9.12.13

Βρε μανία με το τέλος του κόσμου...

Βρε μανία με το τέλος του κόσμου...
.
.


Πέρυσι ήταν οι Μάγιας,
φέτος σειρά έχουν οι ...Βίκινγκς!

Πέρυσι η ημερομηνία για το τέλος του κόσμου προσδιοριζόταν για τις 21-12-2012, τα φετινά εσχατολικά σενάρια μιλούν για τις 22-2-2014...
Κατά πως φαίνεται κάποιοι καλόμαθαν με την ...εμπορικότητα που είχε το περσινό “εγχείρημα” και θέλουν να ξαναπλασάρουν τρομολαγνεία!
Πέρυσι πάντως σε κάποιες περιοχές η κατάσταση είχε ξεφύγει...
Στη Ρωσία χιλιάδες άνθρωποι γέμιζαν ένα δωμάτιο του σπιτιού τους ή ακόμα και τα μπαλκόνια τους με τρόφιμα, καύσιμα και άλλα απαραίτητα  εφόδια για να επιζήσουν από τον  επικείμενο όλεθρο σε σημείο μάλιστα που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εκδώσει καθησυχαστική ανακοίνωση. Στη Γαλλία έσπευδαν να προμηθευθούν αφυδατωμένα προϊόντα που διατηρούνται από δύο έως και είκοσι πέντε χρόνια.
Πέρυσι Μάγια, φέτος Βίκινγκ
Η ιστορια με το κατά... Μάγια τέλος του κόσμου ξεκινάει το 1966 όταν ένας ερευνητής μελέτησε το ημερολογιο των Μάγια και διαπίστωσε πως με βάση αυτό μια περίοδος τελειώνει  στις 21 ή 23- 12 -2012. Οι Μάγια όμως ,όπως αναλύουν οι ειδικοί, είπαν ότι ο χρόνος κάνει κύκλους, όχι ότι τελειώνει ο κόσμος.
Σύμφωνα τώρα με τους εμπειρογνώμονες στην Σκανδιναβική μυθολογία το τέλος του κόσμου θα λάβει χώρα στις 22 Φεβρουαρίου 2014. Τότε είναι η λεγόμενη  Ημέρα του  Ragnarok, που είναι το απόλυτο ορόσημο στη μυθολογία των Viking. “'Οταν οι θεοί πέφτουν και πεθαίνουν” λένε οι σκανδιναβικοί μύθοι.
Η...φάμπρικα πάντως φαίνεται ήδη να λειτουργεί καλά αφού στο Γιόρκ της Βρετανίας, περιοχή η οποία έχει δεσμούς με τα σκανδιναβικά έθνη, έχει στηθεί εδώ και περίπου ένα μήνα ολόκληρο...θέαμα το οποίο καθιστά το «Τέλος του Κόσμου»  πολύ προσοδοφόρο εμπορικό προϊόν. Ψυχαγωγικές και εμπορικές εταιρείες τρίβουν τα χέρια τους, ενώ κάθε βράδυ ένα κέρας ηχεί προειδοποιώντας για τον ερχομό του Ragnarök.

http://www.agioritikovima.gr/arxeio/34132-telos-tou-komo
=
«Και πολλοί ψευδοπροφήται θέλουσιν εγερθή και πλανήσει πολλούς»
( Ματθ. 24:11-13 )        

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ     « Ν Ε Α   Κ Α Ι   Π Α Λ Α Ι Α » 



ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ
    
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
ΣΤΟ FACEBOOK
        
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com
=
Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :

Η αναδημοσίευση ύλης από το "ΝΕΑΚΑΙΠΑΛΑΙΑ" σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς συμφωνούμε ή εγκρίνουμε όλες τις δικές τους απόψεις.