21.5.14

Ο «Λέων της Ιερουσαλήμ»

Ο «Λέων της Ιερουσαλήμ»...
.
.

Ένα αρσενικό λιοντάρι 2,5 ετών φιλοξενείται τον τελευταίο καιρό στον Βιβλικό Ζωολογικό Κήπο της Ιερουσαλήμ. Όμως, αν και ονομάζεται βασιλιάς των ζώων, φοβάται τις πάπιες και τα παγώνια που το πλησιάζουν σαν να τον κοροϊδεύουν. Δεν μπορεί ακόμη να εξοικειωθεί με το βασίλειό του.  
Το ασιατικό λιοντάρι μεταφέρθηκε στην Ιερουσαλήμ από τη Σουηδία όπου συχνά έμενε κλεισμένο μέσα, λόγω του σκληρού χειμώνα. Επίσης ταξίδεψε 24 ώρες μέσα σε ένα κουτί με δεμένα τα μάτια του. Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να συνηθίσει ακόμη το νέο του σπίτι, και να μην θέλει επισκέπτες, ενώ ο θόρυβος ενός οχήματος μπορεί να τον κάνει τρέξει πίσω στο κλουβί του.  
www.time sofisr ael.com

=================

Ο «Λέων της Ιερουσαλήμ» ακόμη είναι ανώριμος και μάλλον προσβάλλει το όνομά του. 

Έτσι παθαίνει και ο χριστιανός που όχι αποφεύγει τον αγώνα κατά της αμαρτίας, και κουρνιάζει κλεισμένος και ασφαλής --όπως νομίζει-- στη γυάλα μιας βολικής εκκλησίας. 

Η συνέπεια είναι να μην αποκτήσει ποτέ του θάρρος και δύναμη, όπως ταιριάζουν στην ταυτότητά του ως "πιστός του Χριστού".
=================

Το ιστολόγιο    « Ν Ε Α   Κ Α Ι   Π Α Λ Α Ι Α » 

και η σελίδα   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »   στο Facebook
     
είναι αδελφές παρουσίες του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Υπόψη ότι οι σελίδες αυτές έχουν  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ   


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από τις σελίδες μας σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.

Αυτό όμως δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι συμφωνούμε ή εγκρίνουμε τις απόψεις των άλλων.