8.2.12


Προστασία ή προδοσία;


Γράφοντας εχθές σχετικά με την περίφραξη που χρειάζεται στη ζωή του πιστού (και στην Εκκλησία) θυμηθήκαμε το μεγαλύτερο τείχος που έχτισαν ποτέ οι άνθρωποι, το γνωστό ως Μέγα Σινικό Τείχος.

Γράφει η Βικιπαίδεια:
Το Σινικό τείχος, είναι μια κινεζική οχύρωση που χτίστηκε από το τέλος του 14ου αιώνα μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές από τις μογγολικές και τουρκικές φυλές. Η δόμησή του στη σημερινή μορφή προηγήθηκε από διάφορα άλλα τείχη που χτίστηκαν από τον 3ο αιώνα π.Χ. ενάντια στις επιδρομές των νομαδικών φυλών που προέρχονται από τις περιοχές που ανήκουν σήμερα στη Μογγολία και τη Μαντζουρία. Το τείχος εκτείνεται σε μήκος 8.851,8 χλμ., σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση, αποτελώντας το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα.
Για τούτο το μέγα ανθρώπινο επίτευγμα, με τα δεδομένα της εποχής που χτίστηκε, είναι γνωστό ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΕΡΠΗΔΗΘΗΚΕ. Ποτέ κανένας εχθρός δεν μπόρεσε να το σπάσει, να το καταστρέψει και να το περάσει ως νικητής.

Όμως, η πικρή αλήθεια για τους κατασκευαστές του είναι ότι, το Σινικό Τείχος δεν μπόρεσε πάντα να προστατεύσει τους Κινέζους, όχι εξαιτίας της δύναμης ή υπεροχής των εχθρών, αλλά ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΑΧΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ.

Δωροδοκίες και εξαγορές των φρουρών, συχνά ήταν η αιτία που αντί οι εχθροί να χρειαστεί να γκρεμίσουν ή να περάσουν επάνω από το Τείχος, κάποιοι από τους «φρουρούς» του ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ για να περάσουν εύκολα και να το ΑΛΩΣΟΥΝ.

Με άλλα λόγια, επαναλήφθηκε κι εδώ εκείνο που αιώνες πριν έγινε –και δυστυχώς συνεχίζει να γίνεται μέχρι σήμερα—στην εκκλησία, όπου οι ΗΓΕΤΕΣ, οι «ποιμένες» ήταν και είναι οι πρώτοι που παραδίδονται ΣΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ και αφήνουν να εισβάλλει στο ποίμνιο των πιστών...

Προσέξτε τι γράφει ο Έσδρας για τον αρχαίο Ισραήλ στα χρόνια της βαβυλωνιακής αιχμαλωσίας: 
«Ο λαός του Ισραήλ και οι ιερείς και οι Λευΐται, δεν εχωρίσθησαν από του λαού των τόπων τούτων, και πράττουσι κατά τα βδελύγματα αυτών, των Χαναναίων, των Χετταίων, των Φερεζαίων, των Ιεβουσαίων, των Αμμωνιτών, των Μωαβιτών, των Αιγυπτίων και των Αμορραίων· διότι έλαβον εκ των θυγατέρων αυτών εις εαυτούς και εις τους υιούς αυτών· ώστε το σπέρμα το άγιον συνεμίχθη μετά του λαού των τόπων· και η χειρ των αρχόντων και των προεστώτων ήτο πρώτη εις την παράβασιν ταύτην.» (Έσδρας 9:1)

Αυτό το αρχαίο μάθημα, δυστυχώς, δεν το έμαθαν οι σύγχρονοι ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΣΤΩΤΕΣ του λαού που ονομάζεται με το «όνομα του Κυρίου», έγιναν ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, η διαφορά τους είναι μόνο στο όνομα, όμως στην ουσία ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΑ με τους ειδωλολάτρες... όντας εκείνοι ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΙΝ ΤΑΥΤΗΝ... 
Το αναλογίζεστε;

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com