6.1.12



Για γέλια ή για κλάματα;

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ 
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στη διαδικασία του βαπτίσματος του σταυρού (γιατί το κάνουν κανείς δεν μπορεί να απαντήσει θρησκευτικά) ο φουκαράς ο παπάς, πιστός τηρητής του εθίμου κατάφερε να βουλιάξει μαζί με τη βάρκα του.

Το βέβαιο είναι πως με όλα αυτά τα ύποπτης καταγωγής έθιμα, ο λαός μας δείχνει ξανά και ξανά το σκοτάδι που βρίσκεται και πόσο οι πνευματικοί του ταγοί τον αποκοιμίζουν αδιόρθωτοι.

Εφέτος ο κόσμος έκραξε τους πολιτικούς, μήπως σε λίγο θα κράξει και τους κληρικούς; Αν ήταν έξυπνοι θα έπρεπε να το προλάβουν!

 ====================================================


Να την έχουν να την χαίρονται...


Μια νέα θρησκεία, εντελώς διαφορετική από όλες τις άλλες --ή ίσως και όχι, αναλόγως πώς το κρίνει καθένας-- αναγνωρίστηκε εσχάτως από το κράτος της Σουηδίας.
__Οι πιστοί της "Εκκλησίας" διακηρύττουν την πίστη τους όχι σε κάποια ανώτερη δύναμη, αλλά στην αντιγραφή αρχείων και πληροφοριών μέσω διαδικτύου!
__Πρόκειται για την "Εκκλησία του Κοπιμισμού" (Εκκλησία της Αντιγραφής -- Kopimistsamfundet στα σουηδικά) της οποίας βασικό δόγμα είναι η ιερότητα της ελεύθερης ανταλλαγής αρχείων. Οι πιστοί (Κοπιμιστές) αποδίδουν ιδιότητες ιερού  Μυστηρίου στην εν λόγω διαδικασία και γι' αυτό  αναγνωρίζουν ως ιερά τα σύμβολα των πλήκτρων CTRL+C και CTRL+V που χρησιμοποιούνται για αντιγραφή και επικόλληση αρχείων.

Τι προβλέπει το νέο δόγμα
__Σύμφωνα με την νέα θρησκεία, την οποία ίδρυσε ο 19χρονος φοιτητής φιλοσοφίας, Αϊσακ Γκέρσον, η κάθε πληροφορία στο δαδίκτυο έχει αξία τόσο ως μορφή όσο και ως περιεχόμενο και μάλιστα η αξία της πολλαπλασιάζεται μέσω της αντιγραφής. 
__Οι «θρησκευτικές» τους τελετές, τα copyactings είναι ουσιαστικά μίνι φεστιβάλ αντιγραφής όπου οι πιστοί ενθαρρύνονται να αντιγράψουν μεταξύ τους τα πάντα. Άλλωστε το πιστεύω τους είναι "Copy and seed."
__«Η επίσημη αναγνώρισή μας από το σουηδικό κράτος αποτελεί ένα μεγάλο βήμα μπροστά για εμάς. Ελπίζουμε πως κάποια ημέρα θα μπορούμε να ζούμε χωρίς τον φόβο του διωγμού» ισχυρίζονται οι Κοπιμιστές!

Ασφαλώς και πρόκειται για χονδροειδές αστείο, που όμως στη σημερινή σαθρή και στερημένη από αξίες εποχή, όλα παίζονται και με όλα μπορείς να παίζεις -- ακόμη και με τα ιερά και όσια.
Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει οποιαδήποτε συνέχεια στην ιστορία αυτή, όμως εμάς μας θύμισε πολλούς "ιεροκήρυκες" και "αρθρογράφους" της παραδοσιακής θρησκείας που χωρίς καμία δυσκολία ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ και τα επαναλαμβάνουν ως δήθεν δικά τους και ως "θείες αποκαλύψεις"....

 ====================================================
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com

Εσύ πώς ζεις την πίστη σου;


 
H Ibtihaj Muhammad είναι η πρώτη Μουσουλμάνα Αμερικανίδα που ετοιμάζεται να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του 2012 στο Λονδίνο φορώντας μαντίλα.
__Από συνέντευξη που έδωσε στο National Public Radio μάθαμε τα εξής ενδιαφέροντα, και ίσως προκλητικά για μερικούς χριστιανούς του γλυκού νερού... 
 
