16.9.12

Βρήκαν τον ΕΝΟΧΟ...

Βρήκαν τον ΕΝΟΧΟ...
=
Σε αναβρασμό είναι τις τελευταίες μέρες όλοι οι κάτοικοι στον Άγιο Βλάσιο.
Την ηρεμία των κατοίκων ήλθε να διαταράξει ο παπάς του χωριού. Ο πάπα Γιώργης.
Η απόφαση της Μητρόπολης Δημητριάδος να του επιβάλει στέρηση ενός μισθού και τη μη ενασχόλησή του με τα ιερατικά του καθήκοντα στην ομώνυμη εκκλησία για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, έχει κάνει έξαλλους τους κατοίκους, που απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις και με αποκλεισμό ακόμη και του κτηρίου της Μητρόπολης στα Μελισσάτικα.
Όλα αναμένεται ότι θα κριθούν αύριο Δευτέρα, όπου νωρίς το πρωί είναι προγραμματισμένη συνάντηση των κατοίκων του χωριού με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.
Αν δεν βρεθεί λύση, τότε οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω, όπως έδειξαν και στις αρχές της εβδομάδος που μας πέρασε, όπου εκτάκτως και ύστερα από την πίεση των κατοίκων συγκλήθηκε και το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού και αποφάσισε να καταδικάσει την απόφαση της Μητρόπολης Δημητριάδος, καλώντας παράλληλα τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο να αποσύρει τις ποινές που έχει επιβάλει σε βάρος του ιερέα.
Για την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου που τάχθηκε με το μέρος των κατοίκων είναι ενημερωμένη και η Δημοτική Αρχή Βόλου, εκπρόσωπος της οποίας (δεν θέλησε να δημοσιευθεί το όνομά του), εξέφρασε την άποψη ότι «καλό θα ήταν τα όργανα της Αυτοδιοίκησης να μην εμπλέκονται στα τεκταινόμενα της Εκκλησίας, η οποία έχει τα αρμόδια όργανα τα οποία επιλαμβάνονται για ανάλογα θέματα, όπως η Ιερά Σύνοδος».
Η ίδια πηγή του Δήμου Βόλου ωστόσο έσπευσε να σημειώσει ότι «η ποινή που επιβλήθηκε από το Μητροπολίτη είναι αυστηρή και καλό θα ήταν τα πράγματα να μην φτάσουν στα άκρα». Όλα ξεκίνησαν στα μέσα του καλοκαιριού, όταν ο 82χρονος ιερέας της ομώνυμης εκκλησίας του χωριού, ο παπά - Γιώργης (Γεώργιος Ράιος το πλήρες ονοματεπώνυμό του) πάντρεψε ένα ζευγάρι και λίγο αργότερα βάφτισε και το παιδί του ζευγαριού.
Το γεγονός ότι ο ιερέας δέχθηκε μέσα σε διάστημα λίγων ωρών να τελέσει δύο Μυστήρια θεωρήθηκε από τη Μητρόπολη ότι παραβιάζει τους Κανόνες της Ορθόδοξης Ελλαδικής Εκκλησίας και αποφάσισε να του επιβάλει στέρηση μίας μηνιαίας σύνταξης, καθότι ο παπα - Γιώργης έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και χρόνια, ωστόσο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά στην εκκλησία.
Λειτουργεί αφιλοκερδώς εδώ και 14 - 15 χρόνια και η Μητρόπολη τού έχει απαγορεύσει να χτυπά ακόμη και την καμπάνα για τον Εσπερινό, ενώ προχθές γιορτή του Σταυρού η εκκλησία έμεινε κλειστή.
Είναι πράγματα αυτά; διερωτάται ο Απ. Πετρόπουλος, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου του Αγίου Βλασίου και ένθερμος υποστηρικτής της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων, που ζητούν όπως η Μητρόπολη πάρει πίσω όλες τις κυρώσεις για τον υπερήλικα ιερέα, για την προσφορά του οποίου και τη δράση του στο χωριό έχουν να λένε τα καλύτερα όλοι οι κάτοικοι.
Ήλθε στο χωριό, όπως λένε, πριν από 45 χρόνια. Δεν δημιούργησε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Αντίθετα, όπως προσθέτουν, η άδολη αγάπη του προς τους συγχωριανούς του και ειδικότερα προς τα παιδιά ήταν και είναι απαράμιλλη.
Πάντα έχει ένα καλό και παρηγορητικό λόγο για όλους, ενώ ποτέ δεν δέχθηκε τα « τυχερά» που τόσο έχουν προσβάλει την εικόνα της Εκκλησίας, στα… μάτια του χριστεπώνυμου κοινού.
Ήταν, τόσο μεγάλο το αμάρτημα του πάπα - Γιώργη; Εδώ γίνονται τόσα και τόσα» ρωτά ο κ. Πετρόπουλος που επαναλαμβάνει ότι οι κάτοικοι του χωριού είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις που πολλοί δεν μπορούν καν να φανταστούν, αν, όπως καταλήγει ο Τοπικός Σύμβουλος Αγίου Βλασίου, αύριο το πρωί στη συνάντηση που θα έχουμε με τον κ. Ιγνάτιο δεν δώσει λύση ό ίδιος ο Μητροπολίτης Δημητριάδος.
Σημειωτέον πως η μηνιαία αργία του παπα- Γιώργη ισχύει εδώ και δέκα μέρες. Το ίδιο χρονικό διάστημα ωστόσο η εκκλησία του χωριού παραμένει κλειστή.
Μία εκκλησία με την οποία οι κάτοικοι έχουν ιδιαίτερους συναισθηματικούς δεσμούς, καθώς κτίστηκε με προσωπική εργασία που έβαλαν, όπως λένε, οι ίδιοι και οι πατεράδες τους.
Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ακόμη ότι μετά την απόφαση της Μητρόπολης για τον ιερέα του χωριού όσοι θέλουν να εκκλησιαστούν είναι εξαναγκασμένοι να πηγαίνουν στη Μονή Ταξιαρχών στην Άνω Γατζέα, ενώ σε ερώτηση αν θα επιτρέψουν να γίνει σήμερα η Θεία Λειτουργία αν σταλεί στο χωριό άλλος ιερέας, οι κάτοικοι δηλώνουν τη βούλησή τους να μην επιτρέψουν σε κανέναν να τελέσει τη Θεία Λειτουργία.

