11.4.14

Θαύματα; Ποια θαύματα;

Θαύματα; Ποια θαύματα;
.
.
====================
«Ευλόγει, η ψυχή μου, τον Κριον· και πάντα τα εντός μου το όνομα το άγιον αυτού. * Ευλόγει, η ψυχ μου, τον Κριον, και μη λησμονής πάσας τας ευεργεσας αυτού· * τον συγχωρούντα πάσας τας ανομας σου· τον ιατρεοντα πάσας τας αρρωστας σου· * τον λυτρόνοντα εκ της φθοράς τν ζων σου· τον στεφανούντά σε με έλεος και οικτιρμος· * τον χορτάζοντα εν αγαθοίς το γήράς σου· η νεότής σου ανανεούται ως το αετού». 
(Ψαλ. 103:1-5  - Ψαλμὸς τοῦ Δαβίδ)  
========================
_Κάποιοι εντυπωσιάζονται πώς ο Μωυσής άνοιξε την Ερυθρά Θάλασσα, ή πώς ο Χριστός καθάρισε τους λεπρούς και ανέστησε τον Λάζαρο… 
_Όμως μερικά από τα πιο σημαντικά θαύματα είναι εκείνα που ο Θεός εκτελεί καθημερινά στη ζωή μας, σε συνεργασία με εμάς τους ίδιους και επάνω σε εμάς τους ίδιους. 
* Όταν ξεπερνάμε τις αδυναμίες της φύσης μας…  
* Όταν αλλάζουμε το χαρακτήρα μας…  
* Όταν ενεργούμε περισσότερο δοτικά, σπάζοντας τα συνήθη όρια μας, για να βοηθήσουμε κάποιον άλλο…  
* Όταν παραμερίζουμε το εγώ μας για να ξεφύγουμε από τη ζώνη της άνεσής μας… 
_Όλα αυτά είναι ΘΑΥΜΑΤΑ πολύ πιο σημαντικά και ουσιαστικά από το να δει ένας τυφλός ή να περπατήσει ένας παράλυτος. Στα δεύτερα, ο άνθρωπος μπορεί και πάλι να χάσει το φως του ή μπορεί και πάλι να πέσει και να σπάσει το πόδι του… Στα δεύτερα ο Χριστός χτίζει μέσα μας μια ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ. 
_Στην ουσία αυτά τα «ανεπαίσθητα μικρά θαύματα» είναι ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΜΑΤΙΩΝ και είναι ΤΟ ΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΧΕΡΙΩΝ, στο να δούμε καθαρά ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και να προχωρήσουμε σταθερά στην ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ, την νέα ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ.

=================

Το ιστολόγιο    « Ν Ε Α   Κ Α Ι   Π Α Λ Α Ι Α » 

και η σελίδα   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »   στο Facebook
     
είναι αδελφές παρουσίες του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ   « Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

Υπόψη ότι οι σελίδες αυτές έχουν  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ   


Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :
Η αναδημοσίευση ύλης από τις σελίδες μας σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.

Αυτό όμως δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι συμφωνούμε ή εγκρίνουμε τις απόψεις των άλλων.