9.11.12

Αλήθειες και είδωλα...


Αλήθειες και είδωλα...


=
Γέμισε ο κόσμος σταυρουδάκια γιατί λείπει ο σταυρός του Χριστού.
Ο σταυρός σημαίνει θάνατο του εγώ μας και της αυτοπραγμάτωσής μας.[*]
Ο σταυρός δεν έχει ούτε χρυσάφια, ούτε ασήμια και πολύτιμες πέτρες αλλά πόνο, κόπο, υπηρεσία.
Γέμισε ο κόσμος εικονίτσες γιατί η ζωή μας δεν απεικονίζει τον Χριστό αλλά τον εαυτό μας.
Όποιος δεν απαρνηθεί τον εαυτό του, την σύστασή του, την καύχησή του, την επίδειξή του, δεν μπορεί να έχει κανένα σταυρό, γιατί δεν κακουχείται,  δεν ονειδίζετε, δεν υπηρετεί τις χρείες.
Ο σταυρός των ευαγγελιζομένων τα αγαθά, δεν κατασκευάζεται αλλά βιώνεται, δεν επιδεικνύεται αλλά αποδεικνύεται, δεν θησαυρίζει αλλά ματώνει.
www.maranatha.gr
[*] Αυτοπραγμάτωση: Η πραγματοποίηση των πνευματικών, ψυχικών και σωματικών δυνατοτήτων του ανθρώπου, καθώς και η αίσθηση της πληρότητας (εσωτερικής ισορροπίας)  που αυτή συνεπάγεται.
=
__Σωστά σχολιάζεται η κουφότητα των Ελλήνων (αλλά και όλων των ανθρώπων) που κρύβονται κάτω από το μανδύα της μάταιης θρησκευτικότητας στηριγμένοι σε αντικείμενα και όχι σε αλήθεια και γνήσιο βίωμα.
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com

Από την πόλη έρχομαι...


Από την πόλη έρχομαι...

 
 
__Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, ένας ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΣ, ο Τζάστιν Ουέλμπι γίνεται ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ της Αγγλικανικής Εκκλησίας, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο Rowan Williams
__Τι σχέση μπορεί να έχει ο άνθρωπος αυτός με τη θέση του ΗΓΕΤΗ της Εκκλησίας των Αγγλικανών, δεν είναι διόλου άξιο απορίας.
__Από τη στιγμή που η κάθε Εκκλησία αποφάσισε να είναι ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ και ΥΠΗΡΕΣΙΑ ενός Κράτους και μίας Κυβέρνησης (όπως δυστυχώς συμβαίνει και στην Ελλάδα) μοναδικό ΑΦΕΝΤΙΚΟ της είναι Ο ΚΑΙΣΑΡΑΣ.
__Πώς μπορούν τώρα αυτοί οι άνθρωποι να παραβλέπουν την εντολή του Χριστού «Απόδοτε λοιπόν τα του Καίσαρος εις τον Καίσαρα και τα του Θεού εις τον Θεόν» (Ματθ. 22:21), αυτό είναι ΑΛΛΟΥΝΟΥ ΠΑΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ... ή μάλλον «άλλο ευαγγέλιον», που δεν έχει καμία σχέση με τον Θεό και τον Χριστό.  
=
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Ένα πρώην στέλεχος πετρελαϊκής εταιρίας που φοίτησε στο ίδιο αριστοκρατικό σχολείο με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να διοριστεί Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι, πνευματικός ηγέτης των 80 εκατομμυρίων αγγλικανών ανά τον κόσμο, όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο διορισμός του 56χρονου Τζάστιν Ουέλμπι, επισκόπου του Ντέραμ, αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή. Θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο Ρόουαν Ουίλιαμς, που αποχωρεί το Δεκέμβριο έπειτα από δέκα χρόνια στην κεφαλή της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Ο Τζάστιν Ουέλμπι είχε ταχύτατη άνοδο στην ιεραρχία της Εκκλησίας αφότου εγκατέλειψε τον κόσμο του εμπορίο, το 1992. Ανέλαβε επίσκοπος μόλις πριν από ένα έτος.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι ο ίδιος έχει αποδεχθεί τη θέση και το BBC συμπληρώνει ότι πηγές της Ντάουινγκ Στριτ επιβεβαιώνουν ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή.

Ο Ουέλμπι φοίτησε στο Κολέγιο Ίτον, όπως και ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι.

Τάσσεται κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων, αλλά υπέρ της χειροτόνησης γυναικών επισκόπων -δύο θέματα που διχάζουν την Αγγλικανική Εκκλησία.

Newsroom ΔΟΛ
=
__


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com