6.2.14

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ χριστιανικός ναός...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ χριστιανικός ναός...
.
.

Στην πεδιάδα Ιμερετίνσκαγια αγίασαν το Ναό της Αχειροποίητης Εικόνας του Σωτήρος Χριστού που κατασκευάστηκε ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι.

Ο Ναός θα γίνει ένα από τα βασικά αξιοθέατα του Ολυμπιακού Πάρκου: κατασκευάστηκε με το ασυνήθιστο για το Σότσι βυζαντινό ρυθμό, μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι "Ρωσία 24".

Νωρίτερα, πριν τα Χριστούγεννα, στο Ναό αγίασαν το ιερό με μικρή λειτουργία. Τώρα, όταν τα πάντα είναι έτοιμα, τη μεγάλη λειτουργία του αγιασμού έκανε ο μητροπολίτης Ισίδωρος του Εκατερινοντάρ και Κουμπάν.

Ο Ναός της Αχειροποίητης Εικόνας του Σωτήρος Χριστού υψώνεται στα 43 μέτρα και φαίνεται από παντού, από το δρόμο, από το πάρκο, τη νύχτα είναι φωτισμένος έτσι ώστε διακρίνεται ως αρχιτεκτονικό βασικό στοιχείο.

Το Ναό κατασκεύασαν στο βυζαντινό ρυθμό, μέσα τις τοιχογραφίες εκτέλεσαν οι τεχνίτες από σχολές των καλών τεχνών. Όλη η εικόνα έχει ρεαλιστική όψη και θυμίζει τα έργα του Ρώσου ζωγράφου Βασνετσόφ.

Πριν αρχίσει η κατασκευή του ναού, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δίπλα τα ερείπια της βυζαντινής βασιλικής του 9ου αιώνα. Και έναν τάφο, προφανώς, κάποιου μεγαλομάρτυρα. Το όνομά του ακόμα δεν προσδιορίστηκε , τα λείψανα όμως αποφάσισαν να μεταφέρουν στο χώρο του νέου ναού, μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός.

Την παραμονή της τελετής ενάρξεως το Ναό θα επισκεφτεί ο Πατριάρχης Κύριλλος, θα τελέσει τη λειτουργία και, κατά πάση πιθανότητα, εδώ θα δώσει την ευλογία του σε Ρώσους αθλητές.

 =
Σε εμάς τι απομένει να πούμε για όλα αυτά τα χάλια;  
Το ναό τον έφτιαξαν για τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ που είναι αφιερωμένοι ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ... 
=Ο ναός λέει αφιερώθηκε στην ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΕΙΚΟΝΑ του Χριστού.  =Ποια είναι αυτή;  =Πού την βρήκαν; =Γιατί μας θυμίζει το ΔΙΟΠΕΤΕΣ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΤΩΝ ΕΦΕΣΙΩΝ;
=Πώς και ξέρουν ότι τα λείψανα που βρήκαν ανήκουν σε μεγαλομάρτυρα και όχι σε κάποιον κακούργο; =Γιατί βιάστηκαν να τα βάλουν μέσα το ναό, αφού δεν ξέρουν καν σε ποιον ανήκουν; 
Σίγουρα ένα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΑΓΑΖΙ άνοιξαν οι φίλοι μας οι Ρώσοι... Γιατί να μεταφέρουν λείψανα από την Ελλάδα, και να μοιράζονται τα έσοδα, ενώ μπορούν ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ και να έχου όλα τα κέρδη δικά τους... 
Είναι για τούτο που κάποιες φορές αναρωτιόμαστε: Μήπως ήταν καλύτερα με την "κομμουνιστική αθεΐα" παρά με την "καπιταλιστική ειδωλολατρία";

Το ιστολόγιο    « Ν Ε Α   Κ Α Ι   Π Α Λ Α Ι Α » 

και η σελίδα   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »   στο Facebook
     
είναι αδελφές παρουσίες του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Υπόψη ότι οι σελίδες αυτές έχουν  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ   


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από τις σελίδες μας σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.

Αυτό όμως δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι συμφωνούμε ή εγκρίνουμε τις απόψεις των άλλων.