14.2.11

Εθνική Τράπεζα κινουμένων σχεδίων!


Τα παρακάτω δημοσίευσε το περιοδικό «Ο ΣΩΤΗΡ» στο τεύχος 2016 Φεβρουάριος 2011. 

Μοιάζει απίστευτο, ακούγεται προκλητικό, δημιουργεί δίκαια θυμό και εκρηκτική αργή. λόγος για τον περιοδική έκδοση της Εθνικής Τράπεζας με τον τίτλο «Εθνική Παίδων». Παίρνει τον όρο από το ποδόσφαιρο και τον μεταφέρει στην οικονομία, εννοώντας με τον τίτλο αυτό Εθνική Τράπεζα για τα παιδιά. 
Σε ποια παιδιά απευθύνεται; Σε Ελληνόπουλα; Σε παιδιά της ζούγκλας αποφάσισε να απευθυνθεί Εθνική Τράπεζα με το περιοδικό της αυτό! 

Υπερβολικό; Ας κρίνουν οι αναγνώστες:
Στο τεύχος τού Φθινοπώρου τού 2010 μεταξύ των άλλων άσχετων και πληκτικών και ανούσιων θεμάτων, αποφασίζει να ενημερώσει τα Ελληνόπουλα και για τις πιο σημαντικές ημερομηνίες των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Στη σελίδα λοιπόν 8 γράφει με μεγάλα γράμματα: «ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ». Και συμπληρώνει: «Αυτές είναι οι πιο σημαντικές ημερομηνίες των επόμενων μηνών. Το νου σου!» Συνοδεύει μάλιστα με σκίτσο το θέμα, παρουσιάζοντας ένα χέρι με κλωστή δεμένη επάνω στο δάχτυλό του. 

Τί λοιπόν δεν πρέπει να ξεχάσει το δύστυχο Ελληνόπουλο; Ας δούμε το μήνα Οκτώβριο:
 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Παγκόσμια ημέρα χορτοφαγίας.
2-3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Athens super cross 2010 (πρόκειται για φεστιβάλ μοτοσυκλέτας).
4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Παγκόσμια ημέρα των ζώων.
25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών.
28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Παγκόσμια ημέρα κινουμένων σχεδίων.

Μάλιστα! Αυτό δεν πρέπει να λησμονήσουν τα Ελληνόπουλα! 
Μπράβο στην Εθνική Τράπεζα! Δεν γνωρίζει Εθνική Τράπεζα τι έγινε στις 28 Οκτωβρίου; Δεν έχει ακούσει ποτέ για τον επικό αγώνα της Ελλάδας μας το 1940; Κινούμενα σχέδια, κύριοι, άφησαν τα κόκκαλά τους πάνω στην Πίνδο; Κινούμενα σχέδια ήταν οι Ηπειρώτισσες γυναίκες της Πίνδου; Κινούμενα σχέδια ήταν όλοι εκείνοι οι μάρτυρες της προγονικής μας τιμής και της παγκόσμιας ελευθερίας; Τελικά αυτές είναι οι πιο σημαντικές ημερομηνίες του Οκτωβρίου; Δεν γνωρίζετε τίποτε για τη μνήμη του αγίου Δημητρίου, για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης την ημέρα της εορτής του το 1912; Ούτε αυτά τα γνωρίζετε; 

Εντολές μισελλήνων εκτελείτε;

Τί πάθατε, κύριοι; Παραφρονήσατε;


Αναρωτιόμαστε  εντούτοις, 

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΤΟΥ "ΣΩΤΗΡΑ", ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ; 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ;




Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΗ ΑΛΛΑ...








 ΠΡΟΣΟΧΗ!   
Αντί να μιλούν για ΧΡΙΣΤΟ, ντύνονται τον ΧΡΥΣΟ και περιφέρονται 

ως "νύφες" χωρις νυμφίο...  
  
"εις τύπον και τόπον Χριστού" 

όπως αναίσχυντα συνηθίζουν να λένε.  
ΑΛΛΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΟΙΑΣΕ, 
ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ  ΜΟΙΑΖΟΥΝ.