10.6.11



  Μειώσεις κερδών και Αύξηση ζημιών
 
__Ζημιές ύψους 27,5 εκατ. ευρώ, (κατά 32,9% μεγαλύτερες από εκείνες του πρώτου τριμήνου του 2010), κατέγραψαν οι 5 μεγαλύτεροι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι έκδοσης εφημερίδων και περιοδικών, καθώς απώλεσαν περί το 31% των εσόδων τους.
 
__Η περαιτέρω πτώση των κυκλοφοριών των εντύπων και των διαφημιστικών εσόδων οδήγησαν στην εμφάνιση υψηλότερων ζημιών και την επιδείνωση των δεικτών γενικής και άμεσης ρευστότητας, αλλά και στη διόγκωση της δανειακής επιβάρυνσης.

 
__Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις τους, οι εταιρείες Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ), Πήγασος, Η Καθημερινή, Αττικές Εκδόσεις και Χ. Κ. Τεγόπουλος, οι οποίες αποτελούν τις πέντε μεγαλύτερες βάσει εσόδων, εισηγμένες στο χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρήσεις, πραγματοποίησαν πωλήσεις μειωμένες έναντι της ίδιας χρονικής περιόδου του 2010 κατά 48,5 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 31,3%. 
 

Δεν μπορείς να χαρείς όταν μαθαίνεις πως εταιρείες με εκατοντάδες υπαλλήλους αντιμετωπίζουν προβλήματα και ίσως χρειαστεί να περιορίσουν το προσωπικό τους, όταν όμως γνωρίζεις ότι οι ίδιες αυτές εταιρείες με τις διασυνδέσεις τους με το πολιτικό κατεστημένο της χώρας και οικονομικούς υπόγειους διαδρόμους, δεκαετίες τώρα "κινούν τα νήματα" της επικαιρότητας και διαμορφώνουν τις γνώμες του κοινού ώστε να υποστηρίζουν επί χρόνια ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ, και πως οι ιδιοκτήτες τους μέσω άλλων δραστηριοτήτων τους --σε τεχνικές εταιρείες κ.λπ.-- συμμετείχαν στο διαρκές "φαγοπότι" της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, τότε αναρωτιέσαι μήπως πρέπει να προσευχηθείς να εξαφανιστούν από τον ορίζοντα.

__Αλλά στη σκέψη πως και οι άλλοι που θα σπεύσουν να καλύψουν το "κενό της ενημέρωσης" από την ίδια πάστα θα είναι... τότε προτιμάς να παραμένεις απλός θεατής ευχόμενος ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.




ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ




Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια, λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε.






.