18.12.11


Η Προστασία, χρειάζεται προστασία...


"
Προστασία των Χριστιανών ακαταίσχυντε..."

Τα παραπάνω λόγια λέει ένας ύμνος, όμως η "Προστασία" χρειάζεται προστασία, αφού ιερόσυλοι έκλεψαν την εικόνα της “Παναγίας της Γλυκοφιλούσας” από το Ναό Αγίας Σκέπης, στην Έδεσσα. 
__Οι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τον Ναό και αφαίρεσαν την εικόνα που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, μαζί με τα τάματα που υπήρχαν επάνω της.

__Πώς και γιατί, λοιπόν, να ελπίζει ο άνθρωπος σε ένα αντικείμενο που δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του; __Οι κλοπές εικόνων ούτε σπάνιες είναι ούτε κανένας εμποδίστηκε να τις κάνει ποτέ...

---------------------------------------------------------------------------------------
« Ο ξυλουργός εξαπλόνει τον κανόνα, σημειόνει αυτό με στάθμην, ομαλύνει αυτό με ροκάνια και σημειόνει αυτό διά του διαβήτου και κάμνει αυτό κατά την ανθρωπίνην μορφήν, κατά ανθρωπίνην ώραιότητα, διά να κατοική εν τη οικία. Κόπτει εις εαυτόν κέδρους και λαμβάνει την κυπάρισσον και την δρυν, τα οποία εκλέγει εις εαυτόν μεταξύ των δένδρων του δάσους· φυτεύει πεύκην και η βροχή αυξάνει αυτήν.  Και θέλει είσθαι χρήσιμον εις τον άνθρωπον διά καύσιμον· και εξ αυτού λαμβάνει και θερμαίνεται· προσέτι καίει αυτό και ψήνει άρτον· προσέτι κάμνει αυτό θεόν και προσκυνεί αυτό· κάμνει αυτό είδωλον και γονατίζει έμπροσθεν αυτού. » 
Ησ. 44:13-15 )
--------------------------------------------------------------------------------------

Στείλτε αυτό το μήνυμα τώρα σε κάποιον ενδιαφερόμενο φίλο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ" 

Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε. 
Διεύθυνση: neakaipalaia@gmail.com