14.2.12


Ερωτευμένοι της Γης σπεύσατε...



Ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου αποκατάστασης του Ρωμαιοκαθολικού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη. Συνεργείο της 14ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ξεκίνησε εργασίες αποκατάστασης του ναού. Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2013.
__Το γεγονός ανοίγει τον δρόμο και για την οριστική επιστροφή των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου στη Μυτιλήνη, απ' όπου «έφυγαν» το 1990 και υπάρχει πιθανότητα μέσα στον Φεβρουάριο τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου να φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά στη Μυτιλήνη. 
__Τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου που επί αιώνες φυλάσσονταν στη Μυτιλήνη, μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και κατέληξαν στην Τήνο. Στόχος είναι να μεταφερθούν στη Χίο και να παραμείνουν εκεί έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες που πραγματοποιούνται στον καθολικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Μυτιλήνης.
__Τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου το 1990 ακολούθησαν τον τότε εφημέριο φραγκισκανό μοναχό που ελλείψει πληρώματος διέμενε πλέον στην Αθήνα και περιστασιακά εξυπηρετούσε και τη Μυτιλήνη. Κάποια τμήματα από αυτά τοποθετήθηκαν σε άλλους ναούς και κάποια λέγεται πως στάλθηκαν στην έδρα της Καθολικής εκκλησίας στη Ρώμη, απ' όπου και είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους στην Ανατολή, πριν από δυο αιώνες.
__«Η επίσημη επιστροφή των ιερών λειψάνων θα γίνει με κάθε ιερότητα και λαμπρότητα που αρμόζει σε έναν Άγιο μάρτυρα της πίστεως» συμπληρώνει τονίζοντας πως «μοναδικός σκοπός μας είναι η ενίσχυση της πίστεως της μικρής ενοριακής κοινότητας των Καθολικών Χριστιανών της Μυτιλήνης και όσων Χριστιανών ξέρουν να τιμούν, σε Ανατολή και Δύση, τους κοινούς Αγίους».

Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε προσπαθήσει  να απαλλάξει την Ελλάδα από το "λατινικό μίασμα", προτείνοντας Ορθόδοξους προστάτες των ερωτευμένων, όμως το εμπόριο είναι πιο ισχυρό και οι ευσεβείς καιροσκόποι δεν πρόκειται να αφήσουν καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.
 ΠΗΓΗ: "ΤΑ ΝΕΑ" on line 2-2-2012
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 
Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com