21.12.11



Υπό το φως της Βηθλεέμ

O Μητροπολίτης Πειραιώς μηνύει Ρωμαιοκαθολικούς!
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων AMEN.GR ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ υπέβαλε μήνυση εναντίον τριών προσωπικοτήτων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της χώρας μας, με την κατά την άποψή μας αφελή και αστήρικτη αιτιολογία, ότι εφόσον στο ιδιωτικό σχολείο Jeanne d’ Arc της εν λόγω Εκκλησίας στον Πειραιά, στο οποίο φοιτούν μαζί Ρωμαιοκαθολικοί και Ορθόδοξοι μαθητές, ο αγιασμός γίνεται κατά το τυπικό και με ιερέα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αυτό αποτελεί ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ σε βάρος των μαθητών.
__Δεν είμαστε επιστήμονες του αστικού ή κανονικού δικαίου, όμως δεδομένου ότι:
1. Το εν λόγω σχολείο είναι γνωστό σε όλους ότι αποτελεί ιδιοκτησία και δραστηριότητα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, γεγονός που όχι μόνο γνωρίζουν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, αλλά αυτοί επίτηδες διάλεξαν να στείλουν σ' αυτό τα παιδιά τους...
2. Προφανώς ουδέποτε οι διευθύνοντες της σχολής έκρυψαν το παραπάνω γεγονός...
3. Κανείς ετερόδοξος μαθητής δεν υποχρεώθηκε από τη διεύθυνση να παρακολουθήσει αυτή την τελετή, παρά την συνείδηση και τις θρησκευτικές αρχές που έλαβε από την οικογένειά του...
4. Δεδομένου ότι σε όλα τα δημόσια σχολεία της χώρας ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων γίνεται από Ορθόδοξους ιερείς χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς αν υπάρχουν μεταξύ των μαθητών και ετερόδοξοι...
5. Δεδομένου ότι ο τ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος φοίτησε στο γνωστό Λεόντειο Λύκειο χωρίς η φοίτησή του εκεί να αλλοιώσει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις ούτε να εμποδίσει την ιερατική του σταδιοδρομία...
6. Οι μαθητές που φοιτούν στο εν λόγω σχολείο, ούτε ορφανοί είναι ούτε οι γονείς τους μπορούν να κριθούν ως ανίκανοι να αναλάβουν και να αποφασίσουν τα της σπουδής και μορφώσεως των τέκνων τους.
7. Αν τον ενδιαφέρει ο κίνδυνος σεξουαλικής κακοποίησης των μαθητών, –εφόσον έχει τα στοιχεία– ας ενημέρωνε για τους κινδύνους και τους φυσικούς αρμόδιους, που είναι οι γονείς, και τους αρμόδιους κρατικούς και δικαστικούς λειτουργούς, χωρίς πάντως να λησμονεί και όσα παρόμοια σκάνδαλα συνέβησαν στο απόμακρο και πλησιέστερο παρελθόν και στους κόλπους της ελλαδικής εκκλησίας.
8. Εν πάση περιπτώσει, αν ο κ. Σεραφείμ είχε πρόβλημα με γονείς που είναι μέλη της εκκλησίας του, ας απηύθυνε προς αυτούς τους φόβους και τις αιτιάσεις τους, και εκείνοι θα αναλάμβαναν τις ευθύνες τους.

__Ο φόβος του κ. Σεραφείμ ότι, επειδή κάποιοι μαθητές παρακολούθησαν την εν λόγω σχολική τελετή αποτελεί έμμεση προσπάθεια προς διείσδυση στην θρησκευτική συνείδηση ετεροδόξων και συγκεκριμένως των ορθοδόξων μαθητών της ειρημένης σχολής επί σκοπώ μεταβολής του περιεχομένου αυτής και συγκεκριμένως ότι ο Ρωμαιοκαθολικισμός αποτελεί Εκκλησίαν έχουσαν μυστηριακήν και αγιαστικήν χάριν και όχι αιρετικήν παρασυναγωγήν κ.λπ., κ.λπ., είναι αστήρικτος και ανούσιος.
__Όλα τα παραπάνω, μας οδηγούν στην απλή εκτίμηση ότι οι αιτιάσεις του κ. Σεραφείμ, δεν μπορούν να σταθούν όχι ούτε με νομικό ούτε και με λογικό συλλογισμό, αλλά είναι μόνο ένδειξη άκρας μισαλλοδοξίας.
__Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι αυτή η μήνυση κατατέθηκε στον κ. Εισαγγελέα τις παραμονές των Χριστουγέννων, προβληματιζόμαστε κατά πόσον ο κ. Σεραφείμ έχει γευθεί στο ελάχιστο το νόημα της γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ως πηγής της αγάπης, της αδελφοσύνης και της ειρήνης.
__Κατά τη γνώμη μας, η "ενδιαφέρουσα" αυτή μήνυση δεν μπορεί παρά να τοποθετηθεί στο «Αρχείο»... όμως η πράξη του κ. Σεραφείμ –αν και ίσως τον ηρωοποιεί σε ελάχιστους από το ποίμνιό του– προφανώς θα μείνει ως θλιβερή και σκοτεινή  ανάμνηση στον πίνακα των πεπραγμένων του.

--------------------------------------------------------------------------------------

« Ούτως ας λάμψη το φως σας έμπροσθεν των ανθρώπων, 
διά να ίδωσι τα καλά σας έργα και δοξάσωσι τον Πατέρα σας 
τον εν τοις ουρανοίς.»
Ματθ. 5:16  ) 
--------------------------------------------------------------------------------------

Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com