν τους ανθρώπους. Μερικά από τα αγαπημένα τους είναι εκείνα που ασχολούνται με την προσφορά των πρωτογεννημάτων στους ιερείς.

Το κούρεμα του κοπαδιού 
Οι μήνες που στα αγγλικά το όνομά τους τελειώνει σε «ember» μερικές φορές αναφέρονται ως μήνες «ember». Αυτοί είναι η Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος. 
Σε αυτούς τους μήνες, υπάρχει μια σαφής μετατόπιση της έμφασης στα κηρύγματα που κηρύττονται από τους ποιμένες σε πολλές από τις εκκλησίες της σημερινής γενιάς. Εάν έχετε δώσει προσοχή, θα το έχετε παρατηρήσει αυτό ήδη. Στους μήνες «ember", οι ποιμένες αρχίζουν να μιλάνε επανειλημμένα για την ανάγκη να δοθούν τα «πρωτογεννήματα», βάζοντας έτσι τα θεμέλια για τη μεγάλη ληστεία που συνήθως προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο. 
Στην Παλαιά Διαθήκη, τα πρωτογεννήματα  όφειλαν να δίνονται στους ιερείς. Ο Ιεζεκιήλ λέει: «Και αι απαρχαί πάντων των πρωτογεννημάτων και πάσα υψουμένη προσφορά πάντων εκ παντός είδους των υψουμένων προσφορών σας θέλουσιν είσθαι των ιερέων» (Ιεζ. 44:30). Αυτό το εδάφιο έχει χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά από τους σημερινούς ποιμένες οι οποίοι επιμένουν ότι τώρα τα «πρωτογεννήματα» από όλα τα μέλη του ποιμνίου τους, πρέπει να παραδίδονται σε αυτούς. 
Αυτό δεν είναι αλήθεια, διότι, στην Καινή Διαθήκη, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πλέον αποκλειστικό ιερατείο. Αντ' αυτού, ο Ιησούς έχει κάνει όλους τους πιστούς: «βασιλείς και ιερείς στον Θεό μας» (Αποκ. 5:10). Αλλά αυτό το γεγονός σκοπίμως αγνοείται από τους σημερινούς συλλέκτες πρωτογεννημάτων. 
Τα πρωτογεννήματα δίδονταν στους ιερείς, επειδή εκείνοι δεν είχαν δυνατότητα να έχουν δική τους ακίνητη ιδιοκτησία στο Ισραήλ. Ο Θεός είπε: «Εγώ είμαι η κληρονομία αυτών· και ιδιοκτησίαν δεν θέλετε δίδει εις αυτούς εν τω Ισραήλ· εγώ είμαι η ιδιοκτησία αυτών» (Ιεζ. 44:28-29). 
Ωστόσο, οι ποιμένες σήμερα είναι ιδιοκτήτες μέσων και ακινήτων. Σε καμία περίπτωση αυτά που κάνουν δεν ταιριάζουν με ανθρώπους ενός λαού χωρίς κληρονομιά που έχουν μόνο τον Θεό, ως περιουσία τους. Πράγματι, ορισμένοι από τους ποιμένες στις σημερινές μεγάλες εκκλησίες είναι πολυεκατομμυριούχοι που κυκλοφορούν με σωματοφύλακες σε πομπές με ακριβά τζιπ και πετούν με ιδιωτικά τζετ.

