16.9.12

"Ορθόδοξος Έλληνας"; Σημειώσατε Χ...

"Ορθόδοξος Έλληνας";
Σημειώσατε Χ...
Κεντρικός ομιλητής στην Ημερίδα ήταν ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έμπειρος κατηχητής της Εκκλησίας κ. Προκόπιος Μαγιάτης, ο οποίος με ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο μίλησε στους κατηχητές με βάση πρόσφατη εμπειρία του από την Αμερική, τονίζοντας μια μεγάλη αλήθεια: «Τι πραγματικά σημαίνει να είσαι Ορθόδοξος Έλληνας το 2012;».
«Θα πορευθούμε στις μέρες μας, κατέληξε ο κ. Μαγιάτης, με αγάπη τόσο προς τους ανθρώπους και τους λαούς ολόκληρου του κόσμου όσο και με δυνατότερη αγάπη προς τα Ιδανικά και τις Αξίες του Γένους μας και της Πίστεώς μας.
Ανυποχώρητοι σε αυτά, θα κατευθύνουμε τους σημερινούς νέους μας και τα παιδιά μας στη σωστή κατήχηση, αφού εξάλλου το Κατηχητικό και οι Συνάξεις της Εκκλησίας μας σήμερα λειτουργούν όπως το Κρυφό Σχολειό στα χρόνια της δουλείας, διδάσκει, νουθετεί, συμβουλεύει, παιδαγωγεί και εμφυτεύει τον Χριστό στις καρδιές των παιδιών, ώστε τα ίδια τα παιδιά να κάνουν βίωμά τους αυτά τα οποία διδάσκονται».
=
__Η εμμονή κάποιων να χωρίζουν τους Έλληνες ανάλογα με το θρήσκευμά τους και να θεωρούν συλλήβδην όλους τους Έλληνες ως Ορθοδόξους και όλους τους Ορθοδόξους ως Χριστιανούς έχει δημιουργήσει τεράστιο μπέρδεμα.
__Δικαίως ο κ. Καθηγητής να θεωρεί πως στη χώρα μας όπου Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ (Η ΟΠΟΙΑ ΩΣΤΟΣΟ ΣΥΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΩΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΑΡΔΑΛΟΥΣ), παράλληλα αισθάνεται ότι  «το Κατηχητικό και οι Συνάξεις της Εκκλησίας μας σήμερα λειτουργούν όπως το Κρυφό Σχολειό στα χρόνια της δουλείας».
__Εμπρός λοιπόν αγαπητοί... 
__ΔΙΑΡΡΗΞΤΕ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, μήπως και μπει λίγος αέρας ελευθερίας στα σκοτεινά κελιά του "Κρυφού Σχολείου της ΔΟΥΛΕΙΑΣ" του 21ου αιώνα, τον οποίο εντούτοις με νύχια και δόντια αγωνίζεστε να συντηρήσετε... για το μισθουλάκι και την όποια τιμή εξ αντανακλάσεως των κυρίων σας λαμβάνεται, όταν ως "γύφτικα σκεπάρνια" συνωστίζεστε πλάι τους στις παρελάσεις και τις επίσημες "δοξολογίες"... προς δόξαν τίνος άραγε «θεού»;...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com