10.5.12

Ομπάμα: Υποστηρίζει τους γάμους ομοφυλομανών (ομοφυλοφίλων)...




Σύμφωνα με την Washington Post ο Πρόεδρος Ομπάμα είπε στις 9 Μαΐου σε μια συνέντευξή στο ABC με τον Robin Roberts, ότι υποστηρίζει τους γάμους ομοφυλομανών (ομοφυλοφίλων).
Ο Πρόεδρος διατύπωσε την υποστήριξη του γάμου των ομοφυλομανών (ομοφυλοφίλων) μετά από χρόνια «εξέλιξης» για το θέμα, και επικαλέστηκε ότι ο Χριστός και ο Χρυσός Κανόνας άλλαξαν την άποψή του.
Ο πρόεδρος εξήγησε πώς η απόφαση αυτή προήλθε ως συνέπεια των χριστιανικών του πεποιθήσεων:
"... [Η Μισέλ και εγώ] είμαστε και οι δύο ενεργοί Χριστιανοί και προφανώς αυτή η θέση [μας] μπορεί να μας βάλει σε αντίθεση με τις απόψεις των άλλων, αλλά, ξέρετε, όταν σκεφτόμαστε σχετικά με την πίστη μας, το κύριο θέμα δεν είναι μόνο ότι ο Χριστός θυσίασε τον εαυτό Του για λογαριασμό μας, αλλά είναι επίσης και ο Χρυσός Κανόνας, δηλαδή να αντιμετωπίζουμε τους άλλους με τον τρόπο που θα θέλαμε εκείνοι να αντιμετωπίζουν εμάς. Και νομίζω πως αυτό είναι που προσπαθούμε να μεταδώσουμε στα παιδιά μας και αυτό είναι που με παρακινεί ως Πρόεδρο και μπορώ να καταλάβω πως αν είμαι συνεπής απέναντι σ' αυτές τις αρχές, θα είμαι καλύτερος σαν πατέρας και σύζυγος και ελπίζω ότι θα είμαι καλύτερος ως Πρόεδρος".

"Ήμουν ευαίσθητος στο γεγονός ότι για πολλούς ανθρώπους, η λέξη «γάμος» ήταν κάτι που θυμίζει πολύ ισχυρές παραδόσεις, θρησκευτικές πεποιθήσεις και ούτω καθεξής. Αλλά έχω να σας πω ότι στη διάρκεια αρκετών ετών, καθώς έχω συζητήσει με φίλους και γείτονες και μέλη του προσωπικού μου, που έχουν απίστευτες ομοφυλοφιλικές μονογαμικές σχέσεις, μεγαλώνουν παιδιά μαζί. Όταν σκέφτομαι τους στρατιώτες αεροπόρους ή πεζοναύτες ή ναυτικούς που αν και ομοφυλομανείς πολεμούν για λογαριασμό μου, αλλά δεν μπορούν να κάνουν γάμο, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι για μένα προσωπικά, είναι σημαντικό να προχωρήσω και να επιβεβαιώσω ότι νομίζω πως ζευγάρια του ιδίου φύλου πρέπει να μπορούν να παντρευτούν».
Στην προεκλογική του εκστρατεία το 2008 μιλώντας σε μια εκκλησία είχε πει ότι: "Πιστεύω ότι ο γάμος είναι η ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Για μένα ως χριστιανό, είναι επίσης μια ιερή ένωση όπου συμμετέχει ο Θεός". Αλλά ο Ομπάμα άλλαξε τον τρόπο που παίζει τα χαρτιά του στον απόηχο των εκλογών της Β. Καρολίνας για τροποποίηση του Συντάγματος που καθορίζει το γάμο ως ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Η δήλωση του προέδρου ακολούθησε μια παρόμοια δήλωση του αντιπροέδρου Μπάιντεν υπέρ των γάμων του ιδίου φύλου.
__Τα λόγια του Ομπάμα προκάλεσαν την αντίδραση θρησκευτικών ηγετών στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Αιδ. Richard D. Land, πρόεδρου της Επιτροπής της Συνόδου των Νότιων Βαπτιστών για την Ηθική και τις Θρησκευτικές Ελευθερίες, ο οποίος είπε στους New York Times:
"Όταν ο Πρόεδρος υποστηρίζει δημόσια κάτι, έχει αντίκτυπο και αυτό με λυπεί επειδή πιστεύω ότι η αποδοχή του γάμου των ομοφυλομανών (ομοφυλοφίλων) θα ήταν ένα τρομερό λάθος για τη χώρα".
Ο Αιδ. Joel Hunter, που ο Ομπάμα αποκαλεί πνευματικό του σύμβουλο, δήλωσε στο Associated Press ότι ο Ομπάμα του τηλεφώνησε πριν κάνει την δήλωση και είπε στον Πρόεδρο ότι διαφωνεί με την ερμηνεία του για το τι λέει η Αγία Γραφή για το γάμο.
__Ο Hunter είπε ότι τώρα του είναι πιο δύσκολο να υποστηρίξει τον Ομπάμα, αλλά ότι θα συνεχίσει να το κάνει. Είπε ότι ο πρόεδρος τον διαβεβαίωσε ότι θα προστατεύει τη θρησκευτική ελευθερία των εκκλησιών που αντιτίθενται στο γάμο των ομοφυλομανών (ομοφυλοφίλων).

Ο Καρδινάλιος Timothy Dolan, Πρόεδρος της Διάσκεψης των Αμερικανών Καθολικών Επισκόπων, είπε σε μια δήλωση ότι 
"οι επίσκοποι δεν μπορούν να σιωπήσουν μπροστά σε λόγια ή πράξεις που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν το θεσμό του γάμου, τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας μας. Ο λαός αυτής της χώρας, ιδιαίτερα τα παιδιά μας, αξίζουν κάτι καλύτερο".

Ο Μπράιαντ Ράιτ, πρόεδρος της Συνόδου των Νοτίων Βαπτιστών, ήταν επίσης επικριτικός με την απόφαση:
«Είναι πολύ λυπηρή είδηση όταν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποιεί τη δύναμή του για να εγκρίνει το γάμο των ομοφυλομανών (ομοφυλοφίλων). Η Γραφή είναι πολύ σαφής ότι από την αρχή, ο Θεός όρισε ο γάμος να είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Είναι σημαντικό για μας που είμαστε οπαδοί του Ιησού να διατηρήσουμε την ιερότητα του γάμου, σύμφωνα με την Αγία Γραφή".




 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ
"ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ"
 

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.  Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com