10.5.12

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΠΡΩΤΙΑΣ...




Όπως δείχνει έρευνα που εκπονήθηκε σε 683 ελληνικά σχολεία (37.040 μαθητές 13-19 ετών) καταγράφεται αξιοσημείωτη αύξηση στη συστηματική χρήση χασίς. Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Μένη Μαλιώρη, αναφέρει ότι η πλειονότητα των παιδιών που δοκιμάζουν χασίς, περνούν σε συστηματική χρήση. Το γεγονός αυτό προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα. Πιο στενά «φλερτάρουν» με τα ναρκωτικά οι έφηβοι σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Χασίς έχουν δοκιμάσει χασίς τουλάχιστον μία φορά 18,2% αγόρια - 8,3% κορίτσια.
__Τα ελληνόπουλα μπλέκονται από πολύ μικρή ηλικία στη μάστιγα των εξαρτησιογόνων ουσιών, (αλκόολ, τσιγάρου, ναρκωτικών) σύμφωνα με το Ερευνητικό Παν/κό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγειινής (ΕΠΙΨΥ).  Άλλες δημοφιλείς ουσίες, είναι οι εισπνεόμενες κόλες που κυκλοφορούν νόμιμα στο εμπόριο, βερνίκια και διαλυτικά. Ακολουθούν ηρεμιστικά υπνωτικά χάπια που κυκλοφορούν χωρίς συνταγή γιατρού.
__Στην ίδια έρευνα σημειώνεται ανησυχητική αύξηση χρήσης αλκοολούχων ποτών, ειδικότερα στους νομούς Έβρου, Καστοριάς και Πιερίας, που έχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους, και όμως βρίσκουν χρήματα για το πάθος τους. Έξι στους δέκα μαθητές πίνουν αλκοόλ, (11% πίνει τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, 1 στους 3 μαθητές έχει μεθύσει τουλάχιστον 1 φορά και 13% έχει μεθύσει πάνω από 2 φορές, που δείχνει ότι αρκετά παιδιά περνούν σχεδόν ασυναίσθητα από την απλή κατανάλωση αλκοόλ στην κατάχρηση. Πρώτη στις προτιμήσεις των μαθητών έρχεται η μπίρα και ακολουθούν σκληρά οινοπνευματώδη ουίσκι, βότκα και τζίν.
__Όμως πιο διαδεδομένο από το αλκοόλ και το χασίς είναι το κάπνισμα. 1 στους 5 μαθητές καπνίζει. Μετά την ολοκλήρωση της Α/βάθμιας εκπαίδευσης καπνίζει συστηματικά το 50% των εφήβων, (1/3 αυτών πάνω από δέκα τσιγάρα την ημέρα).


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.  Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com