9.5.14

«ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ» και Εκκλησίες

«ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ» και Εκκλησίες...
.

.
Αντιγράφω απόσπασμα από επιστολή που στάλθηκε σε μια ιστοσελίδα:
--------------------------------------------------------------------
«Οι Χριστιανικές Εκκλησίες έχουν χάσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια από την εποχή των Αποστόλων μέχρι σήμερα.... κυρίως την εγγύτητα των πιστών μεταξύ τους. Εκεί που κάποτε οι εκκλησίες ήταν μικρές συγκεντρώσεις σε σπίτια, μικρές σφιχτοδεμένες συναθροίσεις, τώρα έχουμε μεγάλα Εταιρικές Εκκλησίες, όπου το άτομο χάνεται, μένει ασύνδετος με τους άλλους, και χωρίς μαθητεία. Ο κύριος στόχος των ανθρώπων έχει περιοριστεί στον εαυτό τους, αντί στους άλλους.
Αν λατρεύαμε όπως οι Χριστιανικοί Εκκλησίες που ήταν δομημένες σε σώμα, για να πλησιάσουμε ύστερα τους γείτονές μας, την οικογένεια και τους φίλους μας, μπορεί να είχαμε ένα περιβάλλον όπου ένα άνθρωπος θα μπορούσε πραγματικά να γνωρίσει τον Σωτήρα του. Που θα μπορούσε να επικεντρωθεί στην ίαση της ζωής του, και όπου θα μπορούσε να δώσει τον εαυτό του να γίνει αληθινός μαθητής του Χριστού.
Σε αυτές τις μικρές φιλικές συνάξεις μπορεί να προσφερθεί αληθινή θεραπεία˙ όχι στις μεγάλες εκκλησίες όπου η εστίαση φαίνεται να είναι περισσότερο στο άτομό μας και λιγότερο στον Χριστό και την αληθινή χριστιανική κοινωνία.»
--------------------------------------------------------------------
Το παραδίδω για σκέψη και προβληματισμό.
=================

Το ιστολόγιο    « Ν Ε Α   Κ Α Ι   Π Α Λ Α Ι Α » 

και η σελίδα   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »   στο Facebook
     
είναι αδελφές παρουσίες του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Υπόψη ότι οι σελίδες αυτές έχουν  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ   


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από τις σελίδες μας σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.

Αυτό όμως δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι συμφωνούμε ή εγκρίνουμε τις απόψεις των άλλων.