6.2.14

Εκκλησίες και σεξουαλική κακοποίηση...

Εκκλησίες και σεξουαλική κακοποίηση...
.
.
Ο ΟΗΕ καταγγέλλει το Βατικανό για σεξουαλική κακοποίηση χιλιάδων παιδιών 
Ο ΟΗΕ κάλεσε το Βατικανό να "απομακρύνει αμέσως" όσους κληρικούς ευθύνονται ή είναι ύποπτοι για παιδεραστία και να τους παραδώσει στις αρχές, όπως επισημαίνεται σε μία χωρίς προηγούμενο επικριτική έκθεση.
Η Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι η Αγία Έδρα πρέπει επιπλέον να παραδώσει στις αρχές τα αρχεία για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης δεκάδων χιλιάδων παιδιών, ώστε να λογοδοτήσουν οι ένοχοι και "όσοι απέκρυψαν τα εγκλήματά τους".
Η έκθεση της Επιτροπής έγινε ύστερα από δημόσια κατάθεση αξιωματούχων του Βατικανού τον περασμένο μήνα.
"Η Επιτροπή ανησυχεί έντονα επειδή η Αγία Έδρα δεν έχει αναγνωρίσει την έκταση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν, δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και για την προστασία των παιδιών, και έχει υιοθετήσει πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στη συνέχιση της κακοποίησης και στην ατιμωρησία των δραστών", αναφέρει η έκθεση.
Το Βατικανό αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα.
Επίσης η Επιτροπή του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι η Καθολική Εκκλησία δεν έχει λάβει ακόμη μέτρα για την αποφυγή νέων κρουσμάτων όπως εκείνα σε τα ιδρύματα στην Ιρλανδία. Άλλη επιτροπή που συγκροτήθηκε τον Δεκέμβριο από τον πάπα Φραγκίσκο θα πρέπει να διερευνήσει όλες τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών "καθώς και τους χειρισμούς τους από την ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας", σημειώνει η έκθεση, επειδή οι δράστες έχουν μετακινηθεί από ενορία σε ενορία ή σε άλλες χώρες "σε μία προσπάθεια συγκάλυψης αυτών των εγκλημάτων", γεγονός που ο νέος πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε "ντροπή της Εκκλησίας".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ================================== 
Δυστυχώς παρόμοια φαινόμενα και αποσιώπησή τους εκδηλώνονται σε όλες τις θρησκευτικές ομάδες, και μπορούν να σταματήσουν μόνο με αυστηρή εφαρμογή των νόμων στα κλειστά ιδρύματα, σέκτες και διακονίες...
 =
«Διότι εισεχώρησαν λαθραίως τινές άνθρωποι, οίτινες ήσαν παλαιόθεν προγεγραμμένοι εις ταύτην την καταδίκην, ασεβείς, μεταστρέφοντες την χάριν του Θεού ημών εις ασέλγειαν, και αρνούμενοι τον μόνον δεσπότην Θεόν και Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν»
Ιούδα 1:4 )        

Το ιστολόγιο    « Ν Ε Α   Κ Α Ι   Π Α Λ Α Ι Α » 

και η σελίδα   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »   στο Facebook
     
είναι αδελφές παρουσίες του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Υπόψη ότι οι σελίδες αυτές έχουν  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ   


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από τις σελίδες μας σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.

Αυτό όμως δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι συμφωνούμε ή εγκρίνουμε τις απόψεις των άλλων.