__Σύμφωνα με όσα είπε, διάλεξε το άθλημα της ξιφασκίας από τη ηλικία των 12 ετών, επειδή αυτό της επιτρέπει να αθλείται χωρίς να πρέπει να αφήνει ακάλυπτο το σώμα της.
«Ως πιστή μουσουλμάνα, ήξερα ότι όχι μόνο έπρεπε να βρω ένα άθλημα που να ταιριάζει στις θρησκευτικές μου πεποιθήσεις, αλλά και όπου θα μπορούσε το σώμα μου να καλύπτεται πλήρως».

__Εκείνο που κυρίως της αρέσει στην ξιφασκία είναι ότι, εφόσον αγωνίζεται μόνη και όχι μέσα σε ομάδα, μπορεί να κρίνει τον εαυτό της και να διορθώνεται, καθώς επίσης να ξέρει πως όταν χάνει, χάνει από δικά της λάθη και όχι από τα λάθη κάποιου άλλου.
__Στη διάρκεια της προετοιμασίας της έπρεπε να προπονηθεί και μέσα στο μήνα του Ραμαζανιού, όπου οι μουσουλμάνοι δεν τρώνε και δεν πίνουν από την ανατολή του ηλίου ως την δύση, και μάλιστα με τέλεια αποχή από νερό. Αυτό αντιμετωπίστηκε με το να ξυπνάει 2 φορές τη νύχτα για να παίρνει τα απαραίτητα υγρα ώστε να μην υποφέρει από αφυδάτωση. Είπε:
«Ξέρετε, η νηστεία είναι ένα μέρος της ζωής μου ως μουσουλμάνας, και, αν τελικά η ξιφασκία εμπόδιζε την άσκηση της θρησκείας μου με κάποιο τρόπο, θα έπρεπε να εγκαταλείψω το σπορ.»

Κατά σύμπτωση οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 συμπίπτουν επίσης με το Ραμαζάνι και γι’ αυτή τη δυσκολία η Ibtihaj Muhammad λέει:
«Ξέρετε, το να είσαι μια μουσουλμάνα Αμερικανίδα δεν είναι καθόλου εύκολο. Αντίθετα είναι πολύ δύσκολο. Και ο τρόπος που ζω το Ισλάμ μιλάει από μόνος του. Οι άνθρωποι μπορούν είτε να με δεχτούν ή να μη με δεχτούν. Και αισθάνομαι το ίδιο στους Αγώνες. Δεν νομίζω ότι οι ακραίοι μουσουλμάνοι εκπροσωπούν αυτό που είμαι εγώ –μια πολύ συντηρητική μουσουλμάνα–, ενώ πολλοί από τους μουσουλμάνους εδώ γύρω είναι εξαιρετικά φιλελεύθεροι».

Καταλήγοντας τη συνέντευξή της είπε:
«Στην πραγματικότητα είμαι διαφορετική. Είμαι Αφροαμερικανίδα και φορώ μαντίλα. Έτσι ξέρω ότι φαίνομαι εντελώς διαφορετικά από τους συμπαίκτες μου, και δεν περιμένω ότι όλοι θα αγνοήσουν αυτό το γεγονός. Θέλω να πω, επίσης ότι στην ξιφασκία υπάρχουν πολύ λίγοι μουσουλμάνοι. Είμαι η μόνη μουσουλμάνα στην ομάδα μας, αλλά υπάρχουν και άλλες μειονότητες. Η ξιφασκία έχει κάνει πολλά για μένα. Με βοήθησε να είμαι σε ένα μεγάλο πανεπιστήμιο, και δεν θα ήμουν αυτό που είμαι εγώ στη ζωή μου, χωρίς την ξιφασκία, χωρίς αυτό το σπορ. Και με βοήθησε να έχω στόχο με τόσους πολλούς τρόπους. Έτσι, αν το μήνυμά μου αγγίζει κάποιον, ελπίζω ότι θα αγγίξει περισσότερα παιδιά από οτιδήποτε άλλο. Θέλω να είναι άνετα με το δέρμα τους και να αισθάνονται άνετα με τη διαφορετική θρησκεία τους, και αυτό όχι μόνο μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά παντού.»

