7.10.12

Προσέχετε...

Προσέχετε...
=
«Προσέχετε δε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς εσάς με ενδύματα προβάτων, έσωθεν όμως είναι λύκοι άρπαγες». (Ματθαίος 7:15)
=




Υπάρχουν τρεις ελληνικές λέξεις [προσέχετε, βλέπετε, φυλάττεσθε], οι οποίες προειδοποιούν για να αντιμετωπίσουμε έναν πιθανό κίνδυνο. Σε έναν κόσμο υπό τον έλεγχο του Σατανά, υπάρχουν πολλά όργανά του, που επιχειρούν και κάποιες φορές μπορούν να παραπλανήσουν και να υπονομεύσουν την πίστη και τη ζωή του απρόσεκτου χριστιανού.
__Ο λόγος στο χωρίο εδώ προειδοποιεί για ψευδοπροφήτες και αναφέρεται σε προφήτες (=δασκάλους ή ποιμένες), οι διδασκαλίες των οποίων είναι ανατρεπτικές της βιβλικής αλήθειας. Ο Ιωάννης προειδοποιεί "Αγαπητοί, μη πιστεύετε εις παν πνεύμα, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα εν ήναι εκ του Θεού· διότι πολλοί ψευδοπροφήται εξήλθον εις τον κόσμον" (1 Ιωάννη 4:1), και ο Ιησούς είπε ότι "πολλοί ψευδοπροφήται θέλουσιν εγερθή και πλανήσει πολλούς" (Ματθ. 24:11).
Ο Ιησούς προειδοποίησε επίσης τους ακολούθους να προσέχουν "από της διδαχής των Φαρισαίων και Σαδδουκαίων" (Ματθαίον 16:12). Αυτές οι αρχαίες ιουδαϊκές αιρέσεις έχουν τα αντίστοιχά τους και σήμερα μεταξύ των διαφόρων ρευμάτων της χριστιανικής πίστης όπως στην υποκρισία των νομικιστών και τον σκεπτικισμό των «φιλελευθέρων» ή κοσμικόφρονων, που και οι δύο είναι καταστροφικές για την αληθινή βιβλική πίστη και ζωή.
__Πολύ σχετική με τις τάσεις των «εξυπνάκηδων» ουμανιστών διανοουμένων σήμερα είναι η προειδοποίηση στην Κολοσσαείς 2:8: "Βλέπετε μη σας εξαπατήση τις διά της φιλοσοφίας και της ματαίας απάτης, κατά την παράδοσιν των ανθρώπων, κατά τα στοιχεία του κόσμου και ουχί κατά Χριστόν". Αυτή είναι η μόνη αναφορά της Βίβλου στη φιλοσοφία, που εδώ ταυτίζεται με την «μάταιη απάτη".
__Τέλος, ο απόστολος Πέτρος γράφοντας, "φυλάττεσθε, διά να μη παρασυρθήτε με την πλάνην των ανόμων και εκπέσητε από τον στηριγμόν σας" (2 Πέτρου 3:17), αναφέρεται σ’ εκείνη την κατηγορία «χριστιανών» που διαστρεβλώνουν τις Γραφές, ώστε να τις κάνουν να ταιριάζουν με τη νατουραλιστική κοσμοθεωρία τους.
__Με άλλα λόγια προσπαθούν να διερευνήσουν και να εξηγήσουν τα πάντα μέσα από επιστημονική παρατήρηση και ανάλυση, που όμως δεν μπορούν να περιλάβουν τα υπερβατικά φαινόμενα, όπως είναι ο Θεός, οι ενέργειες και οι σχεδιασμοί Του, αναφορικά με τον άνθρωπο και όχι μόνο, παραγνωρίζοντας χωρία όπως τα 2Πέτ. 3:3-6 κ.λπ.
.
__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com