6.6.13

Μαθήματα ζωής από το μυρμήγκι...


Μαθήματα ζωής από το μυρμήγκι...

An ant coming out of a log hole


Θα μπορούσατε να μάθετε κάτι για τη ζωή από ένα έντομο;
Ο Σολομώντας, ο πιο σοφός βασιλιάς της αρχαιότητας, έγραψε, «Ύπαγε προς τον μύρμηκα, ω οκνηρέ· παρατήρησον τας οδούς αυτού και γίνου σοφός».
Γιατί το ταπεινό μυρμήγκι; Ο Σολομώντας έγραψε, «...όστις μη έχων άρχοντα, επιστάτην ή κυβερνήτην, ετοιμάζει την τροφήν αυτού το θέρος, συνάγει τας τροφάς αυτού εν τω θερισμώ» (Παρ. 6:6-8). Με άλλα λόγια, το μυρμήγκι προετοιμάζεται για το μέλλον.
Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι η μελλοντική επιτυχία θα συμβεί κατά τύχη. Οι νέοι εγκαταλείπουν το σχολείο επειδή δεν βλέπουν κανένα σκοπό στην ιστορία ή τα μαθηματικά, για να ανακαλύψουν αργότερα ότι είναι παγιδευμένοι σε μια κακή εργασία λόγω έλλειψης εκπαίδευσης.
Οι έμποροι παρασύρουν τους νέους να χρεωθούν, καλλιεργώντας το ψεύτικο όνειρο ότι μπορούν να έχουν αμέσως όλες τις τελευταίες ηλεκτρονικές συσκευές, αυτοκίνητα, ρούχα, έπιπλα κ.λπ., δηλαδή όλα εκείνα που οι γονείς τους χρειάστηκαν δεκαετίες αγώνα για να μπορέσουν να τα πληρώσουν, αρκεί να τα αγοράσουν με πίστωση. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι κάποια μέρα οι μηνιαίες πληρωμές μπορεί να καταβροχθίζουν το μισθό σας, αφήνοντας ελάχιστα για την καθημερινή διαβίωση και καθόλου απόθεμα για το μέλλον. Αυτό δυστυχώς έχουν πάθει πολλοί Έλληνες και τώρα τραβούν τα μαλλιά τους.
Το βιβλίο των Παροιμιών συνιστά (όπως το λέει η Νέα Δημοτική Μετάφραση): «Φρόντισε πρώτα την εργασία σου έξω, το χωράφι σου ετοίμασε, κι έπειτα απ’ όλα αυτά χτίσε το σπίτι σου» (Παρ. 24:27).
Η κατανόηση και εφαρμογή αυτού του σημαντικού μαθήματος θα έσωζε πολλούς νέους από τον σημερινό απελπισμένο αγώνα να βγουν από τα χρέη ή να χάσουν το σπίτι τους.

Κάθε επιτυχία είναι αποτέλεσμα προετοιμασίας. Πάρτε μια σωστή εκπαίδευση, εκπαιδευτείτε για κάθε μορφής εργασία, επιτύχετε κάποια επιτυχία και μόνο όταν έχετε δημιουργήσει κάποια οικονομική σταθερότητα προχωρήστε για να αγοράσετε το σπίτι σας.
Οι νέοι πρέπει να επιμείνουν στο Σχολείο, να μάθουν γεωγραφία και φυσική, και ιστορία και μαθηματικά, όλα αυτά για μια μελλοντική επιτυχία στη ζωή.
Η προσωρινή καθυστέρηση της ικανοποίησης και η αναβολή για το μέλλον, είναι σημάδι ωριμότητας. Όσο περισσότερο ετοιμάζεστε στην προετοιμασία σας, τόσο πιο εξοπλισμένος θα είστε για την επιτυχία.
(Από το διαδίκτυο)
=
Αν θέλετε να μάθετε ένα από τα μυστικά της επιτυχίας, πηγαίνετε στο μυρμήγκι!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

Το άκρον άωτον της υποκρισίας...



Το άκρον άωτον της υποκρισίας...



Εκατοντάδες χιλιάδες παιδάκια ρίχνονται στους υπονόμους ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στον κόσμο μας, και ιδιαίτερα στις λεγόμενες ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ χώρες της Δύσης
Όμως γι’ αυτά κανείς δεν δακρύζει, κανείς δεν ανησυχεί, καμία τηλεόραση δεν λέει τίποτε…
Και ξαφνικά ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΠΟΝΟΣ για το «ένα», εκείνο που εύκολα μπορούσε να γίνει ΕΙΔΗΣΗ…
Η αλήθεια είναι πως και για τη διάσωση του ενός και για την εξολόθρευση των πολλών, τα κράτη πληρώνουν (δηλαδή όλοι εμείς), όμως στην πρώτη περίπτωση γινόμαστε ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ και στη δεύτερη περίπτωση ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
=

Άθλιε άνθρωπε, έχασες τον Θεό και έχασες το μέτρο…

Είσαι άξιος της τύχης σου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

Έξοδος από τις ΨΕΥΔΕΙΣ θρησκείες...



Έξοδος από τις ΨΕΥΔΕΙΣ θρησκείες...


__Κανείς δεν φταίει για τη θρησκεία στην οποία γεννήθηκε...
__Φταίει όμως όταν μένει σ' αυτή τη θρησκεία, παρ' όλο που βεβαιώθηκε ότι ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗΣ...
=
__Ο Χριστός ήρθε στον κόσμο για να μας ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ από τις πλάνες και τα ψέματα των θρησκεμπόρων...

__Αν είσαι ακόμη πελάτης τους και σε εκμεταλλεύονται, είναι δική σου ευθύνη...

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com