Καρποί χρημάτων 
Όπως το λέει η λέξη, τα πρωτογεννήματα  αναφέρονται αυστηρά σε γεωργικά προϊόντα. Ο Μωυσής λέει: «Τας απαρχάς των πρωτογεννημάτων της γης σου θέλεις φέρει εις τον οίκον Κυρίου του Θεού σου» (Έξοδ. 23:19). Αυτό δείχνει ότι τα πρωτογεννήματα  ήταν καλλιέργειες. Πράγματι, τα χρήματα δεν θεωρήθηκαν ποτέ ως πρωτογεννήματα στη Βίβλο. Ούτε ποτέ προσφέρθηκαν ως τέτοια. 
Ωστόσο, οι σημερινοί ποιμένες δεν δέχονταν να τους φέρετε τα πρωτογεννήματα σας όπως π.χ. μπανάνες ή ανανάδες. Τα πρωτογεννήματα είναι πλέον δεκτά μόνο ως μετρητά ή επιταγή. Αν ρωτήσετε γιατί, μην εκπλαγείτε αν σας πουν ότι: «Το αργύριον αποκρίνεται εις πάντα» (Εκκλ. 10:19). 
Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, τα πρωτογεννήματα  αφορούσαν μόνο τους Εβραίους που ζούσαν στο Ισραήλ, επειδή ο Θεός τους έδωσε τη γη τους. Τα πρωτογεννήματα δεν εφαρμόζονταν σε Ισραηλίτες που ζουν σε ξένες χώρες. Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα πρωτογεννήματα  δεν μπορούν να εφαρμοστούν στους σημερινούς Χριστιανούς, οι οποίοι, ως επί το πλείστο δεν είναι Εβραίοι ούτε ζουν στο Ισραήλ. Παρ' όλα αυτά, οι ποιμένες εξαπατούν τους χριστιανούς με τον ισχυρισμό πως ειδικές ευλογίες ακολουθούν εκείνους που δίνουν τα πρωτογεννήματά τους στους ποιμένες σε οποιαδήποτε χώρα. 
Στην βιβλική εποχή, δεν ζητούσαν πρωτογεννήματα  από όσους δεν έκαναν αγροτικά επαγγέλματα, όπως π.χ. ξυλουργοί ή ψαράδες, επειδή τα επαγγέλματα αυτά δεν ήταν συνδεμένα με τη γη. Ωστόσο, οι καιροσκόποι ποιμένες σήμερα συλλέγουν πρωτογεννήματα  από καθέναν και όλους. 
Θα πρέπει να είναι σαφές από τα παραπάνω, συνεπώς, ότι οι ποιμένες που ζητούν και δέχονται πρωτογεννήματα στις εκκλησίες σήμερα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά κλέφτες και ληστές. Ο ένοπλος ληστής παίρνει τα χρήματά σας με ένα όπλο στο χέρι˙ ο ποιμένας παίρνει τα χρήματα σας κραδαίνοντας μία Βίβλο.

Μεγάλα κέρδη 
Αρχικά συνήθιζαν να ορίζουν τα πρωτογεννήματα  ως τον πρώτο μισθό ενός χριστιανού αμέσως μετά το τέλος της εκπαίδευσής του και την έναρξη επικερδούς απασχόλησης. Αλλά μερικοί ποιμένες γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι αυτό τους δίνει δικαίωμα στο μισθό του χριστιανού μόνο μια φορά στη ζωή. Ως εκ τούτου, αυτό σύντομα θεωρήθηκε ανεπαρκές, οδηγώντας σε πιο ευφυείς και πιο οικονομικά προσοδοφόρες «αποκαλύψεις» σχετικά με τα πρωτογεννήματα. 
Πολλοί ποιμένες σήμερα επιμένουν ότι εφόσον ο μισθός του Ιανουαρίου είναι ο πρώτος του έτους, σύμφωνα με το Νόμο θα πρέπει να ταυτιστεί με τα πρωτογεννήματα. Ως εκ τούτου, τώρα απαιτούν από όλους τους εκκλησιαζόμενους να τους δίνουν ολόκληρο το μισθό του Ιανουαρίου ως δήθεν πρωτογεννήματα. Αυτό καθιστά αυτή την προσφορά πολύ πιο επικερδή από τα απλά δέκατα, δηλαδή το ένα δέκατο του μισθού. Επιπλέον, τα δέκατα συνήθως δίνονται στην «εκκλησία», αλλά τα «πρωτογεννήματα» είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα απάτη, επειδή αυτά τα χρήματα τα παίρνει κατευθείαν ο ποιμένας. 
Εάν αυτή η «ευλαβής προσφορά» διδαχθεί αποτελεσματικά, ένας ποιμένας μπορεί να κάνει μια καλή σοδειά χρημάτων στην αρχή κάθε έτους. Εδώ είναι απλά μαθηματικά. Φανταστείτε έναν ποιμένα που παίρνει τον μισθό του Ιανουαρίου από κάθε μέλος της εκκλησίας του. Ανάλογα με το μέγεθος της εκκλησίας, μπορεί να συγκεντρώσει τρελά ποσά που ίσως του φτάνουν για ολόκληρη τη ζωή του. Είναι να απορεί κανείς, λοιπόν, πώς οι ποιμένες δείχνουν τόσο ζήλο στα κηρύγματά τους στους τελευταίους μήνες του χρόνου;
Πολλοί μάλιστα δεν περιορίζονται στα μέλη των εκκλησιών τους. Κοιτάξτε στις χριστιανικές τηλεοράσεις, όπως το διαβόητο τηλεοπτικό δίκτυο «ΤΒΝ», και θα δείτε την Paula White ή τοιν Steve Munsey να εκθειάζουν τις ευλογίες που φέρνουν τα πρωτογεννήματα. Φυσικά, τα πρωτογεννήματα  που πρέπει να προσφέρονται σε αυτούς και σε κανέναν άλλο...

