12.11.12

Αξίζουν ΒΡΑΒΕΙΟ ανοησίας...


Αξίζουν ΒΡΑΒΕΙΟ ανοησίας...

==

__Τα σχόλια δικά σας.


__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Σατανικές συμπτώσεις...


Σατανικές συμπτώσεις...



==

__Την ημέρα που γιόρταζαν ΟΙ ΔΡΑΚΟΙ κι ΟΙ ΔΡΑΚΟΥΛΗΔΕΣ... ψηφίστηκε ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ της Ελλάδας για το 2013...
__Κατά πάσα πιθανότητα αυτοί που τον ψήφισαν δεν γνώριζαν τα παραπάνω, όμως αυτό δεν σημαίνει πως απαλλάσσονται από την ευθύνη και από την τραγική ειρωνία να μείνουν στην ιστορία ως ΟΙ ΔΡΑΚΟΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Άντε και στα δικά μας...


Άντε και στα δικά μας...

==



__Προβληματιστήκαμε πολύ για να ερμηνεύσουμε αυτό που είδαμε στην παραπάνω φωτογραφία, που μας έστειλαν, όπου διαβάζετε:

Α΄ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΒΑΡΗΣ-ΒΑΡΚΙΖΑΣ
ΠΑΥΛΟΣ – ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ
14-10-2002 ΕΩΣ __-__-20__
ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΕΙΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΙΝ ΣΥΡΟΥ
ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΗ 1[3;]-2-1943

__Συγκρίνοντας με τα στοιχεία που υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ανωτέρω Μητρόπολης  που αναφέρει: 

«Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παῦλος Τσαούσογλου γεννήθηκε στήν Ἑρμούπολη Σύρου τό ἔτος 1943, […] Τήν 11ην Ὀκτωβρίου 2002 ἐξελέγη πρῶτος Μητροπολίτης τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Γλυφάδας [χειροτονήθηκε τήν 14η τοῦ ἰδίου μηνός].»


συμπεραίνεται πως ο εν λόγω τάφος ανήκει –ή μάλλον ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ– για τον εν λόγω Μητροπολίτη κ. Παύλο…

__Τώρα γεννιέται η απορία, προς τι η βιασύνη του ώστε να ετοιμάσει ήδη ζων το μαρμάρινο μνημείο του; 

> Μήπως δεν ήθελε να επιβαρύνει τους συγγενείς ή τη μητρόπολη ως προς τούτο; 

> Μήπως κάποιος του πρότεινε και εκείνος δέχθηκε να λάβει ως δώρο προκαταβολικό τον τάφο του;

> Μήπως σκέφτηκε πως κανείς δεν θα ήθελε να μπει σε τέτοιους κόπους και έξοδα για το άτομό του, οπότε πρόβλεψε ο ίδιος;

> Πάντως υπάρχει ειδικό ενδιαφέρον του εν λόγω μητροπολίτη προς τα νεκροταφεία, καθώς κατηγορήθηκε για εμπλοκή στη δημιουργία παράνομου νεκροταφείου στα όρια της μητροπόλεώς του; 

Η εφημερίδα ΒΗΜΑ είχε γράψει σχετικά: 



«Πριν από περίπου δυο μήνες το νέο κοιμητήριο Γλυφάδας οριοθετήθηκε αυθαίρετα από τον δήμαρχο και τον μητροπολίτη Γλυφάδας.
Το νεκροταφείο των 20 στρεμμάτων στήθηκε στις 12 Αυγούστου, χωρίς άδεια, πάνω στο μπαζωμένο ρέμα της Τερψιθέας, σε χώρο απόλυτης προστασίας της Α΄ Ζώνης Υμηττού.
Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί NATURA λόγω της ιδιαίτερης χλωρίδας, πανίδας και φυσικής ομορφιάς.
Ωστόσο, τοποθετήθηκε ένα προκάτ εκκλησάκι, συρματόπλεγμα και καγκελόπορτα και τελέστηκαν οκτώ κηδείες». 




__Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Βόθρος; Πού είναι ο βόθρος...


Βόθρος; Πού είναι ο βόθρος...


Βεσπασιανές (αρχαία δημόσια αποχωρητήρια)
ή ΣΥΝΘΡΟΝΟΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ...

Διαλέγετε και παίρνετε...

==

__Έχουμε ξαναγράψει για το κατάντημα της Ιεραρχίας της Ελλαδικής Εκκλησίας η οποία είναι άκρως αυστηρή απέναντι σε χαμηλόβαθμους κληρικούς αλλά αλληθωρίζει συστηματικά όταν πρόκειται για ανώτερους τοιούτους.
__Πιο πρόσφατο το παράδειγμα για το οποίο γράφει ο έγκυρος δημοσιογράφος κ. Ντάσκας στο παρακάτω κείμενό του στο http://www.paraskhnio.gr.
__Βοήθειά μας χριστιανοί!!!

