12.3.12



Μητροπολίτης Σερρών σε πολιτικούς:
«Ζητήστε συγνώμη από τον λαό»



Σύμφωνα με το "Ρομφαία", ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ. Θεολόγος, κάλεσε το ποίμνιό του, να αναζητήσει πλέον νέους ανθρώπους στην πολιτική
Κατά τη διάρκεια κηρύγματος υποστήριξε πως αναζητούνται ηρωικές μορφές, οι οποίες θα είναι ανιδιοτελείς, οι οποίες θα έχουν μέσα στην ψυχή τους το φίλτρο της αγάπης προς την πατρίδα, οι οποίες μορφές θα είναι έτοιμες να υποστούν οποιαδήποτε θυσία, προκειμένου και πάλι η πατρίδα μας να αποκτήσει τη χαμένη αξιοπρέπειά της, προκειμένου και πάλι η πατρίδα μας με το… κεφάλι ψηλά να πορεύεται μέσα στα ιστορικά της πεπρωμένα, προκειμένου και πάλι το φως της Ελλάδος, το φως δηλαδή της Ορθοδοξίας και του πολιτισμού μας, να σκορπίζεται στα πέρατα του κόσμου και να γονιμοποιεί όλες εκείνες τις υγιείς δυνάμεις οι οποίες υπάρχουν παγκοσμίως και ενδιαφέρονται. 
«Ζητούνται σήμερα τέτοιες προσωπικότητες, οι οποίες θα μας οδηγήσουν από το “εγώ” της φιλαυτίας, στο “εμείς” της αλληλεγγύης και της θυσίας, έτσι ώστε να εξέλθωμεν αυτής της βαριάς κρίσης, οι οποίες μορφές δεν θα υπολογίσουν την άνεση και την ασφάλεια και την ψεύτικη δόξα και εφήμερη των αξιωμάτων τους, αλλά θα είναι έτοιμοι, να κατεβούν στο στίβο του αγώνα,» επεσήμανε ο κ. Θεολόγος. 
Επίσης ο Μητροπολίτης Σερρών έκανε ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας χωρίς περιστροφές, πως οι πολιτικοί πρέπει να ζητήσουν συγνώμη από το λαό, προσθέτοντας πως το να ζητήσει κάποιος συγνώμη, είναι δείγμα ανδρείας, διότι ο λαός είναι πληγωμένος κι αυτή η θλίψη που υπάρχει και η κατήφεια, είναι προϊόν αυτής της κατάστασης. 
Ο Μητροπολίτης Θεολόγος κάλεσε τους πολιτικούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, κάνοντας βέβαια τους απαραίτητους διαχωρισμούς: «Δεν είναι βέβαια όλοι ίδιοι κι ούτε έχουμε το δικαίωμα να τους βάζουμε όλους στην ίδια μοίρα. Ασφαλώς οι ευθύνες είναι διαβαθμισμένες, αλλά πρέπει ο πολιτικός κόσμος, όπως και όλοι μας να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να έχουμε την τόλμη να ζητήσουμε συγνώμη για να πάμε μπροστά. Λέω αλήθειες». 

======================================================


Όμως ο Μητροπολίτης δεν έκανε λόγο για την εκλογή ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ, για τους οποίους ο πιστός λαός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΝΩΜΗΣ (εκτός από το ανόητο και ανούσιο «Άξιος», που σαν όχλος φωνάζουν στις χειροτονίες).
Και οι Μητροπολίτες, λοιπόν χρειάζονται ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ, για να μην είναι πλέον μόνο τα ΤΣΙΡΑΚΙΑ των προκατόχων τους, τους οποίους πρέπει ΝΑ ΓΛΥΦΟΥΝ ΜΕΧΡΙΣ ΑΗΔΙΑΣ, μήπως και τους προωθήσουν σε κάποια θέση...
Να λέμε τα στραβά, άγιε Νιγρίτας, αλλά να τα λέμε ΠΡΟΣ ΠΑΝΤΑΣ.
======================================================

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com