29.4.11

Επιστροφή στο μεσαίωνα!!!

Σε λαϊκό προσκύνημα το «αίμα» του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΜΕΝ (27-4-11) η Καθολική Εκκλησία πρόκειται να εκθέσει σε λαϊκό προσκύνημα γυάλινη φιάλη με αίμα του πάπα Βοϊτίλα την επόμενη Κυριακή, ημέρα μακαριοποίησής του. Ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού π. Φεντερίκο Λομπάρντι δήλωσε σχετικά ότι το αίμα φυλασσόταν σε νοσοκομείο της Ρώμης και είχε αφαιρεθεί τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί, ενδεχομένως, για μετάγγιση. Άλλες δυο φιάλες βρίσκονται στην Κρακοβία της Πολωνίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, την επόμενη Κυριακή, για την τελετή μακαριοποίησης του πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου, έξι χρόνια μετά τον θάνατό του, πρόκειται να συρρεύσουν στην Ρώμη, τουλάχιστο πεντακόσιες χιλιάδες καθολικοί πιστοί, απ’ όλο τον κόσμο. Πολλοί απ’ αυτούς θα μπορέσουν να προσευχηθούν σε ελάχιστη απόσταση από την φιάλη που περιέχει το αίμα του ποντίφικα, η οποία έχει όμως τοποθετηθεί μέσα σε πολύτιμη λειψανοθήκη, έργο τριών γνωστών χρυσοχόων. 

Όπως αναφέρει, ανακοινωθέν της Αγίας Έδρας, «το αίμα του πάπα μπόρεσε να διατηρηθεί σε υγρή μορφή, χάρη στην παρουσία ισχυρής αντιπηκτικής ουσίας».

Και εμείς απορούσαμε με τους Έλληνες κληρικούς που ήθελαν να "αγιάσουν" το πτώμα του μοναχού Βησσαρίωνα. Αλλά πόσο γρήγορα ξεχνάει ο κόσμος...

Και μη χειρότερα…

Ποια είναι η "παραδοσιακή πίστη" τους;

Σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε αναφέρεται: 

«Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, σε συνεννόηση με την Μουφτεία Ξάνθης, γνωστοποιεί στους Χριστιανούς και στους Μουσουλμάνους κατοίκους της περιοχής μας ότι προσφάτως κυκλοφόρησαν προσκλήσεις για ομιλίες με θρησκευτικό χαρακτήρα στην ελληνική και τουρκική γλώσσα που πραγματοποιούνται σε κτήριο της πόλης μας.»

Επίσης, προσθέτει, ότι  

"οι εκδηλώσεις αυτές οργανώνονται από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, μια θρησκευτική, πολιτική και οικονομική οργάνωση αιρετικών, που στόχο έχει να αλλοιώσει την παραδοσιακή πίστη των κατοίκων της περιοχής".


Είμαστε σαφώς εναντίον της Εταιρείας «ΣΚΟΠΙΑ» επειδή διδάσκουν πολλά λάθη για τον Χριστό και την Εκκλησία. 

Εμείς ξέρουμε ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΠΙΣΤΕΙΣ στην περιοχή της Θράκης. Γιατί η Μητρόπολη αναφέρεται μόνο σε μία και μάλιστα των  "παραδοσιακή πίστη των κατοίκων της περιοχής"

Όταν οι Μητροπολίτες δεν τα βρίσκουν με τους άλλους Χριστιανούς, απορούμε πώς τα βρίσκουν με τους Μουσουλμάνους. Μήπως έτσι τα έβρισκαν και στα χρόνια της Τουρκοκρατίας; Δεν καταλαβαίνουμε...


  
ΠΗΓΗ: ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΡΟΜΦΑΙΑ






____________________________________________
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε