17.9.12

Η αρχαιολογία επιβεβαιώνει τη Βίβλο

Η αρχαιολογία επιβεβαιώνει τη Βίβλο
==
__Ο Μαχαιρούντας είναι το περίφημο σκηνικό του αποκεφαλισμού του Ιωάννη του Βαπτιστή. Ο ιστορικός Ιώσηπος επιβεβαιώνει την ιστορία των Ευαγγελίων όταν ο Ιωάννης καταδίκασε το γάμο του Ηρώδη Αντίπα με  τη γυναίκα του αδελφού του, Ηρωδιάδα. Η κόρη της Ηρωδιάδας Σαλώμη χόρεψε για τον θετό πατέρα της, και όταν ο Ηρώδης προσφέρθηκε να της δωρίσει ό,τι αν ζητήσει, εκείνη ζήτησε τον αποκεφαλισμό του Ιωάννη του Βαπτιστή.

__Στις φωτογραφίες παρουσιάζεται αναπαράσταση του Φρουρίου Μαχαιρούντα, όπου αποκεφαλίστηκε ο Βαπτιστής και στο οποίο αναφέρεται το τεύχος Σεπτ.- Οκτώβ. 2012 του Περιοδικού «Επιθεώρηση Βιβλικής Αρχαιολογίας», με άρθρο του διευθυντή ανασκαφών Győző Vörös ο οποίος υποστηρίζει ότι τώρα "μπορούμε να εντοπίσουμε την ίδια την θέση του κόμματος, όπου χόρεψε Σαλώμη».

__Ο Μαχαιρούντας που αρχικά ήταν μάλλον ένα στρατιωτικό φυλάκιο, ύστερα από εκτεταμένες ανακαινίσεις από τον Ηρώδη μετατράπηκε σε πολυτελές παλάτι. Ο αποκεφαλισμός του Ιωάννη του Βαπτιστή έδωσε στο παλάτι του Ηρώδη ειδική φήμη.
__Η αναπαράσταση του φρουρίου δημοσιεύεται στο περιοδικό Επιθεώρηση Βιβλικής Αρχαιολογίας για πρώτη φορά, με ευγενική προσφορά του Győző Vörös και της Ουγγρικής Ακαδημίας των Τεχνών.

ΠΗΓΗ: Biblical Archaeology Review, Σεπτέμβριος / Οκτώβριος 2012
.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com