10.11.11



Άγιοι αλλά όχι Όσιοι *
Προσφάτως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα USA Today ένα άρθρο για την κατάσταση των χριστιανών στην Αμερική με βάση μια μελέτη της ερευνητικής ομάδας Barna.
__Σύμφωνα με αυτό, περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ υποστηρίζουν ότι είναι Χριστιανοί και θα πάνε στον ουρανό, όμως ακολουθώντας τους δικούς τους ηθικούς κώδικες και απορρίπτοντας τις παραδοσιακές θρησκευτικές δεσμεύσεις.
__Στο άρθρο, ο George Barna, λέει: «Είμαστε μια κοινωνία σχεδιασμένη στα μέτρα μας. Θέλουμε τα πάντα προσαρμοσμένα στις προσωπικές μας ανάγκες -τα ρούχα, το φαγητό, η παιδεία μας»
Και το άρθρο συνεχίζει για να συνδέσει αυτή την τάση με τη θρησκεία.
__Σε ένα νέο βιβλίο του Barna, όλα τα πορίσματα σχετικά με τις πρακτικές της πίστης κατρακυλούν προς τα κάτω, εκτός από τις σκέψεις για τη μεταθανάτια ζωή. Περισσότεροι σήμερα ισχυρίζονται ότι έχουν δεχτεί τον Χριστό (41% το 2011 έναντι 35% το 1991), όμως λιγότεροι πηγαίνουν στην εκκλησία (40% το 2011 έναντι 49% το 1991). 
__Η μελέτη της Αγίας Γραφής, ο εθελοντισμός στην εκκλησία, η παρακολούθηση διδασκαλίας και η πίστη στην βιβλική αξιοπιστία επίσης έχουν μειωθεί.
__Και ο Barna κατέληξε: 
"Οι άνθρωποι λένε, «Πιστεύω στον Θεό. Πιστεύω ότι η Βίβλος είναι ένα καλό βιβλίο. Και ύστερα πιστεύουν και κάνουν ό,τι θέλουν».
Μήπως αυτή η εικόνα σου
είναι επίσης γνωστή και εδώ στην Ελλάδα;
Μήπως αφορά και εσένα προσωπικά;


[*] Όσιος = ο σύμφωνος με τον θείο νόμο, ο αφιερωμένος στον Θεό.

_____________________________________
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: BBASOS@gmail.com