=
__Βρήκαν το "ένοχο" στο πρόσωπο του παπά του χωριού που παρέβη την εντολή του Μητροπολίτη να μην κάνει πρώτα το γάμο και ύστερα τη βάπτιση του εκτός γάμου παιδιού τους.
__Τα αίσχη που συμβαίνουν σε όλους σχεδόν τους γάμους στην ελληνική εκκλησία, όπου οι μισές νύφες πηγαίνουν "γκαστρωμένες" και πολλές άλλες κρατούν από το χέρι τα εκτός γάμου παιδιά τους δεν τα ξέρει ο κ. Ιγνάτιος; 
__Αλλού πρέπει να υπάρχει η αιτία, επειδή, σε διαφορετική περίπτωση εκείνο το ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝ των δεσποτάδων μόνο για γέλια (και για κλάματα) μένει... 
__Αρκεί κανείς να δει πόσοι ΔΙΑΣΗΜΟΙ και VIP και "καλλιτέχνες" και πολιτικοί κάνουν τα ίδια και χειρότερα από το ζευγάρι που πάντρεψε ο παπα-Γιώργης... αλλά γι' αυτούς οι εκκλησίες είναι ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΕΣ και ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΕΣ, οι δε καλοπληρωμένοι παπάδες και δεσποτάδες ΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ... 
__Όσο για τις κηδείες, ας μην λερώσουμε το στόμα μας Κυριακάτικα...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Θάψανε τον "μεσσία"...

