8.6.12

Το όπλο της αλήθειας
==
__Σε επίσκεψή του σε στρατιωτική μονάδα ο Μητροπολίτης Βόλου κ. Ιγνάτιος μοίρασε Καινές Διαθήκες. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Μητρόπολης:
_________________________________________________
Αναφερόμενος στην σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα σημείωσε χαρακτηριστικά: 
«Μάς έχουν παρασύρει σήμερα ότι όλα εξαρτώνται από την οικονομία. Δεν τελειώνει, όμως, εκεί η ζωή. Και από τα πολλά μονοπάτια που έχει η ζωή καταλαβαίνει κανείς ότι, τελικά, το νόημά της δε βρίσκεται ούτε στον πλούτο, ούτε στη δόξα, ούτε στη δύναμη, ούτε μόνο στη απόλαυση. Αλλά σε μια νοηματοδότηση που έχει να κάνει με το να γνωρίζει ο άνθρωπος την αλήθεια, να είναι πραγματικά ελεύθερος από πάθη και αδυναμίες και να μπορεί να απλώνει το χέρι με αλληλεγγύη και πραγματική αγάπη. Ο σκοπός της ζωής είναι να μπορέσει κανείς να καταξιώσει τούτη την επίγεια  ζωή του, με πραγματική ελευθερία και ουσιαστική αγάπη και προσφορά στον συνάνθρωπο.  Τούτο τον καιρό ας απλώσουμε όλοι  τα χέρια μας για να φτιάξουμε μια αλυσίδα αλληλεγγύης, ενότητας και συνοχής…»
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους ως ευλογία μία Καινή Διαθήκη, την οποία χαρακτήρισε «όπλο» του Χριστιανού και σημείωσε: 
«Ένα όπλο αλλιώτικο, σημαντικό και διαχρονικό. Το όπλο της αλήθειας. Η δική μας η αλήθεια έχει όνομα. Είναι ο Χριστός μας.  Αυτός που ήρθε και έγινε άνθρωπος. Που υπέφερε για μάς. Που σταυρώθηκε αλλά αναστήθηκε για να μάς δώσει αυτό που είναι η ελπίδα του κάθε χριστιανού. Τη βεβαιότητα για την όντως ζωή…»
_________________________________________________________________ 


__Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι αυτό το "ΟΠΛΟ" δεν βρίσκεται στο βιβλίο, το εξώφυλλο, το χαρτί και το μελάνι, αλλά ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ που υπάρχει ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.
__Ατυχώς πολλοί Έλληνες νομίζουν πως η Καινή Διαθήκη είναι ένα ακόμη ΦΥΛΑΧΤΟ που μπορεί να τους προστατεύει σαν ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟ ΦΕΤΙΧ*, ενώ ποτέ δεν ασχολούνται να διαβάσουν τους λόγους του και να τους εφαρμόσουν στη ζωή τους.
__Εκεί χρειάζεται η βοήθεια των ανθρώπων της Εκκλησίας, που όμως, δυστυχώς, τις περισσότερες φορές ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ, δίνοντας το χειρότερο παράδειγμα.

________ 
* Φετιχισμός ονομάζεται η τάση "θεοποίησης" ορισμένων αντικειμένων, και η απόδοση υπερφυσικών δυνάμεων σε αυτά, απρόσιτης αλλά επιβαλλόμενης στον άνθρωπο. Στις πρωτόγονες θρησκείες το φετίχ αποτελούσε ένα αντικείμενο λατρείας. // Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com