8.2.12



Φαρισαϊσμός και Δοσιλογισμός...



Ο π. Ηλίας Υφαντής συχνά αναφέρεται στα επίκαιρα γεγονότα με τα ηλεκτρονικά του μηνύματα, όπως το παρακάτω. 
Αξίζει να το προσέξουμε: 
==================================
http://papailiasyfantis.wordpress.com  (yfantis.ilias@gmail.com)




__Στο κήρυγμα της περασμένης Κυριακής (5-2-12) του Τελώνη και του Φαρισαίου, είπε, μεταξύ άλλων:

__Ας έρθουμε τώρα να δούμε πού και πώς συναντάμε τους δύο τύπους της ευαγγελικής παραβολής στη σημερινή κοινωνική μας πραγματικότητα.

__Οι Γερμανοί, για παράδειγμα, που ταλανίζουν τα «γουρούνια» της Νότιας Ευρώπης και ιδιαίτερα εμάς τους τελώνες Έλληνες, τους διεφθαρμένους και τεμπέληδες, δεν είναι ολόιδιοι με το φαρισαίο της παραβολής;
__Και να σκεφθεί κανείς ότι οι Γερμαναράδες, που μας εξευτελίζουν, υπήρξαν ο κακουργότερος, μεταξύ των Ευρωπαίων, λαός, στον εικοστό αιώνα: Με τους δυο παγκόσμιους πολέμους, με τους οποίους κατέστρεψαν την Ευρώπη, θυσιάζοντας εκατομμύρια αθώων ανθρώπων.
__Οι νεώτεροι δεν μπορούν να διανοηθούν το μέγεθος της γερμανικής κακουργίας. Αλλά εμείς οι μεγαλύτεροι, που ζήσαμε τη θηριωδία τους, απορούμε πώς οι λαοί του Νότου και ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες ανεχόμαστε το απύθμενο θράσος τους.
__Πώς ανεχόμαστε τους φονιάδες αυτούς των λαών να μας δίνουν μαθήματα δεοντολογίας; Και να θέλουν να πετύχουν δια μέσου του δολοφονικού μαμμωνά ο, τι τότε με τα πολεμικά μέσα δεν κατάφεραν! [...]

Και έχουν, λέει, και δικαστήρια οι λήσταρχοι και δολοφόνοι αυτοί των λαών. Τα οποία βλέπουν τα εγκλήματα πολέμου του Μιλόσεβιτς και του Κάρατζιτς, του Σαντάμ Χουσεΐν, του Καντάφι, κλπ. αλλά δεν ξέρουν τίποτε για τα απείρως μεγαλύτερα και με κατασκευασμένες αφορμές εγκλήματα πολέμου των Μπους (πατέρα και γιου), του Κλίντον, του Μπλαιρ. Και τόσων άλλων διαπρεπών εκπροσώπων του καλού υπόκοσμου του τσογλαΝΑΤΟ.
__Και, μάλλον, βρίσκουν ότι δικαίως εξόντωσαν οι έντιμοι Γερμαναράδες τους Έλληνες στο Δίστομο και σε τόσες άλλες περιπτώσεις. Που όχι μόνο ποικιλοτρόπως μας λήστεψαν, αλλά και άλλοτε προσχηματικά και άλλοτε απροσχημάτιστα χιλιάδες λαού δολοφόνησαν.
__Και να, που τώρα μας κουνάνε και επιτιμητικά το δάχτυλο. Και μας καλούν να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Ενώ για τις αντίστοιχες δικές τους υποχρεώσεις δεν θέλουν να θυμηθούν, απολύτως, τίποτε. Οι αμετανόητοι κακούργοι!

Αλλά κοντά στους φαρισαίους υπάρχουν και οι τελώνες.
__Οι τελώνες, της εποχής του Χριστού, είχαν ως έργο τους να μαζεύουν τους φόρους για λογαριασμό των κατακτητών Ρωμαίων. Και, εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους, να εκβιάζουν το λαό και να του παίρνουν όσα ήθελαν. Με αποτέλεσμα να πλουτίζουν αυτοί και ο λαός να δεινοπαθεί.
__Ό,τι, δηλαδή, κάνουν και οι δικές μας δοσίλογες κυβερνήσεις και τα δοσίλογα κόμματα σήμερα. Που ληστεύουν το λαό, για να δίνουν στους επικυρίαρχους τοκογλύφους όσα εκείνοι «αποφασίζουν και διατάσσουν»!
__Και βέβαια δεν έχουν καμιά σχέση με τον τελώνη της παραβολής. Που, μετανοιωμένος, χτυπούσε τα στήθη του και παρακαλούσε το Θεό να τον συγχωρήσει.
__Κι αν κάποιοι παρουσιάζονται μετανοημένοι, απλά και μόνο υποκρίνονται αναίσχυντα, καταβάλλοντας ύστατη προσπάθεια να εξαπατήσουν για μια κόμη φορά το λαό. Έτσι ώστε να τους ξαναψηφίσει! Για να συνεχίσουν να τον κατακλέβουν και να τον καταληστεύουν στο διηνεκές.
__Και είναι απορίας άξιο, που οι σφυγμομετρήσεις δίνουν άνισα ποσοστά στα εξίσου υπεύθυνα για την προδοσία σε βάρος της πατρίδας κόμματα. Τη στιγμή, που όλοι τους θα έπρεπε να έχουν κοινό παράγοντα το μηδέν. Ακόμη και κάτω του μηδενός.
__Αλλά τα ήθη των μεταλλαγμένων ανθρωποειδών μεταλλάχτηκαν κι αυτά μαζί τους.
__Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι ένα παραδοσιακό γνωμικό έλεγε πως «την προδοσία πολλοί αγάπησαν, αλλά τον προδότη κανείς».
Κι όμως στις μέρες μας, το 30% και περισσότερο των ψηφοφόρων αγαπούν, όχι μόνο την προδοσία, αλλά και τους προδότες.
__Που σημαίνει ότι όχι μόνο ο φαρισαϊσμός άλλα και ο δοσιλογισμός έχει καταντήσει να είναι κυρίαρχη ιδεολογία της εποχής μας…
παπα-Ηλίας 


==================================


Άρα ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ... Μαζί τα φάγαμε --καθένας όσο μπορούσε-- και μαζί συνεχίζουμε να σπαταλάμε και τα λίγα που μας απομένουν... Τα ξενυχτάδικα λειτουργούν κανονικά, τα τυχερά παιχνίδια λειτουργούν κανονικότερα, τα πρόστυχα καρναβάλια ξεφαντώνουν, η πορνεία και τα πορνεία εξαπλώνονται, ο χορός συνεχίζεται... και  ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ...

 --------------------------------------------------------------------------------------------------
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com