=
Θέλουν να ξανακάνουν επίσκοπο τον καταδικασμένο Αττικής!
Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Οι Έλληνες δεν μετέχουν παιδείας που να λειτουργεί θετικά για τις στοχεύσεις τους στον υλικό και στον πνευματικό τομέα, αλλά αντίθετα. Βασικός άξονας στην παιδεία των λαών είναι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει τη θρησκεία η χώρα σε όλα τα επίπεδα. Πόσο σέβεται βασικές αρχές, όπως η ανεξιθρησκία, η ελευθερία, αλλά και η προστασία της πίστης κ.λπ. Η θρησκεία δεν είναι τομέας ευθύνης μόνο της πολιτείας, αλλά πρωτίστως της Ιεραρχίας, η οποία με τη στάση της είτε εμπνέει σεβασμό και προωθεί θετικά τα θρησκευτικά ζητήματα βοηθώντας τον άνθρωπο στην καθημερινότητά του, είτε προκαλεί αντίθετες κινήσεις σε όλα τα επίπεδα.
Ένας βασικός τομέας της Ιεραρχίας είναι η συμπεριφορά των προσώπων που την απαρτίζουν και η διαχείριση των όποιων θεμάτων τα αφορούν από την ίδια την Ιεραρχία και την πολιτεία. Θέματα έχουν προκύψει και μάλιστα εξαιρετικά σοβαρά και στις θρησκευτικές ιεραρχίες άλλων Εκκλησιών, όπως η καθολική και η προτεσταντική, αλλά και στην ορθόδοξη. Γενικό χαρακτηριστικό όλων είναι η προσπάθεια να συγκαλυφθούν έκνομες και ανήθικες συμπεριφορές στελεχών της Ιεραρχίας και στους κόλπους της ίδιας, αλλά και με την επιρροή της και στα δικαστικά. Είναι κοινό μυστικό η άθλια προσπάθεια στη Βρετανία, στην Ιρλανδία, στις ΗΠΑ να συγκαλυφθούν φρικωδίες ιεραρχών κατά παιδιών με βασικό «επιχείρημα» ότι «αν δεν τα καλύψουμε, θα βγουν κι άλλα». Το ίδιο έχει συμβεί κατ’ επανάληψη και στην ελλαδική Εκκλησία, παρότι όλοι γνωρίζουν ότι η συγκάλυψη βλάπτει σοβαρά την Εκκλησία.
Η σήψη, γενικώς, στην πολιτική και στην κοινωνία δεν άφησε την Εκκλησία εκτός του κύκλου, αν και φυσικά είναι πολύ περιορισμένος ο βαθμός σήψης σε ποσοστιαία επίπεδα σε  σχέση με τους άλλους τομείς, όπως η πολιτική, η δημοσιογραφία, η Δικαιοσύνη κ.λπ. Το δυστύχημα, όμως, είναι ότι στην Εκκλησία ακόμα και ένα περιστατικό δημιουργεί μεγαλύτερο κακό, ακριβώς γιατί είναι χώρος που εξ ορισμού αφήνει έξω τη σήψη και πολεμά τις ανθρώπινες αδυναμίες σε όλα τα επίπεδα.
Ακριβώς τέτοια είναι η εξαιρετικά σοβαρή περίπτωση του πρώην Μητροπολίτη Αττικής Μπεζενίτη. Είναι ο ιερωμένος που κατάφερε, αν και Μητροπολίτης στην καλύτερη Μητρόπολη, δηλαδή της Αττικής, να διαχειριστεί με τέτοια αφροσύνη και παραβατικότητα  τις υποθέσεις ώστε να καταλήξει στη φυλακή.
Είναι ο Μητροπολίτης με τους δυο βασικούς άξονες: τον ηθικό και τον υλικό.
Στον μεν πρώτο είναι εκείνος που τον αφορούσαν οι κασέτες ηθικού περιεχομένου, με τις οποίες έγινε τεράστιος θόρυβος εντός και εκτός της Εκκλησίας, όταν ο Σπύρος Καρατζαφέρης τις δημοσιοποίησε από την τηλεοπτική εκπομπή του ζητώντας να διακριβωθεί η ταυτότητα των προσώπων που ακούγονται. Η υπόθεση ακουμπούσε και τον υλικό τομέα, καθώς γινόταν λόγος για ταξίδια αναψυχής στις εξωτικές Μπαχάμες κ.λπ., αλλά κυρίως αφορούσε τις οικονομίες… 1,5 δισ. δραχμών.