Άξια τιμωρία 
Σε μία από τις μεγάλες εκκλησίες της Νιγηρίας με ένα μεγάλο δίκτυο παραρτημάτων, οι ποιμένες έκαναν μια αιματηρή συλλογή πρωτογεννημάτων. Όμως ένας από αυτούς χρησιμοποίησε τα χρήματα για να χτίσει ένα κτίριο εκκλησίας. Αυτό τον έκανε ιδιαίτερα προσφιλή στο ποίμνιό του. Άλλοι ποιμένες που δεν είχαν τίποτα αξιόλογο να δείξουν για τα πρωτογεννήματα που συνέλεξαν, άρχισαν να ανησυχούν ότι εκείνος ο ποιμένας θα τους φέρει σύντομα σε ανυποληψία. Έτσι αποφάσισαν να πάρουν «κατάλληλα» μέτρα. 
Τον κατάγγειλαν στον Γενικό Επίσκοπο της εκκλησίας. Η κατηγορία ήταν ότι έχτισε ολόκληρο κτίριο εκκλησίας μόνος του. Με αυτό τον τρόπο, ισχυρίστηκαν, εμπόδισε τους άλλους να συμμετέχουν στην ευλογία της είσπραξης εισφορών και από αυτούς. Ο Γενικός Επίσκοπος αναρωτήθηκε από που πήρε τα χρήματα για να χτίσει ολόκληρο το κτίριο από μόνος του. Έτσι του είπαν τα χρήματα προήλθαν από τα πρωτογεννήματα  που συγκέντρωσε από τα μέλη της εκκλησίας του. 
Ο Γενικός Επίσκοπος έγινε ακόμα πιο περίεργος. Πόσα πολλά πρωτογεννήματα μπορούσε να έχει εισπράξει αυτός ο ποιμένας, και έμεινε έκπληκτος ανακαλύπτοντας πόσο μεγάλο ήταν το ποσό. Ήταν απαράδεκτο μια τέτοια προσοδοφόρα επιχείρηση να γίνεται στις εκκλησίες του χωρίς να αναγνωρίζουν τη δική του θέση. Έτσι, έβγαλε μια απόφαση ώστε στο εξής, τα πρωτογεννήματα  από όλες τις εκκλησίες να παραδίδονται άθικτα στο δικό του γραφείο. 
Ωστόσο, η επιστολή του απέτυχε, επειδή οι υφιστάμενοι ποιμένες δεν είχαν πλέον ενδιαφέρον για συλλογή πρωτογεννημάτων. «Ας φωνάξουμε όλοι αλληλούια». 
«Οι φύλακες αυτού είναι τυφλοί· πάντες χωρίς νοήσεως· πάντες κύνες άλαλοι, μη δυνάμενοι να υλακτήσωσι· κοιμώμενοι, κοιτόμενοι, αγαπώντες νυσταγμόν· ναι, κύνες αδηφάγοι, οίτινες δεν γνωρίζουσι χορτασμόν και ποιμένες, οίτινες δεν γνωρίζουσι σύνεσιν· πάντες είναι εστραμμένοι προς την οδόν αυτών, έκαστος εις το μέρος αυτού, διά το κέρδος αυτών» (Ησ. 56:11).







=================