9.7.10

Εξεταστική Επιτροπή ή «υδρό-τρυπα»

αλλιώς : Μια ΤΡΥΠΑ στο ΝΕΡΟ


Την υδρότρυπα αγαπητοί φίλοι αναγνώστες μόνο εμείς οι Έλληνες ξέρουμε πως να την κάνουμε. Και ας πάμε στα πρώτα οικονομικά σκάνδαλα της χώρας μας και πως έμαθαν οι εξεταστικές επιτροπές να κάνουν «τρύπες στο νερό».

Εκεί στα 1824 Φεβρουαρίου η Ελλάδα μας πήρε το πρώτο «δάνειο της Ανεξαρτησίας» όπως το ονόμασαν.

Και το ποσό του δανείου 800.000 λίρες Αγγλίας με τόκο 59%. Έτσι στην Ελλάδα έφεραν 472.000 λίρες οι οποίες ως το τέλος του έτους φαγωθήκανε. Τα χρήματα του πρώτου δανείου είχαν μασηθεί αγρίως. Και τι να κάνουν τώρα, που το ταμείο δεν έχει ούτε ένα γρόσι;

Ξανά λοιπόν σαν ζήτουλες για καινούριο δάνειο και το Φεβρουάριο του 1825 παίρνουν 2.000.000 και με τόκο 55%. Δηλαδή δανείστηκαν πρώτο και δεύτερο δάνειο το ποσό των 2.800.000 λίρες, δηλαδή κάπου στα 70 εκατομμύρια δραχμές.

Από αυτά τα δάνεια πήραν πραγματικά 1.572.000 λίρες δηλαδή 37.400.000 και από αυτά πάλι μόνο 540.000 λίρες έφτασαν στην Ελλάδα.

Το υπόλοιπο ποσό 1.032.000 λίρες έμεινε στην Αγγλία στα χέρια μιας επιτροπής από Άγγλους δήθεν φιλέλληνες της ονομαζόμενης «τετραρχίας» η οποία το κατασπατάλησε με δύο λόγια το μάσησε. Όταν έγινε στην Τροιζήνα η Γ' των Ελλήνων Εθνική Συνέλευση κατάρτισε διά ψηφίσματος της στις 13 Απριλίου

1826 μια Επιτροπή επί των Εθνικών λογαριασμών, για να ελέγξει την οικονομική διαχείριση του Αγώνα. Την Επιτροπή αυτή αποτελούσαν οι Κ. Πολυάδης, Κ. Ταστίκας, Μ.Κ. Πάγκαλος, X. Οικονομίδης και Αθ. Σταδαχίτης.

Ένα ολόκληρο χρόνο επεξεργάζονταν τους λογαριασμούς και τα βιβλία απαρχής της Γ' περιόδου και στις 11 Μαρτίου του 1827 υπέβαλε προς τη Συνέλευση την έκθεση της εκτενή και εμπεριστατωμένη.

Ας διαβάσουμε να δούμε τι μας λέει η έκθεση αυτή. Τα εθνικά κατάστιχα γράφει, ήταν νοθευμένα και πλήρη από καταχρήσεις, πλαστοπαρτίδας, ελλείψεις, λάθη και ανωμαλίες.

Τα έξοδα της Α' περιόδου είχαν ανέλθει στα 21.388,24 γρόσια, της Β' στα 933.069 γρόσια και της Γ στα 53.044.894. Εν όλω 70.116.787 γρόσια ή 37.000.000 δρχ. Η διοίκηση της Α' περιόδου είχε ψηφίσει το εσωτερικό δάνειο διά εθνικών ομολόγων. Είχε εκτυπώσει 17.250 ομόλογα εν όλω αξίας 5.000.000 γρόσια και εξέδωσαν 3.688 ομόλογα αξίας 1.487.000 γρόσια. Έμειναν ανέκδοτα λοιπόν 13.562 ομόλογα. Ε! η Εξελεγκτική Επιτροπή βρήκε μόνο 488 ομόλογα αξίας 42.000 γρόσια. Είχαν κλέψει 13.154 ομόλογα αξίας 3.485.900. Και η Συνέλευση κήρυξε υπόλογους τους υπουργούς των οικονομικών, Α' και Β' περιόδου τι βγήκε; Μα η πρώτη Υδωρ-οπή, κοινώς μια τρύπα στο νερό.