Θάψανε τον "μεσσία"...
==
__Ο αυτοκαλούμενος "μεσσίας" Κορεάτης Sun Myung Moon που πέθανε πριν από μερικές ημέρες, κηδεύτηκε στην Σεούλ ύστερα από 13 ημέρες πένθους των οπαδών του.
ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΗΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

__Ο ψευδομεσίας που υποστήριζε ότι ήρθε στη γη "για να συμπληρώσει το ημιτελές έργο του Ιησού" ακολούθησε κι αυτός "την οδόν πάσης της γης", παραδίδοντας το σώμα του στη γη και το πνεύμα του στον Θεό... περιμένοντας τώρα την ΚΡΙΣΗ.
__Τα στελέχη της ψευδοθρησκείας του υποστηρίζουν τώρα ότι ο Moon μεταφέρθηκε σε ουράνιες σφαίρες από όπου θα ολοκληρώσει το έργο του...
__Πόσο μοιάζει το παραμύθι τους με εκείνο των Μαρτύρων της "Σκοπιάς" που μιλούν για μια ΑΟΡΑΤΗ κυβέρνηση που κατευθύνει την οργάνωσή τους από τα επουράνια...

__Σύμφωνα με το Associated Press τα λίγα προηγούμενα χρόνια πριν τον θάνατό του ο Moon μεταβίβασε τις θέσεις εξουσίας της ψευδοθρησκείας του στα παιδιά του, ορίζοντας τον νεότερο γιο του επικεφαλής της "εκκλησίας" και έναν άλλο γιο του υπεύθυνο των ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ στην Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.
__.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Άλλα αντ' άλλα...

Άλλα αντ' άλλα...
==
__Μέσω Πανελλήνιου Ευαγγελικου Συνδέσμου (ΠΕΣ)[*] κυκλοφορεί το παραπάνω ηλεκτρονικό μήνυμα που απευθύνεται σε: 
"Πνευματικούς και Πολιτικούς ηγέτες, Επιχειρηματίες, Εκπαιδευτικούς, ανθρώπους της Τέχνης και ΜΜΕ"[**]
__Συγνώμη που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτό τον "αχταρμά"[***] και επιπλέον ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ...
__Για παράδειγμα, τι σχέση μπορούν να έχουν οι "πνευματικοί" με τους "πολιτικούς" ΗΓΕΤΕΣ;
__Πού στην Καινή Διαθήκη αναφέρεται ότι στην Εκκλησία υπάρχουν ηγέτες και όχι ΥΠΗΡΕΤΕΣ; για να μην το προχωρήσουμε παραπέρα...
__Έτσι εξηγείτει, λοιπόν, γιατί οι Ευαγγελικές εκκλησίες έχουν χάσει εντελώς τον προσανατολισμό τους και έχουν περιπέσει στις μεθόδους του μάρκετινγκ...
 __Και μήπως έχει σχέση η παρακάτω ιστορία με τη σημερινή κατάσταση;

Μάρκ. 11:12-14  Και τη επαύριον, αφού εξήλθον από Βηθανίας, επείνασε· και ιδών μακρόθεν συκήν έχουσαν φύλλα, ήλθεν αν τυχόν εύρη τι εν αυτή· και ελθών επ' αυτήν ουδέν εύρεν ειμή φύλλα· διότι δεν ήτο καιρός σύκων. Και αποκριθείς ο Ιησούς είπε προς αυτήν· Μηδείς πλέον εις τον αιώνα να μη φάγη καρπόν από σου. Και ήκουον τούτο οι μαθηταί αυτού.  
__Κρίμα βαρύ, για όποιους μπορούν να το καταλάβουν, ιδιαίτερα μάλιστα όταν οι διοργανωτές προέρχονται από την  Εκκλησία της Πεντηκοστής, που ισχυρίζονται ότι έχουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ από τους άλλους χριστιανούς... όμως καλούν τους πάντες σε σεμινάρια ΗΓΕΣΙΑΣ... 
Άραγε το Άγιο Πνεύμα που πιστεύουν, ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΜΟΝΙΚΟ, και χρειάζεται τις ΙΔΕΕΣ και την ΒΟΗΘΕΙΑ των Αμερικανών; Αλίμονο!
__________

