14.2.12



Γιορτάζετε τον Βαλεντίνο σας;



Εκατομμύρια άνθρωποι (από μικρά παιδάκια μέχρι ηλικιωμένους σε γεροκομεία) γιορτάζουν σήμερα τον "Βαλεντίνο τους». Ανάμεσά τους, δυστυχώς, είναι και πολλοί χριστιανοί, που χωρίς να το ξέρουν συμμετέχουν σε μία ειδωλολατρική λατρεία και τιμούν μια αρχαία ρωμαϊκή παράδοση.
__Χαμένος στο σκοτάδι του μύθου, της παράδοσης και της θρησκευτικής εκμετάλλευσης, ο Βαλεντίνος, --είτε υπήρξε είτε όχι, είτε μαρτύρησε είτε όχι--, το βέβαιο είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με τη χριστιανική πίστη, αλλά, στην ουσία είναι διαιώνιση μιας ειδωλολατρικής λατρείας γονιμότητας.
__Η εκκλησία των πρώτων αιώνων στη Ρώμη και αλλού αρχικά προσπάθησε να σταματήσει αυτή τη λατρεία γονιμότητας, όμως στα τέλη του 4ου αιώνα μ.Χ. αντικατέστησε τη λατρεία του Lupercus με έναν άγιο "προστάτη των ερωτευμένων". Βρήκαν τον ιδανικό υποψήφιο στο πρόσωπο του Valentine, ενός επισκόπου που είχε μαρτυρικό θάνατο 200 χρόνια νωρίτερα. Ως αποτέλεσμα, το 496 μ.Χ. ο Πάπας Γελάσιος άλλαξε την 14η Φεβρουαρίου και την όρισε ως γιορτή προς τιμήν του Αγίου Βαλεντίνου.
__Όταν η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θεσμοθέτησε την αλλαγή από τα Λουπερκάλια στην Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο στόχος ήταν να μετατρέψει μια πρώην λαϊκή παγανιστική τελετή γονιμότητας σε μια "χριστιανική εορτή". Με τη θέσπιση αυτής και άλλων παρόμοιων πρακτικών, οι ειδωλολάτρες αγκάλιασαν την εκκλησία, ενώ εξακολούθησαν να υπηρετούν την "εκχριστιανισμένη" ειδωλολατρική παράδοσή τους.


(*)

__Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος προσπάθησε να αλλάξει άλλη μία φορά τα πράγματα εισηγούμενος την αλλαγή της Ρωμαιοκαθολικής εορτής με μία παρόμοια Βυζαντινή, προτείνοντας ως προστάτες των Ορθοδόξων ερωτευμένων το ζεύγος Ακύλα και Πρίσκιλλας, όμως το εμπόριο είναι ισχυρότερο από τη θρησκεία (όταν δεν συνεργάζεται μαζί της) και έτσι το επιχείρημα δεν πέρασε…
________________________
(*) Δυστυχώς μερικοί προσπαθούν να μεταφέρουν τον αγώνα  επικράτησης μεταξύ των εκκλησιών ακόμα και στους Ουρανούς!!! Τι να πει κανείς; Αλίμονο...

Αντίθετα με όλα τα παραπάνω, ο λόγος του Θεού λέει: «Μη συμμορφόνεσθε με τον αιώνα τούτον, αλλά μεταμορφόνεσθε διά της ανακαινίσεως του νοός σας, ώστε να δοκιμάζητε τι είναι το θέλημα του Θεού, το αγαθόν και ευάρεστον και τέλειον» (Ρωμ. 12:2). 

Διαβάστε πολλά περισσότερα στις σελίδες:


==================================

 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 

Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com