30.5.14

Πόσο νερό "τρως";

Πόσο νερό "τρως"; 
.
. 
Πώς τρεφόμαστε πνευματικά; 
Με δεδομένο ότι τα περισσότερα τρόφιμα σ’ αυτή τη ζωή απαρτίζονται κατά μεγάλο μέρος από νερό, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος να τρώει πολύ αλλά στην πραγματικότητα τα πίνει πολύ. Ή, με άλλα λόγια, οι τροφές που παίρνει να μην είναι τίποτε περισσότερο από νερό...
Αυτή είναι μία τεχνική που χρησιμοποιούν εκείνοι που εμπορεύονται δίαιτες αδυνατίσματος, οδηγώντας τους πελάτες τους να τρώνε πράγματα που περιέχουν ελάχιστα χρήσιμα συστατικά και πάρα πολύ νερό που εύκολα αποβάλλεται από τον οργανισμό. 

Κάτι παρόμοιο, δυστυχώς, μπορεί να συμβαίνει με την πνευματική «τροφοδοσία» που παίρνουμε στην εκκλησία ή την μελέτη διαφόρων "χριστιανικών" εντύπων. 
Ακούς πολλά και διαβάζεις πολλά και πιο πρόσφατα βλέπεις πολλά, όλα με την ταμπέλα του «χριστιανικού» μηνύματος... όμως στη συνέχεια, διαπιστώνεις πως όλα αυτά δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν καθόλου ή σχεδόν καθόλου στην οικοδόμηση ενός σωστού χριστιανού, πνευματικού ενήλικα. 
Για το λόγο αυτό, και επειδή δεν υπάρχει ποτέ ο κίνδυνος ενός υπέρβαρου πιστού, είναι σημαντικό να προσέχουμε ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ, ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ, ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, επειδή ό,τι γυαλίζει δεν είναι χρυσός, όπως λέει η παροιμία. 
Κάθε τι που μας ευχαριστεί, μας κάνει να νιώθουμε άνετα, καθησυχάζει τη συνείδησή μας και μας κάνει να αντιμετωπίζουμε την κοσμικότητα με ευκολία, κρύβει τον κίνδυνο να είναι όχι το ΓΝΗΣΙΟ αλλά ένα ΝΕΡΩΜΕΝΟ «ευαγγέλιο», τέτοιο που εύκολα μπορεί να μας οδηγήσει ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΗ και ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ.
=================

Το ιστολόγιο    « Ν Ε Α   Κ Α Ι   Π Α Λ Α Ι Α » 

και η σελίδα   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »   στο Facebook
     
είναι αδελφές παρουσίες του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Υπόψη ότι οι σελίδες αυτές έχουν  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ   


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από τις σελίδες μας σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.

Αυτό όμως δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι συμφωνούμε ή εγκρίνουμε τις απόψεις των άλλων.