Στο «καθημερινό» εγγεγραμμένα ως πληρωθέντα σε διάφορους 3.485.900 γρόσια. Σε ποιους πληρώθηκαν; Για ποια αιτία πληρώθηκαν; Τα νούμερα δεν μιλούν. Γεννήματα, πολεμοφόδια, ξυλεία, μεγάλες παρτίδες φαίνονται αγορασμένες με χρήματα του Δημοσίου. Πότε; Που; Από ποιους; Και πού πήγαν; «Βουβαμάρα». Μέχρι σήμερα εξακολουθούν οι βούτες και οι αρπαγές. Και έτσι όλες οι Εξεταστικές Επιτροπές κάνουν Υδρο-οπές ή τρύπες στο νερό.

Έτσι η ρεμούλα, το πλιάτσικο, η εξουσία, οι ημέτεροι, οι αργομισθίες, οι καταφερτζήδες, οι άρπαγες συνεχίζουν. Και όλοι αυτοί οι άρπαγες κάνουν πως δακρύζουν στη θέα της σημαίας. Και σας ρωτώ: Ποιος; Πότε; Και που; Δίδαξε τον πολίτη τι θα πει πατρίδα; Ο δάσκαλος θα πει παπαγαλίστικα «Πατρός τε μητρός, τιμιότερον η πατρίς».

Πέστε μου, έτσι σε ό,τι έχετε ιερό και όσιο του είπε κανείς έως σήμερα αυτού του λαού, σε αυτόν εδώ τον τόπο, ότι η πατρίδα είναι η εθνική οικονομία, το μεταλλικό αντίκρυσμα του χαρτονομίσματος, είναι η γεωργία, το εμπόριο, η βιοτεχνία, η βιομηχανία, η γλώσσα, η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός μας; Όχι, ποτέ, κανένας. Η αλήθεια είναι πικρή, μα πρέπει να ομολογήσουμε ότι είμαστε ένα μπουλούκι με συγκρότηση κομπογιαννίτη. Ένα μπουλούκι χωρίς εθνική συνείδηση! Χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη. Είμαστε ένα μπουλούκι καταφερτζήδων φοροφυγάδων, χωρίς ιερό και όσιο. Μπουλούκι που επιπλέουν οι αγνώστου προελεύσεως απατεώνες. Απατούμε ο ένας τον άλλο, όλοι μαζί το κράτος για να γλιτώσουμε φόρους. Τη δικαιοσύνη με ψευτομάρτυρες, όλη την κρατική διοίκηση. Μα αυτοί που είναι πιο απάτες είναι οι πολιτικοί. Αυτούς δεν τους φτάνει κανένας Τα Άγια των Αγίων. Καμία κοινωνική ευπρέπεια, κανένας σεβασμός προς τον άλλο. Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κοκορομαχίες αηδιαστικές, ούτε τους τηλεθεατές δεν σέβεται κανένας.

Γι' αυτό κύριοι δεν έχουμε ούτε δάσκαλο, ούτε παπά, ούτε διοίκηση, ούτε δικαιοσύνη, ούτε εθνική οικονομία, ούτε γεωργία, ούτε κοινωνική πρόνοια, ούτε ασφάλεια, ούτε παιδεία, ούτε, ούτε, ούτε.

Έτσι βασιλεύει η εγωπάθεια. Η εγωπάθεια του θεριού ή του... κτήνους.

«Κλιέφτου, κλέφτς, κλιέφτ', κλιέφτουμε, γκλιέβουν, έκλιφτα".

Αυτοί είμαστε λαός της ΥΔΡΟ-ΟΠΗΣ! Κοινώς ΝΕΡΟΤΡΥΠΑΔΕΣ.

Λάμπρος Παπαδόπουλος

ΥΓ. Πέστε μου μια Εξεταστική Επιτροπή που βρήκε ένα ένοχο και πήγε φυλακή. ΚΑΜΙΑ. Άντε και καλοφάγωτα και τα δάνεια του Δ.Ν.Τ.

Από το περιοδικό «Απεραντιακά» σελ. 7-8

=================================

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ =
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ...ΕΡΓΩΝ
ΠΟΥ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΛΑΟΥΣ!!!









.
==========================

ΑΜΑΡΤΙΑ, ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ


Οι Πρωτόπλαστοι δεν διώχθηκαν από τον Παράδεισο επειδή αμάρτησαν...

αλλά επειδή δεν μετανόησαν και προσπάθησαν να δικαιολογηθούν!!!





Ο Χρυσόστομος ρωτούσε:

«Ντρέπεσαι να ομολογήσεις τα αμαρτήματα;
Να ντρέπεσαι να πράξεις τα αμαρτήματα.
Ποιος ντέπεται έργο από το οποίο δικαιώνεται;»


και μάλλον είχε δίκιο!




.