  • [*] Ο ΠΕΣ βεβαίως δηλώνει πως "Όλες οι εκδηλώσεις και το περιεχόμενο των ανακοινώσεων που διακινούνται μέσω της ηλεκτρονικής λίστας του ΠΕΣ απηχούν τις απόψεις των διοργανωτών και των συντακτών τους", αλλά αυτό δεν τους αθωώνει για την κάθε τόσο προβολή εκδηλώσεων του κάθε χαρούμενου...
  • [**] Αυτό θυμίζει την ευαγγελική φράση που αναφέρεται σε «πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν εν τω λαω» [αρχαίο κείμενο]...  
  • [***] αχταρμάς αρσενικό και ακταρμάς = ανακάτεμα, μπέρδεμα, ανάμιξη· χρησιμοποιείται συνήθως με αρνητική έννοια, όταν γίνεται κακή ανάμιξη υλικών, όταν γενικότερα αντί να διευθετηθεί μια κατάσταση γίνεται "άνω-κάτω" και επικρατεί τελικά σύγχυση
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Κάθε τρελός με την τρέλα του...

Κάθε τρελός με την τρέλα του...
==
__Πολλά μπορείτε να μάθετε πηγαίνοντας στη σελίδα που οδηγεί η εικόνα.
__Το πρόβλημα είναι ότι ΚΑΘΕ ΤΡΕΛΟΣ ή ΠΑΡΑΦΡΩΝ έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει σε βάρος όποιου θέλει, και να εμπλέκει τον κόσμο ολόκληρο εκεί που θέλει(;).
__Πόσο καλύτερα θα ήταν αν υπήρχε μια δεοντολογία όπου καθένας θα ΣΕΒΟΤΑΝ τα πιστεύω των άλλων χωρίς εξτρεμιστικές τάσεις και χωρίς να θεωρεί ότι αυτός έχει την ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΗ να εκπροσωπεί και να υπερασπίζεται τον Θεό...
__Όταν όμως οι λεγόμενοι "χριστιανοί" κάνουν το παν για να διασύρουν και να διακωμωδήσουν τον ίδιο τον Χριστό, πώς να τους ζητήσεις να σεβαστούν τους άλλους;
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

"Ορθόδοξος Έλληνας"; Σημειώσατε Χ...

"Ορθόδοξος Έλληνας";
Σημειώσατε Χ...
Κεντρικός ομιλητής στην Ημερίδα ήταν ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έμπειρος κατηχητής της Εκκλησίας κ. Προκόπιος Μαγιάτης, ο οποίος με ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο μίλησε στους κατηχητές με βάση πρόσφατη εμπειρία του από την Αμερική, τονίζοντας μια μεγάλη αλήθεια: «Τι πραγματικά σημαίνει να είσαι Ορθόδοξος Έλληνας το 2012;».
«Θα πορευθούμε στις μέρες μας, κατέληξε ο κ. Μαγιάτης, με αγάπη τόσο προς τους ανθρώπους και τους λαούς ολόκληρου του κόσμου όσο και με δυνατότερη αγάπη προς τα Ιδανικά και τις Αξίες του Γένους μας και της Πίστεώς μας.
Ανυποχώρητοι σε αυτά, θα κατευθύνουμε τους σημερινούς νέους μας και τα παιδιά μας στη σωστή κατήχηση, αφού εξάλλου το Κατηχητικό και οι Συνάξεις της Εκκλησίας μας σήμερα λειτουργούν όπως το Κρυφό Σχολειό στα χρόνια της δουλείας, διδάσκει, νουθετεί, συμβουλεύει, παιδαγωγεί και εμφυτεύει τον Χριστό στις καρδιές των παιδιών, ώστε τα ίδια τα παιδιά να κάνουν βίωμά τους αυτά τα οποία διδάσκονται».
=
__Η εμμονή κάποιων να χωρίζουν τους Έλληνες ανάλογα με το θρήσκευμά τους και να θεωρούν συλλήβδην όλους τους Έλληνες ως Ορθοδόξους και όλους τους Ορθοδόξους ως Χριστιανούς έχει δημιουργήσει τεράστιο μπέρδεμα.
__Δικαίως ο κ. Καθηγητής να θεωρεί πως στη χώρα μας όπου Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ (Η ΟΠΟΙΑ ΩΣΤΟΣΟ ΣΥΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΩΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΑΡΔΑΛΟΥΣ), παράλληλα αισθάνεται ότι  «το Κατηχητικό και οι Συνάξεις της Εκκλησίας μας σήμερα λειτουργούν όπως το Κρυφό Σχολειό στα χρόνια της δουλείας».
__Εμπρός λοιπόν αγαπητοί... 
__ΔΙΑΡΡΗΞΤΕ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, μήπως και μπει λίγος αέρας ελευθερίας στα σκοτεινά κελιά του "Κρυφού Σχολείου της ΔΟΥΛΕΙΑΣ" του 21ου αιώνα, τον οποίο εντούτοις με νύχια και δόντια αγωνίζεστε να συντηρήσετε... για το μισθουλάκι και την όποια τιμή εξ αντανακλάσεως των κυρίων σας λαμβάνεται, όταν ως "γύφτικα σκεπάρνια" συνωστίζεστε πλάι τους στις παρελάσεις και τις επίσημες "δοξολογίες"... προς δόξαν τίνος άραγε «θεού»;...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Αλλαγή ή προσαρμογή;...

