14.8.12

Όχι 5 σκαλιά πιο κάτω...
=
Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, στην ΝΕΤ: «Εμείς σήμερα είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί, γιατί κάποιος προγονός μας επέλεξε να ζήσει χειρότερα για να διατηρήσει την πίστη του. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον που γνωρίζει αυτή την ιστορική διαδρομή, να αρνείται σε κάποιον άλλον άνθρωπο το δικαίωμα να έχει τη δική του θρησκεία και να λατρεύει και να προσεύχεται στο Θεό που εκείνος επιλέγει».

Κύρια σημεία συνέντευξης
Για την προσευχή για τη λύση της Νηστείας του Ραμαζανίου
Η Πολιτεία, όπως και πέρσι, προσφέρει στους Έλληνες πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος και στους περίπου 32.000 νόμιμους μετανάστες μουσουλμανικού θρησκεύματος ορισμένους, χώρους σε δύο μεγάλα στάδια στο ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ για να προσευχηθούν.
Για την εσκεμμένη παραπληροφόρηση διαφόρων μέσων ενημέρωσης
Πέρσι, την ώρα που βρισκόμουν στο ΟΑΚΑ και παρακολουθούσα την διαδικασία της προσευχής με πληροφόρησαν ότι σε ένα blog αναφέρεται ότι 120.000 μουσουλμάνοι εισβάλουν στο ΟΑΚΑ, έχει χαθεί ο έλεγχος, η Αστυνομία δεν ξέρει τι να κάνει, οι πολίτες είναι ανάστατοι κι εγώ έβλεπα μπροστά μου εκείνη τη στιγμή περίπου 560 άτομα και σε έναν άλλο χώρο που είχαμε δώσει πάλι δίπλα στο ΟΑΚΑ, απ’ την κάτω πλευρά, οι χιλιάδες μουσουλμάνοι ήταν μόλις 47!
Για τη σχέση Ορθοδοξίας και Θρησκευτικής Ελευθερίας
Το έθνος αυτό συγκροτήθηκε, μεταξύ άλλων λόγων, και γιατί ήθελε να θρησκεύεται ελεύθερα, ήθελε δηλαδή να πηγαίνει στην Εκκλησία και να κάνει την προσευχή του.
Ήθελε οι Εκκλησίες  του να είναι στο ίδιο επίπεδο με τα τζαμιά και όχι 5 σκαλιά πιο κάτω, ήθελε λοιπόν, να κάνει κάτι που σήμερα το θεωρούμε αυτονόητο.
Είναι προφανές ότι για ένα έθνος που  έχυσε αίμα για να υπάρχει θρησκευτική ελευθερία, είναι ίδιον του πολιτισμού του, να εγγυάται αυτή τη θρησκευτική ελευθερία και σε όποιον άλλον βρίσκεται σ’ αυτή τη χώρα είτε είναι Έλληνας πολίτης είτε είναι νόμιμος μετανάστης, είτε επισκέπτης.
Για τις διώξεις κατά Χριστιανών
Υπάρχουν μετανάστες που έχουν φύγει από τις χώρες τους γιατί είναι Χριστιανοί. Οι Χριστιανοί δεν είναι πλειοψηφία σε όλες τις χώρες, ούτε ομάδες οι οποίες απολαμβάνουν θετικής μεταχείρισης παντού. Υπάρχουν χώρες όπου το να είσαι χριστιανός στοιχίζει τη ζωή σου.
Τι γίνεται στη προσευχή για τη λύση της νηστείας του Ραμαζανίου
Στις 7.30 το πρωί, διαβάζεται η προσευχή και ακολουθεί το κήρυγμα αγάπης. Αυτό κρατά μισή ώρα και μετά όλοι φεύγουν.
Ποιος είναι ο στόχος της Πολιτείας
Η χώρα μας θέλει κάτι πάρα πολύ απλό, να μην ξαναζήσει αυτό που ζήσαμε πριν δύο χρόνια, όταν εκατοντάδες άνθρωποι πήγαν στις πλατείες για να προσευχηθούν και κάποιοι άρχισαν να τους βρίζουν και να τους επιτίθενται. Δεν πρέπει να ξαναγίνει γιατί στη συγκεκριμένη στιγμή μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στην κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ηρεμία της χώρας και στη διεθνή της εικόνα.
=
__Πολύ ενδιαφέροντα τα παραπάνω σημεία που αναδημοσιεύουμε από το ιστολόγιο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ.
__Δυστυχώς οι σημερινοί θρησκόληπτοι και θρησκειοκάπηλοι στη χώρα μας έχουν ξεχάσει αυτές τις αρχές και κάνουν (αρκετά πολλοί) ό,τι αντίθετο και μισαλλόδοξο προς βλάβην και της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας ειδικότερα.
.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com