19.5.13

Ραβασάκια στον Θεό;



Ραβασάκια στον Θεό;
Στη φωτογραφία βλέπετε κομμάτια χαρτιού με αιτήματα προσευχών που οι Ιουδαίοι (και μερικοί ανόητοι "χριστιανοί") νομίζουν πως θα ακουστούν καλύτερα αν τα αφήσουν στις χαραμάδες του "Τείχους των Δακρύων" στην Ιερουσαλήμ...
Η δεισιδαιμονία υπάρχει σε όλες τις θρησκείες και τους πιστούς τους που δεν γνωρίζουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τον Θεό αλλά μόνο ελπίζουν σε "αγίους τόπους", "χαϊμαλιά" και κομποσχοίνια...
Η προσευχή δεν χρειάζεται "βοηθήματα" για να γίνει δεκτή από τον Θεό.
Αρκεί μόνο η γνήσια απλή πίστη, ότι Ο ΘΕΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΣΟΥ...
=
Όλα τα άλλα είναι κατάλοιπα της ειδωλολατρίας που βρίσκει τρόπο να μολύνει όλες τις θρησκείες...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

Δουλειές... οι ατέλειωτες...



Δουλειές... οι ατέλειωτες...
Συναντήσαμε τη φωτογραφία στο διαδίκτυο. Προέρχεται από οστεοφυλάκειο σε κάποιο μοναστήρι...
=
Πόσο αληθινό το μήνυμα, και πόσο χρήσιμο σ' εμάς τους βιαστικούς ανθρώπους του αιώνα μας...
__Τελικά, πάντα κάτι θα μείνει ατελείωτο...
__Μακάρι να μην είναι η προσέγγιση και η ομοίωσή μας με τον Χριστό!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com

Χριστός και αντίχριστος...



Χριστός και αντίχριστος...

«Θυμάμαι είχα πάει σε ένα νοσοκομείο και καθώς περπάταγα στον διάδρομο με τα δωμάτια και τους αριθμούς τους ... έβλεπα 662, 663, 664, 665, όμως στο επόμενο δωμάτιο έλειπε ο αριθμός! και αν θυμάμαι καλά είχαν βάλει αντί 666 μία εικονίτσα... Ευτυχώς που δεν το είχαν κάψει το δωμάτιο!

Δεν είναι ο αριθμός κακός μην τον φοβόμαστε, αυτό που πρέπει να φοβόμαστε είναι η αστοχία και ο αποπροσανατολισμός από την υγιαίνουσα διδασκαλία του Χριστού και των Αποστόλων Του σε μύθους, παραδόσεις και εντάλματα ανθρώπων. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι, να ζητήσουμε να μάθουμε την αλήθεια του Θεού, που είναι ο Χριστός και να τον ακολουθήσουμε, πιστεύοντας και πράττοντας τον λόγο Του που είναι η Αγία Γραφή.

Οποιαδήποτε παρέμβαση, πρόσθεση η αφαίρεση, θελήσουμε να κάνουμε με τα πράγματα του Θεού, θα την πληρώσουμε με αποτυχία, αφού με τον τρόπο αυτό συστήνουμε την δική μας εθελοθρησκεία, που μας οδηγεί όχι στον Θεό αλλά στους εαυτούς μας.

Όλοι αν όχι οι περισσότεροι κόπτονται για το ποιος είναι ο αντίχριστος, πότε θα έλθει, πώς θα έλθει και τι θα κάμει. Οι πιο πολλοί τον περιμένουν και προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν διάφορα γεγονότα, ηλεκτρονικά, οικονομικά, πολεμικά, σεισμολογικά και άλλα και τα εντάσσουν στο project του αντιχρίστου.

Προσωπικά περιμένω τον Χριστό και δεν ασχολούμαι με τον αντίχριστο. Πολύ απλά ο αντίχριστος, το πνεύμα του αντιχρίστου και το σύστημά του μπορεί να έχει έλθει και να ενεργείται γύρω μας και εμείς να μη καταλαβαίνουμε τίποτα από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Ο απ. Ιωάννης λέγει στους πιστούς τότε ότι το πνεύμα του αντιχρίστου έρχεται και τώρα μάλιστα είναι εν τω κόσμω...

«Αγαπητοί, μη πιστεύετε εις παν πνεύμα, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα εν ήναι εκ του Θεού· διότι πολλοί ψευδοπροφήται εξήλθον εις τον κόσμον. Εκ τούτου γνωρίζετε το Πνεύμα του Θεού· παν πνεύμα, το οποίον ομολογεί ότι ο Ιησούς Χριστός ήλθεν εν σαρκί, είναι εκ του Θεού· και παν πνεύμα, το οποίον δεν ομολογεί ότι ο Ιησούς Χριστός ήλθεν εν σαρκί, δεν είναι εκ του Θεού· και τούτο είναι το πνεύμα του αντιχρίστου, το οποίον ηκούσατε ότι έρχεται, και τώρα μάλιστα είναι εν τω κόσμω».

Μήπως έχοντας την αίσθηση της προσμονής του αντιχρίστου, αντί να περιμένουμε τον Χριστό βρισκόμαστε να περιμένουμε τον αντίχριστο άρα τοποθετούμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας αργότερα την ένδοξη έλευση του Χριστού! Όμως η έλευση του Χριστού θα έλθει ξαφνικά, σαν κλέφτης μέσα στη νύχτα. Και η νύχτα είναι ήδη πολύ σκοτεινή...

Όλα αυτά που λέγει η Γραφή θα γίνουν μέχρι κεραίας, όμως εμείς πρέπει να έχουμε τα μάτια υψωμένα περιμένοντας την μακαρία ελπίδα του ερχομένου Βασιλιά μας Χριστού και να αγιαζόμαστε... Το όραμα του ερχομού του Χριστού και της βασιλείας των ουρανών ας είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας! Αυτό θα μας βοηθήσει να καθαρίζουμε τους εαυτούς μας καθώς Εκείνος είναι καθαρός! (Α΄ Ιωάν. 3,3)

Δεν ξέρω αν η ανομία έχει και άλλα περιθώρια από αυτά που οι γενιές των ανθρώπων έχουν νοιώσει μέχρι σήμερα, μπορεί ναι, μπορεί όμως και όχι...

Στη δεύτερη περίπτωση κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ή να αφαιρέσει την πιθανότητα να έλθει ο Χριστός ακόμα και απόψε το βράδυ!"
(Από το διαδίκτυο)
=
Μήπως και εσύ περιμένεις τον αντίχριστο αντί για τον ΧΡΙΣΤΟ;
Μήπως αντί να αποβλέπεις εις τον ΙΗΣΟΥ, ψάχνεις στα σύννεφα να βρεις τον αντίπαλο ή το κακό αντίτυπό Του;
Αν έτσι συμβαίνει, κρίμα. Επειδή έτσι χάνεις το χρόνο σου και χάνεις το στόχο σου...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ

"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας
 ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com