Αλλαγή ή προσαρμογή;...
==
__Υπάρχει ένα ανέκδοτο που λέει ότι εξαιτίας κάποιων πυρηνικών δοκιμών προκλήθηκε ταχεία τήξη των πολικών πάγων. Οι επιστήμονες προειδοποίησαν τότε τον κόσμο ότι απομένουν μόνο τρεις εβδομάδες πριν ολόκληρος ο πλανήτης βυθιστεί στο νερό
__Οι Ρωμαιοκαθολικοί έτρεξαν στη Ρώμη για να σωθούν.
__Oι Μουσουλμάνοι κατέφυγαν στη Μέκκα.
__Oι Αμερικανοί Προτεστάντες στους Τηλευαγγελιστές στις τηλεοράσεις τους... 
__Αλλά μια ομάδα Εβραίων συγκεντρώθηκαν σε μια Συναγωγή.
__Εκεί ο ραβίνος είπε, "Ιουδαίοι! Μας απομένουν τρεις εβδομάδες για να μάθουμε να ζούμε κάτω από το νερό!"

__Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ της αλλαγής και της προσαρμογής.  
__Αλλάζω σημαίνει παραδίδομαι –εγκαταλείπω αυτό που είμαι– επειδή οι συνθήκες φαίνονται πολύ πιο δυνατές από όσο μπορώ να αντέξω.  
__Προσαρμόζομαι, αντίθετα, σημαίνει ότι καταλαβαίνω καλύτερα αυτό που είμαι και πώς μπορώ να αντεπεξέλθω σε μια πρόκληση.

__Αυτός είναι ο διαρκής αγώνας των νέων καθώς αλλάζει η ηλικία τους και το περιβάλλον τους ενώ απομακρύνονται από τον κύκλο προστασίας της οικογένειάς τους. Βρίσκουν ότι είναι αρκετά διαφορετικοί από τους άλλους νέους, όμως τι θα πρέπει να κάνουν; Να αλλάξουν; Να εγκαταλείψουν δηλαδή τις αρχές που διδάχθηκαν και μέχρι τώρα πίστευαν, προκειμένου να εξομοιωθούν με την παρέα; Ή μήπως καλύτερα να δουν σε ποια πράγματα μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να μπορούν να ζήσουν στο νέο κλίμα, χωρίς όμως να πάψουν να είναι αυτοί που ήταν και μάλιστα να γίνουν ακόμη καλύτερα άτομα;

__Εδώ είναι η πρόκληση για κάθε νέο και νέα που πιστεύουν ότι ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ώστε να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους.
__Η απόφασή τους θα αποδείξει αν έχουν ωριμάσει πραγματικά ή απλώς άγονται και φέρονται από τα ρεύματα του κόσμου.
.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com