Ο πρώην Μητροπολίτης άφησε άφωνο το πανελλήνιο, όταν σε τηλεοπτική εκπομπή αιφνιδιασμένος από την αποκάλυψη ότι είχε 1,5 δισ. σε λογαριασμούς του ίδιου και συγγενικού του προσώπου είπε ότι είχε «οικονομίες για τα γεράματα». Στη φυλακή κατέληξε πάντως για άλλη αιτία που αφορούσε διαχείριση εκκλησιαστικών θεμάτων της Μητρόπολής του.
Μετά την τελεσίδικη καταδίκη του, εκδιώχθηκε αναγκαστικά από την Εκκλησία και τότε ασκήθηκε κριτική γιατί η Ιεραρχία άργησε πολύ να παρέμβει, με αποτέλεσμα να συρθεί για μεγάλο διάστημα και να δημιουργηθεί άθλια εικόνα στα μάτια της κοινής γνώμης και των πιστών.
Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια και μετά την καταδίκη του για ένα μικρό σκανδαλωδώς μικρό διάστημα ο πρώην Μητροπολίτης πέρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού. Βγήκε προφανώς με τη βοήθεια ισχυρών και το πάθημα όχι μόνο δεν έγινε μάθημα, αλλά αντίθετα φαίνεται ότι αποτέλεσε αφορμή για να κάνουν εξάσκηση στον τομέα της πρόκλησης.
Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, αυτό το διάστημα προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξανακάνουν… Επίσκοπο τον πρώην Μητροπολίτη! Γιατί; Για αρκετούς λόγους, όπως για παράδειγμα:
1. Να αποδείξουν ότι έχουν δύναμη να επιβάλουν και την πιο ανήθικη λύση.
2. Από… αλληλεγγύη. Για να μη βγουν στη φόρα παρόμοια αμαρτήματα άλλων.
3. Από σκοπιμότητα. Αν τον επαναφέρουν, θα στείλουν το μήνυμα ότι οι διεφθαρμένοι  είναι αυτοί που επικρατούν.
4. Από οικονομικό υπολογισμό. Για την υπόθεση των 1,5 δισ. δραχμών, που είχε ως οικονομίες, έχει διαταχθεί δικαστική διερεύνηση πριν από χρόνια. Αυτή η υπόθεση «σέρνεται» μεν αργά στη Δικαιοσύνη, γιατί εκεί έχει μεγάλη δύναμη ο πρώην Μητροπολίτης, αλλά κάποτε θα πρέπει να κριθεί.
Στόχος, λοιπόν, είναι πριν κριθεί από τη Δικαιοσύνη να έχει γίνει Επίσκοπος ο πρώην Μητροπολίτης ώστε να πάει εκεί με επιχείρημα ότι «η Εκκλησία τον αποκατέστησε πλήρως χωρίς αστερίσκους, γιατί δεν έχει καμία επιφύλαξη και για την ηθική του ακεραιότητα και για την οικονομική του συμπεριφορά»!
Αν ετοιμάζεστε να πείτε ότι ναι μεν τα έχουμε δει όλα σε αυτή τη χώρα, αλλά αυτό πάει πολύ, μην το αποτολμάτε. Έχει περιληφθεί επίσημα στον κατάλογο των θεμάτων με τα οποία θα επιληφθεί η Ιεραρχία το θέμα της αποκατάστασης σε Επίσκοπο του πρώην Αττικής. Μάλιστα, για να καταδείξουν ότι «όλα τα αλέθουν ορισμένοι στην Ιεραρχία» συσχετίζουν την αποκατάσταση με το ζήτημα του πρώην Αττικής Νικοδήμου, ώστε να μην έχουν αντιδράσεις από κύκλο Μητροπολιτών…
Μη σας ξενίζουν όλα αυτά. Είμαστε η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ατιμώρητης διαφθοράς σε ανώτατο επίπεδο.
Μη λησμονούμε και άλλες περιπτώσεις Μητροπολιτών που έμειναν ουσιαστικά ατιμώρητοι για βαρύτατα παραπτώματα. Για παράδειγμα, ο μακαριστός Κορίνθου Παντελεήμων με την περίφημη «οικονόμο» Λούλα είχε φτάσει μέχρι την Ακαδημία Αθηνών, αν και είχαν αποκαλυφθεί πολύ σοβαρές πτυχές της υπόθεσής του, για την οποία τελικά παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη. Δεν δικάστηκε πριν από τον θάνατό του, γιατί η Δικαιοσύνη έχασε όλα τα τρένα που περνούσαν από Κόρινθο…

=
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com