8.12.13

Τούτο είναι το θέλημα του Θεού...

Τούτο είναι το θέλημα του Θεού...
.
.
«ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΓΙΟΣ»
 Γράφοντας στον «Ορθόδοξο Τύπο» (6-12-2013) για έναν δίσκο που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τραγούδια από μία ομάδα νεαρών μαθητών, ο συνεργάτης της εφημερίδας θεολόγος κ. Μ. Μιχαηλίδης σημείωσε:   << … Ένα, λοιπόν, απ’ τα τραγούδια αυτά –ίσως και το πιο αγαπητό, αν κρίνω απ τις δυναμικές φωνές των παιδιών της χορωδίας– είναι αυτό:
 
  • «Θέλω να γίνω άγιος, Χριστέ μου, γιατί σ αγαπώ... 
  • Θέλω να γίνω άγιος, κοντά Σου μια μέρα να ρθώ... 
  • Θέλω να γίνω άγιος, μαζί Σου αιώνια να ζω»... 
Η αγιότητα δεν είναι κάτι το άπιαστο και ακατόρθωτο, ούτε μόνο για να το τραγουδούν τα παιδιά. Ειν’ αλήθεια πώς τα παιδιά διακρίνονται για την αγνότητα και την αθωότητα τους. Και καλά κάνουν, που μας το υπενθυμίζουν με το τραγούδι τους. Η αγιότητα είναι το κλειδί του παραδείσου. Μόνο με την αγιότητα θα ιδούμε πρόσωπο Θεού, διότι, «μακάριοι οι καθαροί τη καρδία ότι αυτοί τον Θεόν όψονται» (Ματθ. 5:8). 
Σ’ εποχές δύσκολες, κρίσιμες, αισχρές και διεστραμμένες, έχει πάντοτε ο Θεός τους δικούς Του ανθρώπους. Ψυχές αγνές· καθαρές, φλογερές και ηρωικές. Ψυχές, που πολεμούν και νικούν. Κι όταν το κακό φουντώνει, οι άνθρωποι του Θεού γίνονται σάλπιγγες, που ξυπνούν από τον λήθαργο, τους αποστάτες και φωνάζουν: «Τάδε λέγει Κύριος: Φυλάσσεσθε» (Ησ. 56:1), ή «Τάδε λέγει Κύριος... Διορθώσατε τας οδούς υμών» (Ιερ. 7:3). 
Της Πίστεως οι ήρωες και του αληθινού Θεού οι προσκυνητές, όπως τους περιγράφει ο θείος Παύλος στο 11ο κεφάλαιο της προς Εβραίους επιστολής του, με τη δύναμη της Πίστης και την αγιότητα της ζωής τους, πέτυχαν τ’ ακατόρθωτα. Κάποιος αναρωτιόταν και έλεγε: «Δε μπορώ να καταλάβω, πώς είναι δυνατό να ονομαστεί πιστός και άγιος, εκείνος που την αμαρτία δεν τη βλέπει σαν το μεγαλύτερο φορτίο, τη μεγαλύτερη λύπη και τη μεγαλύτερη ανησυχία»! 
Η αγιότητα είναι μια προοδευτική εργασία. Δεν επιτυγχάνεται, ούτε ολοκληρώνεται σε μια μέρα η ένα μήνα ή ένα χρόνο. Είναι έργο ζωής. Την εντολή του Θεού για τη δική μας αγιότητα, τη βρίσκουμε και στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη: (Λευιτ. 20:7, 26, Α' Πέτρ. 1:15-16). Ο δε μέγας Παύλος, με μια συνοπτική διατύπωση, μας διδάσκει ότι, «τούτο εστί θέλημα του Θεού, ο αγιασμός υμών» (Α' Θεσ. 4:3). Πρέπει να γίνουμε άγιοι. … >>
 ======================================

  • Και έχει δίκιο σ' αυτά που λέει εδώ ο κ. Μ.Μ., επειδή πολλοί, παρερμηνεύοντας τη σημασία και το νόημα της ΧΑΡΗΣ, έχουν ξεχάσει εντελώς πως:  
"2 εξεύρετε ποίας παραγγελίας εδώκαμεν εις εσάς διά του Κυρίου Ιησού. 3 Επειδή τούτο είναι το θέλημα του Θεού, ο αγιασμός σας, να απέχησθε από της πορνείας, 4 να εξεύρη έκαστος υμών να κρατή το εαυτού σκεύος εν αγιασμώ και τιμή, 5 ουχί εις πάθος επιθυμίας καθώς και τα έθνη τα μη γνωρίζοντα τον Θεόν, 6 να μη υπερβαίνη τις και αδική τον αδελφόν αυτού εις το πράγμα τούτο, διότι ο Θεός είναι εκδικητής διά πάντα ταύτα, καθώς και σας προείπομεν και διά μαρτυριών εβεβαιώσαμεν. 7 Διότι ο Θεός δεν εκάλεσεν ημάς προς ακαθαρσίαν, αλλά προς αγιασμόν» (Α΄ Θεσ. 4:2-7)   
  • Ας μην το λησμονούμε, λοιπόν, επειδή ο Σατανάς είναι μαέστρος στην ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ των νοημάτων της Αγίας Γραφής και έτσι ξεγελάει  και τους εκλεκτούς (Α΄ Πέτρ. 5:8)


=
«Εγκρατεύθητε, αγρυπνήσατε· διότι ο αντίδικός σας διάβολος ως λέων ωρυόμενος περιέρχεται ζητών τίνα να καταπίη· 
εις τον οποίον αντιστάθητε μένοντες στερεοί εις την πίστιν, εξεύροντες ότι τα αυτά παθήματα γίνονται εις τους αδελφούς σας τους εν τω κόσμω»
( Α΄ Πέτρ. 5:8-9 )        

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟ     « Ν Ε Α   Κ Α Ι   Π Α Λ Α Ι Α » 



ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ
    
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
ΣΤΟ FACEBOOK
        
« Τ Υ Χ Ι Κ Ο Σ »

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

 Αν και δεν δημοσιεύουμε σχόλια,
λαβαίνουμε υπόψη μας ό,τι και αν μας στείλετε στη διεύθυνση:

neakaipalaia@gmail.com
=
Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η   Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η :

Η αναδημοσίευση ύλης από το "ΝΕΑΚΑΙΠΑΛΑΙΑ" σε άλλα ιστολόγια, έντυπα κ.λπ., είναι απολύτως ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιώνεται και αναφέρεται η πηγή της.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς συμφωνούμε ή εγκρίνουμε όλες τις δικές τους απόψεις.