13.10.12

΄΄Το Σώμα της Θεοτόκου΄΄ στο Κίεβο...


«Το Σώμα της Θεοτόκου» στο Κίεβο
...

==


__Σε αναφορά του Αρχιμ. Ιγνατίου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής των Ποιμένων, Βηθλεέμ, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων που δημοσιεύθηκε στο πρακτορείο θρησκευτικών ειδήσεων AMEN.GR, μεταξύ άλλων αναφέρονται:


[…] Δια την πνευματικήν ενίσχυσιν των Ορθοδόξων Ουκρανών, μεταφέραμε εις το Κίεβον την Ιερά Εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – «Το Σώμα της Θεοτόκου» (σχήμα σώματος), κατόπιν αιτήματος του Προκαθημένου της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Βλαδιμήρου – και της Ιεράς Συνόδου. Ο Επιτάφιος της Παναγίας, όπως αλλιώς ονομάζεται η Ιερά Εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – «Το Σώμα της Θεοτόκου», είναι μία περίτεχνη επάργυρη ολόσωμη εικόνα της Θεοτόκου η οποία φυλάσσεται εις τα Ιεροσόλυμα, σε μία μικρή μονή που είναι μετόχι της μονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Γεθσημανής, όπου και το Θεομητορικό μνήμα. Εις το μετόχι αυτό διαμένει ο ηγούμενος της Γεθσημανής. […] 

Και η αναφορά συνεχίζει:

Εις το επίσημο δείπνο παρευρέθησαν πολλοί αρχιερείς, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, κληρικοί και λαϊκοί. Έγινε πλήθος προσφωνήσεων, αντιφωνήσεων και προπόσεων δια να τιμηθεί το γεγονός του ερχομού της Ιεράς Εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – «Το Σώμα της Θεοτόκου» -από τα Ιεροσόλυμα εις το Κίεβον.

__Αυτό και αν είναι σπουδαίο… Δηλαδή εκείνο που τιμάται είναι ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΟΥ…

__Σύμφωνα με την ανταπόκριση πάνω από 500.000 ήσαν αυτοί που προσκύνησαν στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου μέσα σε πέντε μόνο ημέρες. Ενώ «Το Σώμα της Θεοτόκου» θα κάνει περιοδεία σε πολλές πόλεις στην Ουκρανία μέχρι τον Νοέμβριο ή μεγαλύτερο διάστημα, λόγω του μεγάλου πλήθους των πιστών που επιθυμούν να το προσκυνήσουν.
 
__Δύστυχε λαέ, πού σε οδηγούν οι ταγοί σου...

__

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:neakaipalaia@gmail.com