3.1.11

====================
Μποναμάς της κυβέρνησης σε 
Αγιον Όρος-Βατοπέδι εν μέσω κρίσης

Χριστουγεννιάτικο «δωράκι» 2.250.000 ευρώ πήραν από τον κρατικό προϋπολογισμό οι μονές του Αγίου Ορους τη στιγμή που το δώρο Χριστουγέννων μισθωτών και συνταξιούχων της χώρας ψαλιδίστηκε λόγω μνημονίου.

Τα μέτρα λιτότητας και οι αυστηρές επιταγές της τρόικας για περικοπές των δημόσιων δαπανών φαίνεται ότι δεν κατόρθωσαν να «παραβιάσουν» το..κατοχυρωμένο με αυτοκρατορικά χρυσόβουλα άβατο των κρατικών χρηματοδοτήσεων στις ήδη πάμπλουτες μονές του Αγίου Ορους.

Παρά το γεγονός ότι τα 20 μοναστήρια της χερσονήσου του Αθω διαθέτουν αμύθητες περιουσίες, με τις μετριοπαθείς εκτιμήσεις να προσδιορίζουν το ύψος τους σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, ο Ελληνας φορολογούμενος καλείται στις δεδομένες οικονομικές συνθήκες να βάλει ξανά το χέρι στην τσέπη για να ενισχύσει το παγκάρι της Αθωνικής Πολιτείας.

Σε μια περίοδο μάλιστα που οι πιστοί συρρέουν στο Αγιον Ορος, προχωρώντας μάλιστα σε γενναίες δωρεές προς τις μονές και ενισχύοντας εντυπωσιακά κατ' αυτόν τον τρόπο τα «αποθεματικά» τους.
ΠΗΓΗ: http://www.stopcartel.info/2011/01/03/%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3/%CE%9C%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82_%CF%83%CE%B5_%CE%91%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%BD_%CE%8C%CF%81%CE%BF%CF%82_-%CE%92%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%B9_%CE%B5%CE%BD_%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89_%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7%CF%82/4966.html



 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ «ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ»


Παρόλο που δεν δημοσιεύουμε σχόλια, διαβάζουμε ευχαρίστως όσα μας στέλνονται και τα λαβαίνουμε υπόψη μας.
_______________________________________________________



.
=============================
«ΘΥΣΙΕΣ» ΑΘΩΩΝ [;] «ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ»

Δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε ποιοι είναι ή δεν είναι «χριστιανοί». Αυτό το έχουν κάνει κατά καιρούς οι διάφοροι εκκλησιαστικοί αρχηγοί, οι οποίοι χωρίζουν τους πιστούς του Χριστού ανάλογα με το «δόγμα-εκκλησία» στο οποίο ανήκουν, και όχι με το αν πιστεύουν στον ίδιο τον Χριστό και το έργο της σωτηρίας Του.

Υπάρχει ωστόσο η ανάγκη να καταλάβουμε ότι «χριστιανός» δεν είναι κατ’ ανάγκη ο οποιοσδήποτε απλά και μόνο φέρει αυτό το όνομα ή συναθροίζεται σε κάποια «χριστιανική» εκκλησία. 

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος τον οποίο έχτισαν και πέφτουν θύματα κυρίως οι «χριστιανοί» του δυτικού κόσμου. 

Η κακή αλήθεια είναι ότι συνήθως πολλά πολιτικά ή εθνικά κινήματα κρύβονται κάτω από έναν θρησκευτικό μανδύα –και εν προκειμένω τον «χριστιανικό»– χωρίς οι αρχές που διέπουν αυτά και τους οπαδούς-εκφραστές τους να έχουν καμία ουσιαστική σχέση με το πρόσωπο και τη διδαχή του Χριστού.

Έτσι συχνά παρουσιάζονται ως «χριστιανοί» άλλοτε οι Παλαιστίνιοι, άλλοτε οι Κόπτες της Αιγύπτου, άλλοτε μερίδα των κατοίκων του Σουδάν ή της Νιγηρίας και ούτω καθεξής.
Έτσι όμως διάφορες κακές πράξεις και δράσεις των διαφόρων αυτών δήθεν «χριστιανών», δημιουργούν αφορμή για αντίποινα ή πράξεις εκδίκησης και ρατσισμού, που κύρια αιτία τους είναι οι εθνικιστικές ή πολιτικές και αυτονομιστικές κινήσεις τους, αλλά οπωσδήποτε όχι η εφαρμογή στης ζωή τους των χριστιανικών αρχών.

Είπαμε από την αρχή ότι δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε ποιοι είναι ή δεν είναι «χριστιανοί». 

Ταυτόχρονα όμως δεν θέλουμε και δεν πρόκειται να αναγνωρίζουμε ως «χριστιανούς» όλους εκείνους που κάτω από τον «χριστιανικό» μανδύα οποιασδήποτε «εκκλησίας».

Λυπούμαστε για κάθε ζωή που χάνεται και για κάθε σταγόνα αίμα που χύνεται από οποιονδήποτε άνθρωπο, είτε είναι αληθινός χριστιανός, είτε είναι κίβδηλος «χριστιανός», είτε οποιασδήποτε άλλης θρησκείας οπαδός είναι. Η ζωή και η ακεραιότητα του κάθε ανθρώπου είναι ιερή, άσχετα με την θρησκευτική ή φυλετική ή εθνική του ταυτότητα.

Ας είμαστε δίκαιοι, λοιπόν, όταν αναφερόμαστε σε διάφορα γεγονότα και ας μην παρασυρόμαστε από «συμπάθειες» εξαιτίας των θρησκευτικών μας προτιμήσεων.

Ας μην ξεχνάμε δε, ότι τα μεγαλύτερα θρησκευτικά εγκλήματα έγιναν από τους ίδιους τους «χριστιανούς» μεταξύ των, όπως ήταν οι μεσαιωνικές Σταυροφορίες που κατέστρεψαν την καθ’ ημάς Ανατολή αλλά και πιο πρόσφατα οι βαρβαρότητες που γίνονται π.χ. μεταξύ «χριστιανών» Ιρλανδών που είναι χωρισμένοι ως Ρωμαιοκαθολικοί ή Διαμαρτυρόμενοι ανάλογα με την εθνική ταυτότητα και τη γεωγραφική τους προέλευση (Νότος ή Βοράς), τους Βάσκους και Ισπανούς κ.ο.κ.





 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ «ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ»


Παρόλο που δεν δημοσιεύουμε σχόλια, διαβάζουμε ευχαρίστως όσα μας στέλνονται και τα λαβαίνουμε υπόψη μας.
_______________________________________________________



.

  • Conference of European Churches
    3 January 2011
  • Alexandria, Egypt, CEC Statement on violent attack on the Saints Church
  • His Eminence Metropolitan Emmanuel of France, President of the Conference of European Churches (CEC), expresses his sorrow and concern for those affected by the attack on worshipers, during their midnight mass, at the Saints Church in Alexandria, Egypt.  His Eminence sends his condolences to all the Coptic Christians in Europe, to all of the Egyptian people, and to the Primate, Pope Shenouda III of Alexandria.
  • Rev. Dr Prof. Viorel Ionita, Interim General Secretary CEC, stated that: “Acts of terrorism such as this remind us all that we must stand united, Christians and Muslims, through these dangerous times. All places of worship must be safeguarded, and at this moment in time we gather around our brothers and sisters in Egypt and, with them, speak out for their fundamental right of freedom to worship.”