20.7.12

IMPORTS-EXPORTS...
==
__Μεγάλο αλισβερίσι έχει αρχίσει το τελευταίο διάστημα με την ΕΙΣΑΓΩΓΗ και ΕΞΑΓΩΓΗ λειψάνων από και προς τις Βαλκανικές χώρες και τη Ρωσία...
__Ως φαίνεται το εμπόριο της θρησκείας έχει καλά αποτελέσματα για τους κληρικούς, που κάνουν το παν για να το συντηρούν βεβαίως προς ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ και όχι "για να λάβουν δύναμη και ευλογία" οι πιστοί από τα νεκρά λείψανα...
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Ένα λάθος με προοπτική...


__Πατήστε στον σταυρό παραπάνω για να δείτε τι μπορεί να γίνει από ένα λάθος. Και αφήστε τη φαντασία σας να σκεφτεί τα χειρότερα.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Ποιοι είναι πίσω από τις σφαγές στη Νιγηρία;
1
====================================================
2
======================================================
__Μια 12μελής αντιπροσωπεία που ηγείτο ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών Olav Tveit Fyske από τη Νορβηγία και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Βασιλικού Ινστιτούτο για την Ισλαμική Σκέψη Aal Bayt al πρίγκιπας Γκάζι Μπιν Μοχάμεντ της Ιορδανίας, κατέληξαν σε μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με αυτή:
  • Η φτώχεια, η ανισότητα και η αδικία απειλούν να προκαλέσουν μεγάλες θρησκευτικές συγκρούσεις στη Νιγηρία, όπου σε συγκρούσεις μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων μόνο φέτος έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι. Η κρίση αυτή είναι η χειρότερη μεταξύ μελών των δύο θρησκειών από τον πόλεμο στη Βοσνία (1992-1995), αλλά οι αιτίες κρύβονται πολύ πέρα από τη θρησκεία.
  • Η διαφθορά, η κακοδιαχείριση, οι κτηματικές διαφορές και η έλλειψη βοήθειας στα θύματα ή απουσία τιμωρίας των ενόχων τροφοδοτούν εντάσεις στην περιοχή της Νιγηρίας που είναι γνωστή ως "Μέση Ζώνη», και όπου ο κυρίως μουσουλμανικός Βορράς συναντά το μεγάλο χριστιανικό νότο.
  • Ριζοσπαστικές ισλαμικές ομάδες, όπως η Μπόκο Χαράμ, εκμεταλλεύονται αυτά τα κοσμικά ζητήματα και εκτελούν δολοφονίες εκδίκησης ενώ χριστιανικές και μουσουλμανικές συμμορίες ενισχύουν τη θρησκευτική πτυχή της βίας αλλά όταν κατηγορούμε για την σύγκρουση μόνο τη θρησκεία δίνουμε ελλιπή εικόνα.
  • Το χάσμα του πλούτου μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών πολιτειών του Νότου και των φτωχών του Βορρά ήταν πάντα κύριος παράγοντας για περιφερειακές εντάσεις, όπως και οι κτηματικές διαφορές ή η έλλειψη αναγνωρισμένων βοσκοτόπων για τους νομάδες κτηνοτρόφους της φυλής Φουλάνι.
  • Το κοινωνικό σύστημα σε πολλές πολιτείες της Νιγηρίας είναι κάθε άλλο παρά δίκαιο. Δεν έχουν όλοι ίσα νομικά δικαιώματα, δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση, γη και απασχόληση. "Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί με τροποποίηση του ομοσπονδιακού συντάγματος, ίσως με συνταγματική τροποποίηση" ανέφερε η έκθεση.
  • Δυστυχώς οι θρησκευτικοί ηγέτες και από τις δύο πλευρές συγχωρούν δημοσίως τη βία και καλά χρηματοδοτούμενοι ιεραπόστολοι –τόσο του Ισλάμ όσο και του Χριστιανισμού– έχουν πυροδοτήσει εστίες εντάσεις.

Με βάση στοιχεία του Reuters, με επιμέλεια του Kevin Liffey
http://www.reuters.com/article/2012/07/11/us-nigeria-violence-interfaith-idUSBRE86A0KP20120711



__Αλλά η έκθεση δεν λέει ότι η ίδια η θρησκεία έπαιξε ρόλο στην τροφοδότηση της βίας. «Στη Νιγηρία, τρία πράγματα είναι αλληλένδετα –θρησκεία, πολιτική και εθνική καταγωγή– και τα τρία όμως περιέχουν διαφθορά, φτώχεια και ανασφάλεια».
__Όπως μαρτυρεί παραπάνω και το δεύτερο δημοσίευμα, οι εκτελέσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας γίνονται ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΖΑΜΙΑ, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο καβγάς γίνεται για το οικονομικό "ΠΑΠΛΩΜΑ" και ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com