3.1.12


Ξέρετε ότι τα Δώρα των Μάγων 
βρίσκονται στην ...Ελλάδα;



Μέσα στο σκοτάδι των εορτών και των ημερών που πέρασαν, υπήρξε αναφορά και στα ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ, για τα οποία γίνεται λόγος στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου.
Αυτοί όμως που εκμεταλλεύονται τη θρησκεία και την αμάθεια του λαού έβαλαν το χεράκι τους κι εδώ. Διαβάστε να ενημερωθείτε:

Σύμφωνα με την παράδοση, η Παρθένος Μαρία τα παρέδωσε στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων όπου και φυλάσσονταν μέχρι το 400 μ.Χ. Τότε ο Αυτοκράτορας Αρκάδιος τα μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη. Όταν η πόλη κυριεύθηκε από τους Σταυροφόρους το 1204, τα Δώρα μεταφέρθηκαν στην Νικομήδεια (Ιζνίκ). Με την ανακατάληψη της Πόλης τα Δώρα επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη μέχρι την Άλωση. Το 1453 με την Άλωση της Πόλης στους Οθωμανούς, η μητριά του Μωάμεθ του Πορθητή, Σέρβα στην καταγωγή και Χριστιανή, τα μετέφερε στο Άγιον Όρος για να τα προστατεύσει.
__Όταν το πλοιάριο έφτασε στο λιμάνι του Αγίου Όρους, η Μάρω συνάντησε ως εκ θαύματος την Παναγία η οποία της είπε να μην προχωρήσει διότι υπήρχε Άβατο στο Άγιο Όρος και δεν έπρεπε να το παραβιάσει. Έτσι τα άφησε να τα παραλάβουν οι μοναχοί.
__Σήμερα, τα Δώρα των Μάγων βρίσκονται στην Μονή Αγ. Παύλου στο Άγιο Όρος. 
__Τα Δώρα αποτελούνται από 28 πλακίδια χρυσού και 60 μπάλες σμύρνων και λιβανιού.


Αυτά λέει το ΠΑΡΑΜΥΘΙ. 
Αν θέλετε το πιστεύετε. Άλλοι πάντως και το πιστεύουν και αφήνουν τα χρήματά τους στο μοναστήρι και τις κατά καιρούς εκδρομές των "δώρων" σε διαφόρους ναούς για είσπραξη δωρεών...

-------------------------------------------------------------------------------------------

« Πονηροί δε άνθρωποι και γόητες 
θέλουσι προκόψει εις το χείρον, 
πλανώντες και πλανώμενοι. »

2Τιμ. 3:13  )
-------------------------------------------------------------------------------------------

Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com