Πόσοι χριστιανοί θα ήταν έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες ή αντίστοιχες θυσίες για την πίστη τους;
Είπαμε στην αρχή, ότι αυτά τα λόγια της αθλήτριας είναι ίσως προκλητικά για μερικούς χριστιανούς του γλυκού νερού... 
Ευχόμαστε να υπήρχαν αρκετοί χριστιανοί νέοι που θα σκέφτονταν με παρόμοιο τρόπο για τη δική τους πίστη. 
 ====================================================
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com

Χριστιανοί και Μασώνοι;


Τα παραπάνω δημοσιεύθηκαν με αφορμή την τηλεοπτική εκπομπή του κ. Χίου "Μακελειό" (18-12-2011), όπου παρευρέθηκε προσκαλεσμένος και ένας Μασώνος, που δήλωσε τιμή του ότι έχει αυτή την ιδιότητα.

__ΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ; 
Ο Χριστός ρώτησε αλλά οι "χριστιανοί" δυσκολεύονται να απαντήσουν επειδή το σκοτάδι "βολεύει" τα σκοτεινά έργα τους.

------------------------------------------------------------------------------------

Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com

Πόσες φορές συγχωρούμε;


«Τότε προσελθών προς αυτόν ο Πέτρος, είπε· Κύριε, ποσάκις αν αμαρτήση εις εμέ ο αδελφός μου και θέλω συγχωρήσει αυτόν; έως επτάκις; Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς· Δεν σοι λέγω έως επτάκις, αλλ' έως εβδομηκοντάκις επτά.» (Ματθ. 18:21-22)  

Όταν ο Πέτρος ήρθε στον Κύριο για να ρωτήσει «πόσες φορές πρέπει να συγχωρεί τον αδελφό του», δεν αναφέρεται όμως εξυπακούεται πως στο μυαλό του θα είχε ένα λογαριασμό, ένα κατάστιχο, όπου θα κατέγραφε τις «αμαρτίες» του αδελφού – «Μία, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε, έξι, επτά, ΚΑΗΚΕΣ!»
__Είναι περίεργο πώς μπορεί κάποιος να «συγχωρεί» και όμως να θυμάται τον αριθμό πόσες φορές συγχώρεσε...
__Στο σημείο αυτό είναι απαραίτητο να εξηγήσουμε πως όταν ο Χριστός αναφέρεται σε συγχώρεση, δεν μιλάει για συγχώρεση «άνευ όρων», όπως δυστυχώς συχνά ακούγεται από τους άμβωνες και έχει γραφτεί σε διάφορα βιβλία και περιοδικά, αλλά για συγχώρεση που θα επακολουθήσει ΕΦΟΣΟΝ προηγουμένως ο φταίχτης «επτάκις της ημέρας επιστρέψη προς σε λέγων· Μετανοώ» (Λουκ. 17:4).
__Μόνο τότε είναι δίκαιο και σωστό στον άνθρωπο να συγχωρέσει εκείνον που τον αδίκησε. Μόνο τότε θα μπορεί να τον τακτοποιήσει στην καρδιά του και να «διαγράψει» το σφάλμα του –όχι μόνο– αλλά και να σταματήσει να μετράει τα σφάλματά του. 
__Και τότε, βεβαίως, δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ στο 77, μα ούτε και στο 7, επειδή στο νου του θα έχει αφαιρεθεί κάθε ανάμνηση του αδελφικού σφάλματος από την αγάπη η οποία «θέλει καλύψει πλήθος αμαρτιών» (1Πέτ. 4:8).
__Όλα τα παραπανήσια, είναι «ωραία και παχιά λόγια», που όμως βρίσκονται πέρα από τη δύναμη του ανθρώπου μα, κυρίως, μακριά από τη διδασκαλία του Χριστού.
------------------------------------------------------------------------------------

Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com